Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

13 MB-os g kód fut most rajta eddig 1 órája.

svejk

Azt nem is értem 22 meg vagy fél százalékból hogy lesz 50, no de csicsa windóz' :)

A hátulja egy helyen 40 fokos lehet...
Notikat is szokták hűtőpadra rakni, ez lenne a legkevesebb.

No persze ez csak egy próba, igazából a tableteket el kell adni, és az már csak hab a tortán, hogy megy rajta az UCCNC.

Ja igen, közben töltőn van, szerencsére a töltőcsati egy micro USB aljzat az USB3-as mellett

frob

van 3M fólia ami hővezető
azzal fel kell ragasztani egy alulapra :D
és már is megvan a hűtés is

svejk

Akkor nem férsz az akkuhoz.

frob

kell az bele?

egyébként a másik 20% sztem az usb ethernet viszi el, eléggé proc igényes az ilyen usb-s cucc

ium8w94xp

Azt nézzd meg, hogy a gép merül-e használat közben töltés mellet vagy sem. Nekem merült az enyém hiába volt közbe töltve. Bár sok óra alatt csak.

svejk

Nem láttam, hogy merült volna.
Az akkujáról annyit, hogy 2-órás WiFi-us Yotube-ozás után 58%-on áll.

svejk

Ez az USB HUB megoldás lehet mégsem tökéletes, az egér ki és bedugásakor is javarészt megszakad az UCCNC kapcsolata mert az USB porton keresgélés folyik.
(nem tudom a külső tápellátás megoldaná-e, kiderült a tápcsatinak csak a helye van meg ezen a gagyi USB HUB-on :( )

De a lényeg, ha nincs baszogatva az USB port akkor stabil a kapcsolat az alap 100 ms-os buffer-rel is.

Azt még ki kellene próbálni, hogy a töltő micro USB ajzat teljes értékű-e mert akkor oda lehetne egy HUB-ot rakni a pendrive-nak.

Végszükségben maradhat akár a WiFi isa G-kód file-ok átvitelére.

Motoros

Valamikor egy Lenovo Ideapad Mix 300 tabletra raktam az UCCNC-t ami külön egy rápattintható billentyűzettel birt.
Azért erre hogy teszteljem az érintőképernyő hogyan s mint megyen.
Ha a billentyűzet normál USb 2.0 jára raktam az UC 100-at akkor rendszeresen lepattintotta.
Ez ugy-e idegesítő meló közben.
Ha viszont az érintőképernyős tablet saját mikro USb jére raktam akkor jó volt......így emlékszem.
Szerintem a billentyűzet egy USB portként van deffiniálva és néha a Win rákérdez valamit. De csak ezt én tippelem, lehet más a helyzet.

Tegnap meg ezt a fenti motyót előszedtem.....már vagy 1 éve nem használtam....és az UCCNC teljesen be volt lassulva, amit nem tudtam mire vélni mert a másik gépen meg rendesen futott.[#nemtudom]

svejk

Csak jól emlékeztem, hogy Te próbáltad anno.[#heureka]

dezsoe

Jó lesz ez, szerintem. Billentyűt, egeret vagy nem kell rákötni, hiszen azért van az érintős cucc, vagy lehet kapni bluetooth-os billentyű-egér kombót. Nekem mindenesetre tetszik. :)

zt2c4wh9

Szia,

A belassulás oka az lehet, ha Windows 10 van a gépeden, hogy a Március óta kiadott Windows 10 frissítések OpenGL bug-okat tartalmaznak.
Szóval ha Win 10-ed van, akkor a belassulás attól van, hogy a Windows frissítette magát a Windows update-en keresztül és letöltötte a bug-os update-eket.

A bug egyébként az integrált Intel HD grafikus kártyákat érintik. A HD 4000 és némely HD 5000 szériáról hallottunk eddig, hogy ezeken nem működik megfelelően az OpenGL grafikus gyorsítás a hibás update-ek telepítése után.
Sajnos a Microsoft és az Intel Március óta sem oldotta meg ezt a problémát, pedig biztosan tudnak róla, mert nem csak az UCCNC-nek okozott ez gondot. Játékok és grafikus progik fórumain is lehet róla bőven olvasni.

Komoly erőfeszítések árán viszont nekünk sikerült megoldást találni, hogy ez a bug ne okozzon problémát az UCCNC-nek és teszt verzióba ki is lett adva olyan verzió, amiben ezt a problémát némi körüljárással orvosoltuk.

Javaslom próbáld meg letölteni és felrakni a legfrissebb teszt verziót, az már tartalmazza az említett kód változtatást, ami megoldást jelet erre a problémára: http://www.forum.cncdrive.com/viewtopic.php?f=2&t=240&start=40

svejk

Motoros

Kösz a válaszodat, kipróbálom.

Más: Nekem ezen a kis érintőképernyős kb A5 méretű tableten jól ment az UCCNC és seperc alatt úgy megszoktam, hogy később a másik gépen ami nem érintős ott is a képernyőt nyomkodtam.[#vigyor1]
Forgácsra porra nem érzékeny, egy kis kihajtható konzolon elvan. Viszont a RUN képernyő helyett vagy mellett jó lenne egy lebutított RUN képernyő csak a nagyon fontos, de nagyméretű gombokkal, hogy a bütykös nagy ujjammal ne ötöt nyomjak egyszerre kisméretű képernyő esetén.

zt2c4wh9

Szia,

Örülök, ha tudtam segíteni.
Saját képernyő oldalt tudsz csinálni saját magad.
Az UCCNC-ben van beépített képernyő szerkesztő.
A Configuration\General settings\ Az Edit screen gommbal tudsz belépni a képernyő szerkesztő módba.

A gombokat, DRO-kat, LED-eket stb. át tudod méretezni, át tudod helyezni. Tudsz új alkatrészeket, tab oldalakat, gombokat, stb. felrakni a képernyőre.

Itt van egy példa a képernyő szinte teljes átalakítására: http://www.thecncwoodworker.com/2017.html

Illetve némi alapvető leírást találsz a képernyőszerkesztő kezeléséről az UCCNC leírásában.