Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Bumm...ezt most megkaptad :)

s7manbs8

Tegyetek bele egy <!-- c++ -->  valamit és ami közte van azt értelmezze és azt ír bele amit akar. :)

svejk

Megbocsáss, de én az UCCNC-t használom már vagy 2 éve. :)
(eddig nem volt ilyen funkcióra szükségem, de most lesz)

Viszont veszem  a visszajelzéseket.

Az egyik sarkallatos pont a szerszámsugár korrekció, ez most már úgy néz ki megoldódik, a másik pedig ez a paraméteresdizés.
Igaz, ezek a visszajelzések javarészt olyan emberektől jöttek akik az iparban dolgoznak és megmutattam nekik a programot, de itt is fel lett vetve már a téma.

Egyébként tudomásul veszem és nem fogom felakasztani magam ha nincs tervben, kérdésemmel csak azt akartam elkerülni, hogy felesleges energiát feccöljek kerülő utakba, aztán a következő verzióban meg már benne lesz.

Értem én hogy rosszul esnek ezek szurkálások, lehet óvatosabban kellett volna kérdeznem, de hidd el, hogy sok embert rábeszéltem én már az UCCNC-re.

svejk

Megérdemeltem, sokszor nagy a pofám. [#kuss]

dezsoe

Az iróniát az "alapvető"-re kaptad, szerintem, a kérdés önmagában nem volt problémás. [#vigyor2] Minimális makró háttérrel tulajdonképpen bármilyen vezérlést meg lehet oldani, annak ellenére, hogy azért a g-kód nem erről szól. Nézegettem pl. a LinuxCNC-s megoldását: hát, tudja, az igaz, de nekem szúrta a szemem a szintaktikája.

Csak kíváncsiságból kérdem, hogy milyen felhasználásnál elkerülhetetlen? Annyira gyakran lehet rá szükség, hogy megéri egyáltalán foglalkozni vele?

svejk

Nekem most van először ilyen elágazásra szükségem tízen pár év után, lehet többet sem lesz.

De a profik tudod mindenbe belekötnek...
De tényleg az előbbi két dolog volt a legjellemzőbb fikázási támpont.
Érdekes, hogy a "csicsába" senki nem kötött bele.

Az tény, hogy nálunk a munkahelyemen sok-sok alprogramot használnak a komák, bár javarészt eszterga gépek vannak, nem tudom az számít-e.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Az UCCNC ben nincs valami külön állítási lehetőség arra hogy a gép ne tojásosan vágja a kört, XY-kordinátára téve a tojást kb 2-3 század eltérés van, pedig a gép órával lett beállítva. Esetleg valami ötlet hogy mit kezdhetnék a jelenséggel?

ra8nsmk6w

Tervezd elipszisre a kört 2-3 század mm-re vagy amennyi az annyi.

dezsoe

A programon nem múlik, hogy kör legyen. G51-gyel tudsz egy kicsit csalni, ha kell. :)

Kelepeisz Lajos

ÁÁÁ, biztos ez a jó megoldás, nincs valami beállítási lehetőség inkább?[#nemtudom]

dezsoe

A csicsába rutinból nem köt bele senki, mert akkor teleszemetelődik a téma, meg már egy jó párszor ki lett elemezve... :)

Valamivel konkrétabb nem publikus? Már csak kíváncsiságból, hogy hogyan lehetne megoldani. [#email]

svejk

Mármint mi nem publikus? [#nemtudom]

Kelepeisz Lajos

Ugy látom még mindig a "step per unit" beállításával lehet gond, vágtam egy 30*30-as négyszöget aminek az egyik oldala pontosan 30mm a másik meg 29,5mm.
Neki kell ugorni még egyszer.[#confused]

dezsoe

Attól lukad ki az oldalam, hogy mit kéne g-kódbeli elágazással megoldani. :)

dezsoe

Gyanús, hogy vagy kotyog, vagy nem jó a steps per unit. Ha van helyed, akkor minél nagyobb tesztet csinálj: jobban látszik (könnyebben mérhető) a hiba is, meg egyszerűbb számolni is a módosítást.