Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

chyfhc809

pisti73

Az én gépem is behalt a "csewe" féle pack-tól...

pisti73

vagyis nem biztos, hogy attól, de csak egy durva kikapcs hozta vissza a gépet...

xfg6v697j

Jelezhettétek volna,hogy ilyet tapasztaltok.
Eddig még senki nem mondta,hgoy lefagy a gépe a varázslótól.
Szerintem ez nem a gép teljesítményétől vagy a konfigurációtól függ,mivel semmi extra dolgot nem csinálok benne.
Esetleg az oprendszer lehet ludas.
Melyikőtök milyen oprendszeren használja?
Én XP alatt fejleztettem.

xfg6v697j

Most nézem,hogy te nem wincsesztert használsz.
Az esetleg okozhatja,mivel gyakran írok file-ba,mert úgy kommunikálok a makróval.

pisti73

Szia!
Én Win7 64bit-et használok, de olyan szinten kiakasztja a gépet, hogy csak egy durva kikapcs segít rajta...

chyfhc809

Ugyan ez a rendszer, ugyan ez a jelenség!

000000000

Az nem lehet esetleg, hogy a fordítás valami rossz opcióval történik. Arra gondolok, hogy lehet a 64bites rendszert nem szereti valamiért?
Vagy netán olyan Windows API-t próbálsz hívni ami x64 alatt nem futtatható és ezért behal a windows.

Nálam szépen fut az összes wizard, 32 bites Win7 és 32bites XP-n próbáltam.
Sajnos most nem áll rendelkezésemre 64 bites Windows, de majd megpróbálok keríteni egy gépet...

xfg6v697j

Pisti73 és Vamzol.
Köszönöm az információt,megkísérelem áthidalni a problémát.

xfg6v697j

Nincs kizárvade szerintem illene ismernie a régebbi függvényeket az újabb rendszernek.

pisti73

Délután kipróbálom egy másik gépen, azon azt hiszem 32 bites rendszer fut...

000000000

Szerintem vannak olyan Win API függvények amiknek a 64 bites verzióját kell meghívni 64 bites Windows alatt. De lehet tévedek, nem nagyon szoktam Win API-kat direktben meghívni.

Vagy esetleg az lehet, hogy valami pointer műveletnél az elem méret x64-en nem akkora mint x32-n és a pointer esetleg rossz címre mutat.  
Ilyen dolgok tudnak OP rendszer kiakadást okozna, ha a pointer olyan memóriára mutat, ami már nem a te adat területed és valami más random dologra van használva. Ha oda ír a progi, akkor bármi megtörténhet...

Nem tudom milyen fordítóprogit használsz, de ha Visual Studio-t akkor ha "Any CPU" van beállítva  , próbáld meg átállítani x86-re és akkor x64 alatt is 32 bites módban fog futni a programod a WOW64 alatt. Így egyszerűen tudod garantálni a kompatibilitást.
Talán ez megoldja a problémát.

000000000

x86-ot akartam írni x32 helyett. :)

frkdv6dyr

Igaz nem nagyon jeleztetek vissza, de ezt annak veszem, hogy a varázsló működik amit csináltam. [#vigyor2] Így fel is buzdultam és a körzseb mellé megcsináltam a négyzetzsebet is.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/wizard_allinone_1.0.0.3.zip" TARGET=_fnew>Allinone 1.0.0.3.

Nyüstöljétek és várok ötleteket, hogy mit valósítsak ebben a formában még meg.  

U.i: Rájöttem Balázs a hibára és javítottam. Nem akad ki a nulla miatt.

jani300

Letöltöttem az UCCNC vezérlő program-ot és a varázslódat is . Nagyon-nagyon kezdő vagyok a témában ,de a kettőt együtt , demó módban használva , már legalább tudom futtatni .
Mindkét program nagy segítség számomra a tanulásban , a működés megértésében .
Hálás köszönet mindenkinek ,aki közzétette és megosztotta ezeket a programokat !