Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Most akkor megragadom az alkalmat és gratulálok magamnak... [#law]

A hibaüzenetet a frekiváltóhoz írt makró dobja. Mivel nincs összekötve (vagy nincs bekapcsolva), ezért nem kap ready jelzést a frekiváltótól, minek következtében azonnal leállít mindent. :) Megoldás: demó módban le kell állítani a macroloop-ban a frekiváltó makróját. (Ha nem változtattál rajta, akkor nálam is ugyanaz van, beleírhatom, hogy demó módban ne csináljon semmit. Már persze, ha ez jó neked.)

gaben

Ahha, akkor ez normális a rendszerben. [#eljen]
Próbáltam én is leállítani a modbus plugint azzal, hogy kivettem a pipát előle, de nem történt semmi, ezért aztán másra gondoltam.
De ezek szerint magában a macróban kell megmondani neki, hogy mit csináljon Demo módban?
Néha azért jól jönne ha demóban is tudnám tesztelni a Fusion-ban készült marópályát.

Persze nem létszükséglet,

Köszi a jó hírt Csaba! [#worship]

dezsoe

Nem a pipát kell kivenni, hanem csak megnyomod a stop gombot. Zöld pilács elalszik és kész. Nem is kell mentést sem nyomni. Ha így csinálod, akkor marad az automatikus indítás, csak amíg nem lépsz ki, addig nem fut.

gaben

Szia Csaba,

jaaaa értem köszi.

A felvillanó Modbus ablakban lévő gombokhoz nem akartam nyúlni, Te mondtad, hogy ezeket ne piszkáljam, mert érzékenyek az elállítódásra. [#awink]

De így már érthető, délután letesztelem, hogy akkor Demo módban is tudom e futtatni az UCCNC-t.

köszi [#eljen]

pisti73

Igen van kijelző, de azért inkább megmérem.

gaben

Minden frankón működik Demo módban is.

Köszi Csaba még egyszer. [#worship]

Most következhet a saját profil beállítása.
Ha jól emlékszem, akkor ehhez készíteni kell egy, a profil nevével ellátott UCCNC indító ikont.
És amikor ezzel indítom a progit, akkor az összes beállítást ebben az új profil fájlban fog elmenteni?
Frissítéskor pedig csak az alapértelmezett "default.pro" mappába telepít?

gaben

Úgy látom, hogy az UCCNC-ben kell indítanom a saját profilt és onnan már így működik.
Ha az indítópultról töltöm be a sajátot, akkor a változtatásokat nem a saját profilba menti, hanem a default-ba.
Ez így jó?

svejk

Az indító ikont is meg kell babrálni egy /p xxx paraméterrel.

svejk

svejk

gaben

Szia svejk,

ez alapján csináltam én is. De erről nem esik szó benne, azért kérdeztem. [#wave]

svejk

Akkor nem értem a problémát.[#nemtudom]

gaben

Tehát: hiába indítom a saját profilként elhelyezett UCCNC ikonnal a progit,a változtatásokat a default.pro-ba menti.
Csak akkor tudom a sajátba menteni a változtatásokat, ha Configurations/Profiles-nál található saját profilt betöltöm a Load profile gombbal.
Persze nincs ezzel baj, csak azt hittem ez működik a saját profilt jelentő, parancsikonnal történő indítással is.

dezsoe

Szia!
A parancsikonba jobbklikk, tulajdonságok alatt odaírtad a Cél nevű mező végére a /p profilnevet? Pl:

C:\UCCNC\UCCNC.exe /p Grindmonkey

A /p kapcsoló után szóköz, majd a profil neve (ami a profilnév.pro .pro előtti része).

gaben

Szia Csaba,

természetesen, mindent úgy csináltam ahogy írtad anno.