Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Van ilyen géped? :)

(Emlékszem alsó tagozatban a számtan könyvben voltak un. "gépek" , beadtunk számokat és az eredmény alapján ki kellett találni "mit csinál a gép?")

svejk

No nézzük:

Van 8 db tengelymozgató JOG +/- gombom.
Van 2 db Yaxley-m

Az egyik 5 állású Yaxley, 0, X, Y, Z, A állással.

0 állásban engedélyezi a 8 db JOG gombokat és átkapcsol Continous üzemre.
A többi állásban kiválasztja a tengelyeket és átkapcsol MPG Multi állásba.

A másik Yaxley 3 állású és kiválasztja a 0,001, 0,01 és 0,1 léptetést az MPG-nek.

A többi üzemmódot én nem szoktam használni.

(Van még egy poti rajta amihez a JRO és FRO van rendelve de az itt most nem érdekes.)

dezsoe

Noaszongya. Ebből igazából csak a két Yaxley az érdekes. A gombokat, gondolom, megoldottad input triggerrel. A két tekertyű programját kell csak megoldani. (Beállítom a sorba, talán holnap még nem lesz késő, mert mára már nem fér be. [#email])

(Ha nem az a klasszikus böszme Yaxley-d van, hanem kis helyen is elférő, akkor esetleg privátban küldhetnél egy képet róla, meg azt, hogy hol lehet beszerezni. :))

svejk

Ráér...

Gyári Euchner-es  és természetesen MÉH telepes a cucc, majd megolvasom a kapcsolók típusát.
Ügyes darabok de félő horror ára lehet ha egyáltalán beszerezhető.

svejk

dezsoe

Hát, igen... Érdekes áruk van. Olyat vadásznék (lehetőleg itthon), ami a kis kínai MPG-kben is van: pici és finoman tekerhető. Csak nem találok. Kínából már nem rendelek, mert mindent ellopnak a postán, az utóbbi időkben egyetlen csomagom sem jött meg, hogyrohaggyanakmeg. [#boxer]

svejk

Megolvastam, a szóban forgó kezelőbenilyenek vannak.

svejk

Ilyen ELMA-kat tudok esetleg adni újakat, de csak 2x3 pozíciós van és mindössze 5 mm hosszú a tengelyük.

dezsoe

Nem a készleteidre pályázom, csak forrást keresek. Közben kaptam egy linket: ilyet keresek, csak nem 12, hanem 4 és 6 állásút.

dezsoe

Ez már nagyon off, inkább privátban folytassuk, vagy az elektronikában.

svejk

De hiszen ilyet minden elektronikai boltban kapsz 800-1000 Ft körül.[#heureka]

Kelepeisz Lajos

Uraim, a laptopom USB csatlakozói úgy ki vannak kopva hogy rendszeresen megszakad a kapcsolat, de viszont van LAN csatlakozóm, nem létezik valami LAN ból USB átalakító, amivel be tudom kötni az UC100-at?

000000000

Tiszteletem!

Van nekem egy ilyen leválasztó kártyám  GND-P15pin reset van beállítva az Uccnc I/O Triggerbe szépen működik de be akartam kötni P10-P13-P11 lábakat de meg se nyikkannak a Diagnostics fülön semmi a P15 pin -t mutatja hogy jó villog.
Létezik hogy nem lenne jó ennyi bemenet, a GND---P10-P13-P11 között a 5v-ot kimérem az oks, esetleg tudtok valami fogást amivel megállapíthatom hogy szoftveres vagy hardver a hiba?

dezsoe

Létezni létezik, de nem fogadnék rá, hogy egyszerre olcsóbb és megbízhatóbb, mint egy UC400ETH. [#nemtudom] Gyors gugli alapján vagy kb. ugyanannyiba kerül, vagy találsz kici-ócó kínait, ami vagy megy, vagy nem. Ez persze csak a privát véleményem.