Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

Köszönöm
a C# meg már töröm :) az talán nem lesz gond

2dbfy8y

Próbáltam letölteni az új verziót a linkről, de nem sikerült

dezsoe

Mármint az UCCNC 2047-est? Most néztem, megy az. Lehet, hogy pillanatnyi elmezavar volt, próbáld újra.

frob

lenne egy projekt amiben hpgl-t kellene használni, hogy lehetne összehozni ezt uccnc-vel?

még nem nézem a plugin os dolgot, de ilyet lehet elkövetni benne?
már mint hogy fájlkezelést megírni?

de ha nem ágyúval verébre akkor valami egyszerű cnc progit tudtok e ajánlani ami tud ilyet, a projekt habvágás, szóval semmi extra, de persze az uccnc lehetőségeit azért ki tudnám használni, ha azzal megoldható..

dezsoe

Miután .Net alatt futnak a makrók, gyakorlatilag bármit meg tudsz csinálni, amit a .Net tud. Ha megírod a hpgl-g-kód átalakítást, akkor csak le kell tárolni valahova a generált kódot, majd be kell tölteni. Eddig az elmélet. A gyakorlatban én biztos, hogy nem kínlódnék vele, hanem keresnék már meglévő programot. :)

sufnituning

Szia!

Melyik makróval tudom beállítani plazmavágásnál azt, hogy miután elérte a fej az anyagot és a kapcsoló kapcsol, megemelje egy kívánt magasságra a fejet??

dezsoe

Szia!

Plazmával nem vagyok képben. :( Várjuk meg Balázst, hogy mit mond.

zt2c4wh9

Az M31 makrót ami a szerszámbemérő makró, azt javaslom tanulmányozni, mert az csinál egy szerszámbemérést, ami végülis ugyanaz mint a plazmánál a lemez síkjának detektálása. Vagyis a makrónak végre kell hajtania egy G31 probe-olást, utána pedig egy relatív mozgást, ami a fejet visszaemeli átlövési magasságra.
Ezt meg lehet oldani több módon. Vagy G91-el végrehajtani a mozgást és akkor relatív lesz. Vagy pedig például kinullázni a Z koordinátát a makróval a G31 probe-olás után és akkor utána lehet a mozgás G90 abszolut módban is, nem is kell G91 relatív mozgás módba váltani a makrónak hiszen akkor az aktuális Z koordináta (lemez síkja) egy ismert szám, például 0 lesz.

A konkrét kódban Dezsoe tud neked segíteni. Az alapján szerintem tudni fogja amit fentebb leírtam.

sufnituning

Ejnye-bejnye[#wave] azért köszönöm, várjuk meg Balázst!

sufnituning

Szia!
Igen én is hasonlóra gondoltam, mert láttam egy videót, ahol valószínűleg ez a kettő fut össze.

https://www.youtube.com/watch?v=eu_GXb8vmCQ

A többi kódot amit írtál, még átnézem, most gondolkozom az UCCNC-re való átnyergelésre.

Elég egyszer beállítanom a makrót, vagy minden munkánál meg kell adnom a g-kódban??

dezsoe

Szia!

Okos kis videó: kifejezetten jó ötlet, hogy nem a probe bemenetet használja, hanem a Z limitet. Ez azért jó, mert ha véletlenül belenyomná a fejet az asztalba, akkor megáll limit hibával, viszont kódból lehet home-olni a Z tengelyt és oda állítod a fejet, ahová szeretnéd utána.

sufnituning

És ezt a Z tengely mozgást, home-olást hol állítom be?
Magában a gépbeállításokban, vagy G31 kóddal?
És minden munkánál a G-kódban, vagy elég egyszer a beállításokban?
Bocs a sok kezdő kérdésért![#ijedt]

sufnituning

Jó gondolom minden munka  home -ból kezdődik, de kell valamit csinálnom a G31-el?
A g kódot a Fastcam Nesting csinálja meg.

sufnituning

A Fastcam Nesting a Home-t a lemezvastagsághoz állítja be.

dezsoe

A G31 a szerszámbeméréshez van. Neked a G28.1 kell, ha a limit kapcsolós megoldást használod. Ahogy a videókat elnézem, minden ív azzal kezdődik, hogy megkeresi az anyagot. Javítsanak ki a plazmások, ha hülyeséget írok, nem akarlak félrevezetni, csak ezt látom. .)

A munka valóban home-mal kezdődik, de jelen esetben csak az X és Y home-ot kell felvenni, a Z-t lásd fentebb.