Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Dezsoe!
Nem tűnik bonyolultnak ez a digitalizálás viszont forgatóval kapcsolatban volna egy kérdésem mikor kiírja egy fáljba a mintázott koordinátákat  az A-tengelyt miért Z-nek irja illetve a többi segédtengelyt is Z-nek jelzi.

A-tengellyel

X0.0000 , Y0.0000 , Z0.0000  , Z0.0000

A-B-C tengelyekkel szintén

X0.0000 , Y0.0000 , Z0.0000 , Z0.0000  , Z0.0000  , Z0.0000

dezsoe

Szia!

Háttőőőő... :) Ennek egy kicsit copy-paste szaga van. Szólok Balázsnak (ha nem olvasná), hogy nézze meg. Valószínű, hogy sokan digitalizálnak ABC tengellyel. :)

000000000

Igen gondolom :) de hat a gyémántot is csiszolgatni kell. Köszönöm az utána járásod!

Rab Zoli

Üdv! Valaki megmondja hogy hol lehet kissebre venni a kurzor kör átmérőjét mert már 100x végigböngésztem a menüt és nem ütötte ki a szemem! Nagyon köszönöm!!! [#worship]

dezsoe

Fél napja nem tudok rájönni, hogy mi a kurzor kör. Ha a szerszámot jelölő kúpra gondolsz, akkor azt csak kikapcsolni lehet, a mérete az fix.

Rab Zoli

Igen valószínüleg arra gondolok. Csak nem értem miért növekszik meg ha pl. meg akarom nézni nagyítva, hogy neki megy e a lefogató csavarnak a szerszám miért kell nekem megsaccolni, hogy hol van a közepe. miért nincs pl. pixeles beállítási lehetőség, mert van amikor 3-4 cm-es a monitoron a sárga kör. Vagy jó lenne egy kereszt a pontos középpontban. Ilyen nincs a menüben?

dezsoe

Na, most már értem a problémát. El ne kezdd méregetni. Egyrészt, be lehet kapcsolni egy szálkeresztet (Configuration/Appearance/Show crosshair on TCP), másrészt (és leginkább) válts át ISO nézetbe és mindjárt jobban fogod látni, mivel a sárga kör az egy szép hegyes kúp, aminek a hegye pont ott van, ahol a szerszám jár.

svager

A tegnap este én is belefutottam ebbe a problémába,amikor még egy kőrzsebet akartam kimarni a már majdnem kész munkadarabon.[#t218p4305#]
Nem voltam boldog,de feltetem a legújabb frissítést és onnan folytattam ahol abbahagytam.[#hawaii]

Rab Zoli

Hálásan köszönöm! [#eljen]

svejk

Keresem a windows-os üzenetablak leokézásának a lehetőségét I/O trigger segítségével, de a listában nem találok ilyen kódot.

Pl. a softlimtre való figyelmeztetést szeretném külső gombbal leokézni.

dezsoe

Szia!

Csinálsz egy makrót, ami a triggerrel indul:

SendKeys.SendWait("{ENTER}");

svejk

nyiszi

Sziasztok!
Van arra lehetőség az UCCNC-ben, hogy megszámolja és ki is írja  egy enkóder jeleit?

dezsoe

Szia!

Az ethernetes vezérlőkkel igen. A Configuration/Axis setup/Aux enc fülön találod.

svejk

Újabb világrengető ötlet, csak nem tudom hogy kellene megvalósítani. :(

Az "igazi" CNC esztergákon van egy spindle jog gomb, amit amíg nyom az ember addig forog a főorsó egy beállított értékkel.
Leginkább a betett munkadarab futásának ellenőrzésére használják.

Ezt hogy kellene UCCNC-ben megvalósítani?
Odáig megvan, hogy egy külső bemenetet rendelek egy makróhoz... de innentől már csak a Dezsoe-re tudok gondolni. :)