Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

gondolom a postprocessort úgy módosította, hogy megtegye a sor elejére biggyesztést

zt2c4wh9

Igen, PWM-el g-kódból is tudja vezérelni a lézert. Erre a kódok az M10 Qxx és az M11. A kódok részletezve vannak az UCCNC szoftver adatlapjában.

pv6cdvuc7

Köszönöm segítségetek. Megpróbálom majd.

sufnituning

Csináltam egy G-kódot Tegnap minden rendben volt, leszimulálta rendesen, ma ugyanúgy megnyitottam azt mutatja a szimuláció, hogy hol tartok, mert a kék vonal zöldre vált, de a sárga pötty valahol párhuzamban megy, nem a zöld vonalon. Mit lehet tenni?

dezsoe

El tudod küldeni a kódot? Mert ez így egy kicsit kevés információ...

zt2c4wh9

Ennél kicsivel több információra lenne szükség hogy megértsük, hogy mi a probléma.
Ennyi infóval csak találgatni tudok. Lehet például, hogy alapból a G90 abszolút kkordináta megadás volt aktív és amikor futtatod akkor meg a G91 inkrementálisaz aktív és amiatt nem ott megy ahol a szerszámpálya rajz mutatja.
Ha újratöltöd a kódot a Reload gombbal, abból kiderülhet.

sufnituning

sufnituning

Szia!
Köszönöm! megoldódott, belenyúltam egy Z emeléssel, de kivettem azt, már jó, köszönöm!

dezsoe

Akkor jó! (Válaszoltam a mail-re is.)

sufnituning

ium8w94xp

Sziasztok.
Szeretnék pohárba égetni a lézer pluginnel. Van forgatom, ami A tengelyként működik. Nincs valami egyszerűbb megoldás vagy nem lehetne a plugin-ba megoldani, hogy mindjuk y tengely az épp a. Vagy akár az x mondjuk c. Nyilván most copyzgatom a jelenlegi tengelyeim beállításait és átrakom y-ra a-t. Aztán meg vissza, de ez eléggé pepecs. Valakinek esetleg valami egyszerűbb? Csaba? :)

dezsoe

Szia!
Már volt itt szó róla: swapaxis függvényre keress rá itt a fórumon: [#t218p4401#] :)

dezsoe

Ja, ha az Y-t akarod A-ra, akkor (1,3) a két paraméter, mert 0..5-ig X-Y-Z-A-B-C.

ium8w94xp

Köszia, akkor jól emlékeztem. Mondjuk közbe rájöttem, hogy x-a, de ez már mindegy is. És ilyenkor a lézer plugin is így használja?

dezsoe

Az nem is tud róla. A Swapaxis gyakorlatilag megcseréli a tengelyek beállításait.