Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

A teszt verziók közül az 1.2046 a legfrissebb. (Lásd #4492 hsz.) Ebben pont egy lézeres probléma javítása is volt, úgyhogy nézd meg. Te hányas verziót használsz? Ha nem titok, akkor küldd el a kódot, hátha abban van valami, amit nem szeret. Én most megnéztem 1.2046-tól visszafelé 1.2040-ig de nem láttam a jelenséget. Ez semmit nem jelent, ha nem ugyanazzal a kóddal teszteljük. :)

2dbfy8y

Küldtem a kódot privátban, mailben.

kmajer

Szervok hangolasat addig modositsd amig minden tengelynel adott gyorsulasi es sebesseg ertekekkel a hiba/lemaradas/ ugyan annyi hosszmertekre atvaltva.

dezsoe

Szia!

Megkaptam, kipróbáltam. Tényleg nem jó. Program indítás után elsőre mindig stabilan elrontja. 1.2044-1.2046-os verziókkal néztem, ez elégnek tűnt. Ha nem rögtön Start-tal indítod, hanem soronként mész, amíg az M3 utáni M11 is lefut, majd itt nyomsz Start-ot, akkor elsőre is jó.

Egy elég rendesen lerövidített, de a tesztnek megfelelő kódot belinkelek ide, ha Balázs is olvassa, legyen mivel kipróbálnia.

ium8w94xp

Mondjuk én nem értem minek van ott m11, hisz nem volt még lézer bekapcsolás.

dezsoe

Nem szép, de elfér az ott. Gondolom, a kódgenerátor teszi oda minden blokk elejére és nem kizárt, hogy meg is van az oka. Ha kiveszed a kódból akkor is rosszul működik, úgyhogy ez most teljesen lényegtelen.

2dbfy8y

Ha bent van az szerintem se gond, biztonságnak jó, nehogy bekacsolva legyen indulásnál.

2dbfy8y

Ha jól rémlik nekem is a 1.2046-os verzió van fenn.
Előtte régebbi verzióval nem volt ilyen gondom.

000000000

Be lett állítva a szervó vezérlő vagy csak összeraktad aztán mehet a menet ?
Kaptál hozzá egy USB/TTL szintű RS232 átalakítót és egy beállító szoftvert.
A P,I,D, tagokat hozzá kell kalibrálni a gép tulajdonságaihoz.
Es nem egy faszög egyszerűségű léptetőmotoros hajtás amit összerak az ember aztán olyan eredményt hoz amit hoz.
Viszont ha már a USB/TTL dolognál elakadtál akkor 100%, hogy nincs beállítva semmi.
Akkor ez az eredmény nem is olyan rossz ! [#nevetes1]

dezsoe

Most hirtelen 2038-ig tudtam visszamenni, és mindegyiken jelentkezik a hiba. (A korábbiak a már ismert Windows hiba miatt nem futnak ezen a gépen.) Valószínűleg a postproc-on változtathattál valamit, ha eddig nem volt ilyen probléma. Mindegy, a hiba az hiba nem kéne így (nem) működnie.

7ygee2vaw

Igen van átalakítóm, neki is feküdtem a beállításoknak.
Kicsit el volt hanyagolva ez a rész nálam, láthatóan nagy volt a követési hiba! Most viszont mint a beton olyan a motortartása, és ez látszik a hibaszinten is. Eredetileg egy 30mm-es körben volt 1,2mm ovalitás, nagyon sok! Most a hangoló programban látható hiba mértéke, mérőórával olyan 0,1mm maxon. Ennél jobbra nem sikerült behangolni. Ez ugyanazon a 30mm-es körön 0,5mm ovalitás jött ki. A többi okát még keresem! Sikerült elfeleznem a hibát. Ez már nem ez a toppik, bár soha nem is volt az, ezért nem szeretném szét offolni az UCCNC topikot, csak eleinte azt gondoltam, hogy beállítás a mozgásvezérlő programban.

zt2c4wh9

Hamarosan megvizsgáljuk a jelzett problémát.

000000000

Mikor vásároltad azokat a vezérlőket ?
Mert ha emlékezetem nem csal volt egy nagyon régi széria ami csinált ilyen anomáliát.
Azt firmware cserével lehetett csak orvosolni.
De biztosat csak Sneci mester tudna mondani.

7ygee2vaw

Ez 2012-ből van. Ez jó hír, mert akkor felrakom a legújabbat és letesztelem!
Köszönöm az infót!!!

j3cx5jtk6

Erre céloztam én is Dezsoe:DD
én konkrétan 2 honapig szivattam magam mindenféle beállításokkal mérettartásokkal stb...

ugyan ezt 1nap alatt fullra összeraktan uccnc&300ETH el!

Szoval ha valaki olvassa ezt, csak azt tudom javasolni ne is nézelődjön másfele.

Kapcsolok miatt csak azért irtam mert azt hittem siman bemenetekre kell kotni és kész, de látom valami makrot irtatok rá?!