Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Lényegében bármelyik. Maga az alkalmazás 32 bites, így elfut 32 és 64 bites gépen is. Az a lényeg, hogy a .Net Framework 2.0 fent legyen. (Ez a Vista-tól kezdve 3.5-öt jelent, ott már nincs 2-es.) XP-t, Vista-t rendes ember már nem használ, ugyebár... :) Ami még lényeges, hogy a videókártya tudja az OpenGL 1.3-at, vagy újabbat. Ennyi. (Én gyakorlatilag az összes Windows-on futtattam, nincs különbség.)

j3cx5jtk6

[#wave]Sziasztok!
Kérdöjel,
Olvasom a pdf-et -300eth- , az lehetséges, hogy van nekem egy 2000 es felbontásu incrementalis encoderem- abbol tudnék csinálni jog tárcsát ? mármint kézi vezérlöt és ő lenne a bemenet? egy válaszo kapcsolo meg a tengelyeknek?
Tehát kezelé mint bemenet?
Csinált már valaki ilyet? [#nemtudom]

dezsoe

Működik, csak nagyon fürge lesz. :)

svejk

Az előbb néztem, 100-al lehet max. osztani a configban tehát jó lehet.

izbeki

A jog alap 10 százalékát hol tudom átállítani, hogy induláskor mondjuk 30 százalék legyen? A beállításokban nem találom.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

dezsoe

Alapból sehol. Viszont megteheted, hogy az M99998.txt-be beírod ezt:

AS3jog.Setfieldtext(exec.Readkey("JogSettings", "JogFeedRate", "10"), 913);
AS3jog.Validatefield(913);

A M99999.txt-be pedig ezt:

exec.Writekey("JogSettings", "JogFeedRate", AS3jog.Getfield(913));

Így kilépéskor elmenti az aktuálisan beállított értéket, induláskor pedig visszatölti.

izbeki

[#worship] Hálás köszönet!
Már régen megvettem az UCCNC-t, de még csak most kezdtem el használni, a forgatóm cuccait már ezzel martam.
Még egy kérdés:
Az S act ablakba hogyan tudom odavarázsolni az S set százalékosan módosított értékét?

dezsoe

Ott akkor látsz értéket, ha van a motoron enkóder és be is van állítva a programban.

izbeki

Kár, jó lenne látni, nem kellene számolgatni.

izbeki

Be is állítottam, faxán működik. Mégegyszer köszi!

dezsoe

Kicsit menjünk bele a részletekbe. Elgondolkodtatott az "odavarázsolni" ige. A varázsolást úgy értelmezem, hogy nincs enkódered, de mégis szeretnéd ott látni a beállított értéket.

Ha tényleg így van, akkor két lehetőség van: a) az 1.2037-es, legutolsó hivatalos verziót használod (vagy korábbit), illetve b) az 1.2037-nél újabb valamelyik teszt verziót (praktikusan a legfrissebbet).

a) Az Sact mező azonosítóját át kell írni egy saját változóra, aminek az értékét egy macroloop-ban kell számoltatni Sset, SRO és M3/M4 LED alapján.

b) Nagyjából ugyanaz, mint az a) pont, de már használhatod az Sovr mező értékét a számításhoz. (Képernyőn: overridden, 2451 a mező száma és a százalékkal módosított értéket tartalmazza.)

Mindkét esetben érdemes az M3/M4 LED-et belevenni a képletbe, hogy itt is látszódjon, hogy be van-e kapcsolva a motor.

svejk

Óh, milyen jól áttekinthető, egyszerűen kezelhető ez a kódbeillesztési funkció!
Nem is tudom hogy tudtunk élni eddig nélküle.

Ezeket az általad írt "apróságokat" érdemes lenne rendszerezni, sőt az UCCNC telepítésekor a  Dokumentation könyvtárban mint függelék szerepelhetne.
Ez a mostani is vissza-visszatérő kérdés.

izbeki

1.2029 verziót használom.

dezsoe

Ha egyszer lesz némi szabadidőm, akkor összeszedem az apróságokat, de nem olyan egyszerű, mert nagy részük egy összetett környezetben működik. Ez most egy egyszerű kis csipetke volt, de időnként alig győzöm lefaragni a nem odavalókat egy-egy kódrészletről. :)

dezsoe

Jó bizony! (Csak a kód felirat van útban, az nem kéne oda.) :)