Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

még annyit, hogy az ivars tömb mérete jelenleg 1000, azaz 0-999-ig indexelhető.

xfg6v697j

Ez már döfi :=)

Még valami.
M98 P1 L0
Annak ellenére végrehajtódik,hogy L0 van benne.
Úgy vélem,nem kellene.

xfg6v697j

Nagyon mutatós.
Én nem szoktam ennyire adni a külsőre,ha valami működik ,akkor az készen van :)

xfg6v697j

Egy feltételes ugrás:
http://www.kepfeltoltes.hu/140724/el_gaz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

xfg6v697j

Kép újra ,az előzőt kipöccinthetné egy modi.
http://www.kepfeltoltes.hu/140724/751177500el_gaz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

frkdv6dyr

Ha ezt beírom egy képletbe az UCCNC G kód értelmezője megeszi szerinted? Nekem az elsősorban lévő "md" már sántít. No de ha visszajöttem kipróbálom mert nagy hasznát venném.

frkdv6dyr

Hozzászoktam a "körömreszelő szakmunkások" kritikai megjegyzései miatt, hogy minden nemű és szexuális beállítottságú felhasználó szépnek és-vagy igényesnek lássa a felületeimet. Sajnos a legtöbb kritikát nem a működésre kaptam annó, hanem a kinézetre.

svejk

Ez igen!

Nézd csak, miből lesz a cserebogár! :)

svejk

Sajnos én is ilyen vagyok, így ne is kritikának vedd amit írok.

Még nem próbáltam ki, csak letöltöttem a Te varázslóidat, gondolom a Mach3 insprirált.

Nekem a mach3-é nem nagyon tetszettek,- már amelyik egyáltalán rendesen működik- mert egyrészt a beírandó adatok a képernyőn össze-visszaságban vannak, sokszor még az ábra mellettiek is megtévesztőek.
No meg volt egy pár idétlen dolog is köztük pl.
a circural pocketnél feleslegesen mindig feljött a Z tengely.

A Tiéd már letisztultabbnak tűnik de nekem kissé zavaró a piros-zöld kockák váltakozása, talán a pipa vagy az egy aktív kocka egyszerűbb lenne.

Még egyszer hangsúlyozom ne negatív kritikának vedd mert én semmilyet nem tudnék írni. :(

xfg6v697j

Az nem 'md' elírtam 'rnd' levágja a tizedeseket,de úgy tűnik ,hogy hülyeségeket csinál.
ird be csak simán:
#3 = #1/#2
Az m98-ban automatikusan kerekíteni fogja.

xfg6v697j

Én voltm balfék,vesszőt írtam pontosvessző helyett az 'rnd' utasításba.
Így már teljesen jól működik.

000000000

Szia, igen, az RND, a 'Round" vagyis a kerekítés szó, csak gondoltam, hogy kiírni azt, hogy round, az elégé fárasztó lehet, mert 5 karakter, az rnd szó pedig végülis ugyanaz csak a magánhangzókat kell kihagyni, így talán nem túl nehéz megjegyezni.  
Egyébként ez a feltételes ugrásos trükk amit írtál elég okos megoldás, eszembe nem jutott volna, gondolom már programoztál assembly-ben, hogy ilyen fejlett a logikai érzéked. :)

És igen, valóban, a vessző helyett pontos vesszőt kell írni paraméterek elválasztására, azért, mert a vesszőt és a pontot is a tizedes jelölőnek használjuk.
Az interpreter úgy kezdi a műveletet a sor értelmezésénél, hogy minden vesszőt pontra cserél és aztán angol szintaktikát használ a sorok, számok értelmezéséhez. Így a vessző (Magyar tizedes jelölés) és a pont (Angol tizedes jelölés) is a tizedes jegyek helyét jelöli. A vesszőt emiatt nem lehet már másra használni, ezért maradt a pontosvessző mint megoldás a paraméterek elválasztására.

000000000

OK, valóban M98 P1 L0 az végrehajtódik, mert az iterpreter a 0-t azt nem megengedett számnak veszi, viszont az 'L' szó megadása opcionális. Így az L0-t eldobja, de az M98 P1 értelmes és az alapértelmezett 1-szeri hívást alkalmazza a soron.
Azt mondod, hogy ha L0-van akkor tulajdonképpen az egész sort elkéne dobnia az interpreternek és nem is kéne egyáltalán végrehajtani?
Ha azt mondjátok, hogy így kéne működnie, akkor megcsinálom, csak nem vagyok biztos benne...

000000000

Hehe, igen, ezért kell az épülő CNC gépet is mindig gyorsan lefesteni mielőtt az ember összerakná teljesen, mert ha egyszer össze lett rakva, akkor az már készen van. És ha nem lett lefestve összerakás előtt, akkor már nem is lesz. :)

frkdv6dyr

Mekkora ötlet [#vigyor2] pedig programozok én is ASM-ben igaz PIC és AVR vonalon, de eszembe nem jutott volna ez a megoldás.[#falbav]

Na én így tanulgatom a programozást másoktól ellesve. Köszi ezt alkalmazom.