Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Úgy van!

Vagy legalábbis várhatnánk sorunkra míg a fejlesztő sort kerít a kérdéseinkre.

Szerencse, hogy egymásra találtak, találtunk. :)

UCCNC--Dezsoe
Mach3--Béni

nyiszi

Sziasztok!
Ma háromszor olyant csinált az UCCNC, hogy amikor minimalizáltam utána kinyitáskor csak üres képernyőt töltött be. Csak a program leállítása és újraindítása oldotta meg.
Mi lehet az oka?
Eddig egy nagyon régi verziót használtam azzal sose volt ilyen.
Ha a gép lenne kevés akkor gondolom semeddig se lenne jó.
De ha nem minimalizálom akkor órákon át semmi baja.
Néztem olyankor de a ram sem fogyott el.
És semmi mást nem csinálok a gépen, nem is fut más program.

x336u7c0

Sziasztok!

Az UCCNC Offset fülön van egy Save Offset gomb ami elmenti az aktuális eltolásokat, de azt vettem észre, hogy kilépéskor is mentődnek az aktuális eltolási értékek. Ez miért van? Nem lehet úgy beállítani a programot, hogy csak a Save Offset megnyomásakor mentsen?

Üdv:
Balázs

dezsoe

Szia!
Videokártya driver-re tippelnék, mert nem rémlik, hogy bármikor bárkinek is lett volna ilyen problémája. Esetleg lehet maga a kártya is, de inkább driver.

000000000

Olyan problémába ütköztem, amire most nem tudom a megoldást.

Egy programról akartam használni 2 féle mozgásvezérlőt. (UC100 és UC300)
Az a probléma, hogy az egyik licenc felül írja a másikat.
Van erre valami használható megoldás?
Ha igen, mi az?

dezsoe

Szia!
Igen, minden kilépéskor menti az offszet beállításokat. Azt tudod csinálni, hogy az M99998.txt-be ("konstruktor" makró, induláskor végrehajtja) beírod, hogy törölje az offszeteket. Én csak a G54-et (ezzel indul a program) szoktam törölni:
exec.Callbutton(176);
Ha a többit is törölnéd, akkor egyenként a 177-181-ig levő gombokat is hívd meg ugyanígy.

dezsoe

Persze. A licensz file nevéből csak az elejét vizsgálja: UCCNClicense<akármi>.txt. Nevezd át úgy, hogy az eleje után beírod a kártya azonosítóját, akkor legalább te is tudod, hogy melyik vezérlőé a licensz, pl.: UCCNClicense_xxxxxx_UC100.txt stb.

000000000

Ez szuper![#taps]
A kommented hozzá szintén. [#eljen] [#taps]

x336u7c0

Szia! Köszönöm szépen a választ! Az a helyzet, hogy nem törölni szeretném, hanem megtartani. Van egy fix munka koordináta rendszerem az asztalon, ahova szeretném ha minden indulás után visszatalálna egy 'home all' és egy 'goto zero' utasítás után mondjuk a G54-ben. Úgy jártam, hogy egy próba marás során másik helyen nulláztam az X tengelyt. Ezt megjegyezte a 'work offsetben' és el is mentette kilépéskor. Aztán a következő indulásnál óvatlanul nyomtam egy 'goto zero'-t a G54-en és majdnem összetörte a gépet, mert az előzőekben nullázott X-re indult el...

dezsoe

No, igen. Pont ezért nullázom a G54-et, hogy ilyenbe ne fussak bele. (Már korábban belefutottam. :)) A G55-re és G56 pedig be van állítva a két fix felfogatásom helye. Ha módosítanom kell rajta, akkor odaállok, átváltok G59-re, ott nullázok, majd módosítok. Viszont így a G55 és G56 mindig helyes. Elsőre lehet, hogy körülményes, de ha megszokod, akkor már fel sem tűnik. :)

Egyújabbgépépítő

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Több mint egy éve használom az UCCNC-t UC300ETH-el.
Nem frissítettem mert nem volt problémám az 1.2029 verzióval.
Most úgy gondoltam itt az ideje áttérni frissebb verzióra, lehet hibás döntés volt.
Mindent elindult kivéve a cahit féle autolevelert.
Letöltöttem a legutolsó verziót, de az első pontnál megáll "probe pin is active" hibával.
A G31 működik, de az autoleveler nem.
Tudtok valami megoldást?
Eddig hibátlanul működött a régi verzióval.

dezsoe

Szia!
Diagnosztika ablakban a probe nem világít?

dezsoe

Ja, és melyik verzióra frissítettél? A hivatalos 1.2047-re?

Egyújabbgépépítő

Igen az 1.2047-re.
Az érzékelő működik, ha kiadom a "G31 z-8" parancsot szépen megtalálja a felületet.

dezsoe

OK. Még a plugin verzióját nézd meg, légy szíves (a plugin-engedélyező ablakban). Kb. egy bő óráig nem leszek, aztán megnézem, hogy mi lehet vele.