Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kmajer

Hello,
a G41,G42 melyik vezérlésből lett implementálva, vagy egyedi?
Ráállás, leállás módja, egyenes, íves, paraméterezhető?
Csak fizikai elmozdulással tudja felvenni a korrekciót?
Hogyan kezeli pl. azt az esetet amikor a szerszámsugár
nagyobb a belső kontúr sugaránál?
Egy pár sornál többel taglalhatnátok... illetve hol található a leírása?
Amennyiben jól működik, a fejlődés útjában nem állhat semmi.
Örülök a folyamatos fejlesztéseknek.

dezsoe

Sziasztok!
Elég lukacsosan vagyok gép előtt, bocs ha lassan válaszolok. Technikai részletekkel inkább Balázs tud szolgálni, ha benéz ide, de a kézikönyvben (a programmal települ) van kb. 3 oldal magyarázat a működéséről, érdemes átolvasni.

svejk

No, kínkeservesen összehoztam egy négyszöget.

G17 G40
G0 X0 Y0
G1 X2 Y2 F500
G41 D1 G1 X5 Y5
Y15
X15
Y5
X5
G40 G1 X0 Y0
M30

svejk

A képrnyő "reload"-ot elág rendesen kell nyomkodni.

Az előbbi kódban ha a D értékének tizedes számot adok, pl 1.9 akkor is csak az 1 mm-el számol.

Ha a szerszámtárba írom, és meghívom a szerszámváltást akkor a jó 1.9-el számol.

Külő kontúrnál nem köríven kellene fordulnia a sarkoknál?

Nekem kellenei fog a leírás sok-sok példaprogival az biztos. :(

dezsoe

A D az egy egész szám, és a szerszámtár egyik szerszámára mutat, ahol megadod a szerszám átmérőjét (Tools ablak). Magyarul, ha nincs D, akkor az aktuális szerszámhoz (Run ablak, jobbra lent) tartozó átmérővel számol, ha van D, akkor a D által jelzett szerszáméval.

A külső kontúr sarok problémája valószínűleg jogos, már a másik fórumon is jelezték.

svejk

[#falbav]

A D mint átmérő jele megzavart, de közben már "visszalapoztam" a Mach3-ba és rájöttem.

Mivel a mach3-ban sem nagyon éretettem az összefüggéseket így anno ott is hanyagoltam a dolgot.

Persze ezért nem akart nekem az istenért sem összeállni a dolog itt sem.

svejk

A sarkos befordulás szinte biztos út a szerszámtöréshez.

svejk

Tegnap itt az NCT lerásában akartam megnézni a szintaktikát de nem volt elérhető az oldal.

svejk

Béna vagyok, de inkább itt kérdezem mert ide is tartozik.

Tegnap behányt a kedvenc Dell notim video része, így elő kellett vennem és bocsánatot kellett kérnem egy régebbi HP-Compaq 8510W géptől.

Rádugtam egy UC400 ETH-t közvetlen műküdik is, de ahogy bedugom a hálózati kábelt az RJ45 ajzatba rögtön letiltja a belső WiFi egységet és one internet.
Amint kihúzóm az UC400ETH-t visszaáll a wifi kapcsolat magától.

Hol lehet az összeakadás?
Valamit át kellene állítanom az UCxxx utility progival?

Biost is nézegettem, de ugye a Compaq gépeknél nem sok mindent lehet állítani.

svejk

Eh, mégis a BIOS volt a bűnös.

Van benne egy LAN/WLAN switching opció, ez volt engedélyezve. (az alapértelmezett a tiltás, tehát egy setup default is elég lett volna)

Minderre úgy jöttem rá, hogy feltelepítettem a HP wireless asistance-t és az szépen magyarul leírta nekem mit kell cselekednem.  Vannak még csodák a számítástechnikában. :)

dezsoe

Úgy látom, hogy ha elég ideig vagyok távol, akkor mindent megoldasz. [#vigyor3] [#pias]

svejk

Most nézem lelassítva, szerszámtörés nem lesz mert minden kanyarnál megáll, mint G61 módban.
De ez meg legalább annyira nem túl jó, fánál pl. égethet.

svejk

Igyekszem, csak már úgy elkényelmesítettél bennünket, hogy kérdezni könnyebb. :)

svejk

Az imént magamhoz mérten kicsit figyelmesebben elolvastam az NCT ide vonatkozó részét, hát nem egyszerű még programozni sem, nemhogy a programot megírni. [#circling]

Meg most látom csak, hogy ott a külső sarkok rádiusszal való lekövetésére külön kód, nevezetesen a G39 áll rendelkezésre.

Úgy emlékszem a Mach3-nál a G41-is egy rádiusszal fordult be.

pisti73

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék... Tudna valaki kisegíteni egy egyszerű szerszámmagasság bemérő makróval? Elég ha az aktuális pozícióban felveszi a null pontot...
Köszönöm előre is!