Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

A 4971-ben volt egy ilyen listád:
N110 G1 X10
N120 M10
N130 G1 X20

Kérdésem az lenne, mi a helyzet, ha X20 helyett pl. X5 van.

000000000

Pontosítom a kérdéses listát N100 kiegészítéssel, hogy egyértelmű legyen:
N100 G1 X5
N110 G1 X10
N120 M10
N130 G1 X5

dezsoe

Értem! Erre a Balázsok tudnának autentikus választ adni, de véleményem szerint az X megállásakor illene végrehajtódnia, mivel a cél az, hogy a két másik sor végrehajtása között kapcsoljon. Egyébként, az X5 még az egyszerűbb, mert pl. egy Y10 esetében már bejönnek a buliba a CV és exact stop beállítások és ezek paraméterei. [#fejvakaras] Szerencsére, ez ritkán fordul elő, mivel alapvetően arra lett kitalálva, hogy egyik tengely áll, a másik pedig megy egyenletesen és közben a lézer megfelelő helyen és időben kapcsoljon ki vagy be. Ritkán szokás cikkcakkban lézerezni, gondolom én. :)

ium8w94xp

Sajnálom, hogy engem nem tud lázba hozni, hogy a 0 az a valóságban hány ms. Nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel. Gondolom nem is azonos idő minden gép esetében(uc.../pc). Én is szőrszálhasogatásnak érzem.

Bozso777

Nem feltétlenül kll álljon az egyik tengely, erre elég jó példa volt mikor egy 360°skálát égettem vele gkódból.Mivel a 360 vonalból csak 4 vonalnál van 1 tenglymozgás elég jól mutatja megy ez több tengellyel, gyors irányváltásokkal is...természetesen M10-M11 kapcsolgatja.
Videó nem túl jó kamerával készült, de a lényeg látszik...alul az elkészült skáláról kép.

svejk

Áááá...meg van, hogy miért hánykolódtam az éjszaka! :)

dezsoe

Korrekt! [#eljen] De, azért látszik a csíkok végén, hogy ott le kellett lassítania a tengely(ek)nek: egy picit határozottabb lett a végük. Talán azzal lehetne elkerülni, hogy a lézer kikapcsol és a tengely megy még egy picit, hogy már kikapcsolt lézerrel lassítson le. (Persze, ez már megint szőrszálhasogatás, csak most az én részemről... :))

Bozso777

Igazad van.Ha kicsit tovább menne, mint pl a képégetésnél, máris megoldódna ez is...persze ezt hogyan lehetne megoldani azt nem tudom :D Ha pl nem marógép lenne hanem könnyi kis lézergép, durva gyorsításokkal, máris jobb eredményt hozna.

PSoft

"D Ha pl nem marógép lenne hanem könnyi kis lézergép, durva gyorsításokkal, máris jobb eredményt hozna."

Erről beszélek régóta...:)
Ott kezdődnek a lézeres csalódások, mikor a súlyos(lézerhez kimondottan túlsúlyos) hidakra, úgymond a marómotor mellé, alternatívaként fölkerülnek a kis 2-3-5W-os lézerfejek.

dezsoe

Ehhez az adott CAM program post-processzorába kéne belepiszkálni...

dezsoe

Szia!

Találtam egy beállítást, ami okozhatja a problémádat. A Probing Altitude beállítás nálad 0, ami nem jó, mert a felületről indítaná a mérést. Ha pontos a mérőkéd, akkor ilyenkor már bejelez. Kicsit meg kéne emelni, én pl. 2mm-ről indítanám.

Bozso777

Veri postprociba az még sikerült, hogy az M10-M11 beleírjam, de a tudásom kB ennyivel ki is merült :D

bknwvypfx

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, bekötéssel kapcsolatban
A CNC gépemhez vásároltam egy uc300ETHt amit a léptetőmotor vezérlőhöz szeretnék csatlakoztatni (elötte cncusbm volt)
Mellékelek egy képet amin megjelöltem a feltételezett bekötést. a kék "vezetékben" nem vagyok biztos.
Segítségeteket előre is köszönöm!

bknwvypfx

Azazhogy ez lenne a kép:)

Egyújabbgépépítő

Szia!

Köszönöm valóban ez volt a probléma.
Nem vettem észre hogy ez nem jó érték.