Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

gaben

dezsoe

Akkor annak jónak kéne lenni. Nem igazán értem... [#nemtudom]

dezsoe

Sikerült megoldani? Ha nem, akkor tegyél már fel egy képet a Profiles mappáról úgy, hogy látszódjanak a file-ok és mappák.

gaben

Ha be van töltve a saját profilom, akkor működik, egyébként a default-ba menti a változtatásokat.

Mondjuk ezzel együtt tudok élni, ez legyen a legnagyobb problémám. :)

dezsoe

Persze, meg lehet szokni, de minek? Ennek nem így kéne működnie, tehát inkább keressük meg az okát, szerintem.

Amikor elindítod, akkor nem jelez hibát? Rákattintasz a saját profilodra és betölti a Default-ot? A Default-ot írja ki alul profilnévnek?

Pont ma láttam olyat, hogy hiba került a profilba, és betöltéskor kaptam is üzenetet, hogy hibás a profil és inkább a Default-ot tölti be. De ott legalább volt hibaüzenet, így gyorsan ki is javítottam.

gaben

Én kérek elnézést. [#vigyor]

Ha az asztalon lévő parancsikonokkal indítom őket, akkor mindegyik a saját magának megfelelő .pro fájlba menti az éppen átírt paramétereket.
De én nem igen használom az asztali parancsikonokat, ezért csinálok mindenhez gyors-indításút a tálcán is.
Na most végigpróbálgattam az összeset és amikor ráálltam a mutatóval a tálcán lévő ikonra, a saját profilomat mutatta.
Aztán meg mégsem abba mentette, így hát töröltem és csináltam egy újat az asztalon lévővel.

Most már minden kifogástalan.

köszi Csaba [#wave]

dezsoe

Na, akkor végre értem. :) Amikor kitűzöd a tálcára, akkor készít egy másolatot a parancsikonról, így lehet, hogy még az átírás előtt szögelted a tálcára. Mindegy, az a lényeg, hogy jó lett!

gaben

Igen, valami ilyesmi lehetett a gond.
Szépen, lassan, összeáll minden. :)

svejk

Egy barátom kérdezi, külső file-ból lehet-e alprogramot meghívni?

Tehát az aktuális
G-kódban az alprogram helyén csak egy file hivatkozás lenne.

dezsoe

Nem. Feltéve, hogy arra gondol, hogy egy g-kód egy másik g-kódot hív meg. Némi trükközéssel azért (szinte) minden megoldható, csak elég pontos legyen a feladat definíciója. :) Egyébként, van ennek valami értelme?

svejk

Gyakorlatilag igen.
A munkahelyén megszokta, hogy valamelyik ipari gépen van lehetőség erre.
Én is úgy gondolom, hogy nem sok időt takarít meg, a copy-paste alkalmazásával nem tud tévedni.
"Ugorgyunk" is. :)

dezsoe

Megdumáltál! [#circling]

000000000

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy milyen programnmal tudnám a kezelőfelület nyomogobjait átszerkeszteni?

dezsoe

Szia!
Bármilyen képszerkesztővel. Én pl. a Paint.NET-et használom. Kicsi, egyszerű, jó, ingyenes. :)

svejk

PNG kiterjesztésű képekként vannak definiálva, a file-okat megtalálod a \UCCNC\Flashscreen\BMP\Defaultscreenset\ mappában.

Tehát amelyik képszerkesztő tud PNG-ben menteni az alkalmas.