Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Addig jó, hogy megfordítja a tengelyeket, de ahogy észlelem minden beállítást megcserél. Tehát onnantól kezdve az A tengelyem az X step/unit és velocity beállításait használja. Sajnos az nekem nem jó :(

dezsoe

Úgy bizony, ez a dolga. :) Ha nem ezt tenné, akkor nem lenne értelme megcserélni a tengelyeket, mert rosszul működnének. Ha a tengelyeket megcseréled, akkor nem piszkálsz az A-hoz, hiszen az volt a célod, hogy ami a kódban (vagy a plugin-ban) X mozgás volt, azt az A csinálja a neki megfelelő beállításokkal, azaz megfelelően forgassa a poharat. (Azt írtad, hogy pont ugyanezt teszed kézzel, csak hosszadalmas.)

Ami némi zavart okozhat, az az, hogy a hengeres tárgyad sugara alapján a steps/unit értéket ki kell találnod (praktikusan még futás előtt), hiszen az X-ben távolság van megadva, de ez egy forgató esetén a tárgy sugarától függ.

ium8w94xp

Nekem az lenne jó, ha tulajdonképpen a tengelyek neveit cserélné meg. Tehát, ha X-nek kell menni 5mm-t, akkor az A tegye ezt meg. De az eredetileg A tengelynek beállított step/unit beállítással, ne az X tengelyen beállítottal. Ezt sima g-kódban pikk-pakk megcserélem jegyzettömbbel. De a lézer plugin-ba nem tudom. Tehát egyenlőre nem jó ez a makró nekem. Jelen esetben az X tengelyem A beállításaival pörög, az A meg X-el. Ez nem jó.

ium8w94xp

Ha X Y tengelyt cserélném fel se lenne jó, hisz nekem teljesen másképp vannak beállítva, kalibrálva a tengelyeim.

ium8w94xp

Bocsánat...rosszul mondtam...a step/unit és velocity értékeket pont nem cseréli fel...minden mást igen.

ium8w94xp

s5f8tmfv3

Sziasztok!
Az UCCNC laser pluginnal készített kép esetén készül valódi gkód? Hova menti a program? Szeretném összefűzni egy másik kóddal.

dezsoe

Szia!
Nem készül g-kód, ezért nem is látod a kód ablakban és a pályamegjelenítőben. Egy olyan adathalmaz keletkezik, ami közvetlenül a lézert (és persze a mozgást) vezérli.

dezsoe

Szia!
Ha a műhely eléri az üzemi hőfokot (nem kell télikabát), akkor megnézem, de nagyon csodálkoznék, ha nem lenne jó, mert már jó néhányan használták sikerrel.

s5f8tmfv3

Köszi!
Ez az adathalmaz meddig létezik? Van rá mód hogy az adatok (kép) és a gkód (keret) után újra elővegyem vagy újat kell generálni?

ium8w94xp

Elég, ha pontosan leírod pontosan miként kellene eredetileg mennie. Mert azért ez nézőpont kérdése. Ami biztos, hogy ha kézzel átírom az X tengelyhez A tengely minden adatát...portok, speed, velocity, step/unit, akkor X tengely gkódra az A tenglyem megy remekül. Amint ezt a makrót indítom, akkor meg nem ezt csinálja. Hívtalak tegnap, ha ráérsz szívesen elbeszélem ;)

ium8w94xp

Tehát a makróval X tengelyhez beírja A tengely pin és port beállítását. De a többi adatát nem pl step/unit stb.

dezsoe

Igen, jogos! Akik eddig használták, egyforma motorokkal próbálták. Az is igaz, hogy mindez szépen le van írva a doksiban:

Function: void  Swapaxis(int axis1, int axis2)
Description: This function swaps the step and direction pin numbers and pin negate settings of one axis with another axis.

Az is igaz, hogy én sem olvastam el, ezer bocs. :)

ium8w94xp

Nincs valami megoldás akkor rá? Egy olyan makró, amibe esetleg komplett adatokat adok meg x tengelyhez tartozó paramétereknek? Aztán másikkal pedig resetelem? Látom, hogy ez neked pár perces dolog :) Még, ha nincs is benne kihívás.

dezsoe

Tudtommal nem menthető. A laser plugin legenerálja és áttölti a főprogramba, de hogy onnan ki lehet-e csalogatni, erről nem tudok.