Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát ja, ez nagy igazság amit írsz és azért van, mert az átlag felhasználó alapból feltételezi, hogy a program működését tekintve hibátlan. Szóval ebből indul ki, akkor meg mi mást lehetne minősíteni vagy kritizálni, mint a program megjelenését. :)

xfg6v697j

A másik népszerű programban nem hajtódik végre a hívás,ha L0.
Így ezzel is lehet trükközni,ha feltételes ugrásra van szüükség.
Épp ilyen trükközés okán jöttem rá,hogy itt nem így működik.

Asm programozás volt,de már régen.

000000000

OK, köszi az infót, akkor megfogom csinálni, hogy ha nulla az L paraméter, akkor egyszerűen dobja el a teljes M98 kódsort.

frkdv6dyr

Lehet itt számolni szinte bármit.

#4=2,85                  (marás mélysége)
#5=1,25                  (maximális fogási mélység)
#6=[[#4-[#4%#5]]/#5]+1]  (fogások száma)
#7=#4/#6]                (egyszeri fogás)

nffab2gnr

csewe!

A varázslókban nincs kicsit összekeverve a szerszámmal kapcsolatos ablakok feliratai?
Vagy csak én nem értem.

xfg6v697j

Melyik ablakokra gondolsz konkrétan?

xfg6v697j

Átnéztem mindegyiket,de nem találom,azt a keveredést amire gondolhatsz.
De,ez nem jelenti,azt,hogy nincs is keveredés.
Ha írsz részleteket,kiderítjük mi a helyzet.

Azt viszont észrevettem,hogy a cut a circular pocket-nél a % Stepower felirat nem mindíg jelenik meg.
Eddig nem tünt fel,pedig már sokszor átnéztem,alkalomadtán javítom.

nffab2gnr

Nálam a kőr kivágó makróban a szerszám száma 5, fordulat 0 szerszám átmérő 1000. A programban az átmérő 5 az S 1000 és a szerszám száma 0.

xfg6v697j

Én is letőltöttem a varázslókat,hogy biztosan azt a változatot próbáljam,ami nálad is van.
A cut circle varázslóra gondolsz ha jól sejtem,megvizsgáltam,többször is átállítottam az értékeket,és mindíg paszolt a G kódban található érték a beállítottal.
A rubrukák fölé van írva a beírandó adat neve.
http://www.kepfeltoltes.hu/140725/n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Ha nálad nem stimmel,kérlek küld el a 'cutcircle'mappát tömörítve,és megvizsgálom.

nffab2gnr

frkdv6dyr

Mikorra várható? :) mert már ezzel apellálok.

xfg6v697j

Köszönöm az észrevételt,a hiba valóban létezik.
800*600-as felbontáson jók a feliratok,de a többi felbontásnál elcssrélődnek.
Máris javítom.

Arra kérek másokat is,hogy ha valamit észlelnek,mindegy milyen apróság,jelezzék,akár magánban is.

xfg6v697j

Nagaoka által felfedezett hiba javítva.
http://data.hu/get/7907932/Wizards-BETA.rar " TARGET=_fnew>Wizards-BETA

000000000

Szia,

Megpróbálok a hétvégén megbírkózni vele. :)

frkdv6dyr

Megpróbálom kikerülni addig is. Elsőre a teszt kedvéért a varázsló csak képleteket gyárt, és nem konkrét G kódokat. Bár még ezzel is vannak nehézségeim, mert ezt a nyelvet gyakorlatilag most tanulom.

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/var%e1zsl%f3_2.jpg" TARGET=_fnew>Részlet a megvalósulás lépéseiből. Forrás és végeredmény egy képen (részlet).

Ha készen leszek a teljes forráskódot felteszem, hogy bárki képes legyen át írni, vagy csak tanulmányozni.