Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

pisti73

Nem kaptam semmit, pedig jó a email címem...

pisti73

Visszatettem az egyik régebbi verziós varázslót, azzal a "default" profilba tökéletesen működik...

000000000

Készítettem egy újabb kiadást az UCCNC-ből. Ez a 1.0028-as verzió, most már nem béta.
Az új kiadásban komolyabb változtatások nem történtek, csak apróságok.

A letöltés: http://www.cncdrive.com/UCCNC/download_UCCNC.php" TARGET=_fnew>UCCNC 1.0028

000000000

Szia,

Értem, hogy mit szeretnél.  
És valóban ezt lehet érdemes volna majd megcsinálni úgy, ahogy írtad. Ha végzek az UC300-as fejlesztéssel, akkor átgondolom...

xfg6v697j

Kérlek próbáld ki valamelyik varázslót a beta-2 közül,mert látszólag mindent jól csinálnak a fiúk,ezt a háttérben beszélgetve kiderítettem,enek ellenére nálam hibáatlan,néluk viszont különböző hibákat produkál,mindenkinél nást.

000000000

Szia,

Gyorsan kipróbáltam, nálam is hibát jelez Win7 32bit.
Az a gond, hogy a C:\utvonal.txt helyre, fájlba akarnál írni. Win7 alatt közvetlenül az OP rendszer meghajtójának a gyökerébe nem írhatsz, csak külön engedéllyel.  
Ha rendszergazdaként futtatom, akkor a hiba megszűnik (mert a rendszergazdának van engedélye a gyökérbe írni.), de akkor sem indul el a macro, olyan mintha el akarna valami indulni töltöget egy kicsit a gép, de aztán semmi... Szóval valami más gond is lesz.

000000000

Ja igen, az az infó lemaradt, hogy az M20000, M20001, M20003-akkal próbáltam most, mindegyiknél ugyanaz a jelenség.

000000000

De az is lehet még, hogy a te progid aztán szintén a C:/ gyökérbe próbálna írni és mivel neki nincs engedélye (mivel nem a rendszergazda indította el, csak az UCCNC program), ezért lehal, vagy valami végtelen viklusba kerül vagy valami egyéb gond történik belül az .exe-ben, ez persze csak találgatás, egy ötlet arra, hogy mi lehet a gond. Szóval lehet, hogy a nem elindulásnak is ugyanez az oka.

xfg6v697j

És hova írhatok,ami biztosan van minden gépen?
valahogy kell tudatnom a varázslóval,hogy hol van az UCCNC könyvtára,mert ha valaki nem default profilból indít,akkor 'C:Documents and SettingsRendszergazdaAsztal'-ra mutat az indítókönyvtár,és nem a 'C:UCCNC'-re.

xfg6v697j

A varázsló csak olvasni akarná az utvonal filet,de miután nem létezik,mivelnem engedi létrehozni az oprendszer,így az is hibát dob.mert abból nézné ki az ini file helyét.

000000000

Ha nem a default profilból indít, akkor is jó lesz az útvonal. Az útvonala a Startuppath-nak mindig az .exe helye, az pedig akkor is ugyanott van. Az asztalon csak parancsikon van, ami az .exe-re mutat. Ki is próbáltam és a StartupPath mindig az .exe helye...

000000000

Igen, ez így logikusan hangzik.
Szerintem írj valahová az UCCNC/Wizards mappába.
Ahogy írtam a startuppath mindig jó kell legyen, azt használhatod nyugodtan alap útvonalnak.

000000000

Egyébként a registry-ből is kiolvashatod az UCCNC.exe elérési útját, mert oda is beregisztrálom az elérési utat a telepítésnél, de sztem teljesen felesleges bonyolítani, a StartupPath is jól kell, hogy működjön mindig.

frkdv6dyr

Delphi-nél csináltam már paraméteres indítást, amikor is kér egy bemenő adatot. Ha az nincs meg önállóan az exe nem is fut. Ezt felhasználva a makró kiolvassa az indítási könyvtárat, majd a program indításkor ezt adod meg értéknek. Így tökmindegy hol van telepítve az UCCNC mert eleve a te programod az indulás pillanatában már tudja  is. Én például ezt fogom használni Startuppath adattal. Így biztos ott lesz ahol kell lennie az összes köztes adatcserélő fájl is..