Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nb8v4eyzr

Helló!

Én erre a mozgásvezérlőre gondoltam:
uc100

Én úgy értettem, hogy egy ilyet kell vennem.
Vagy csak bemegyek egy számtech-es boltba és veszek egy "usb to soros port" átalakítót? És ahhoz lehet licencet is venni?

nb8v4eyzr

Helló!

Ilyenre gondoltál például?
usb cnc

kaqkk007

Igen ezt használtam .(az MK1 verzió volt nekem)

PITU

szia

az adok-veszek   -ben  most kímálnak egy UC100-at licencel együtt    :)

frob

Vagy arduino alapú grbl -t hsználsz
és akkor még olcsóbban megúszod, extra tudásban persze nem lesz tobzódás, de alap dolgokhoz kiváló az is....

dezsoe

Na, akkor tisztázzunk egy-két fogalmat.

1. Szorgalmasan soros portról beszélsz, de az nem az, hanem párhuzamos. (Nem baj, tudjuk, mire gondolsz.)

2. Ebay-t írtál, nem Klaviot. A Klavio rendes cuccot árul, az ebay tele van hamisítvánnyal. Nagyon nem mindegy!

3. Átlagos boltban vett "usb to soros port"-tal nem tudsz mit kezdeni (még akkor sem, ha "usb to párhuzamos port"-ot kérsz), mert az nem erre való, hanem antik nyomtatók csatlakoztatására. Más kérdés, hogy sokszor még arra sem jók.

nb8v4eyzr

Köszönöm hogy tisztáztad a dolgokat.
Tanúság:
Tapasztalatlan vagyok ezen a téren, nem ismerem/keverem a szakszavakat. Ezért elnézést kérek.
De legalább ebből is tanultam.
Köszönöm Mindenkinek a segítő hozzászólásokat.
Lehet inkább a kezdő vagyok topikba kellett volna kérdeznem.
Még foglak benneteket zaklatni ha megakadok.
Köszönöm mégegyszer.

zt2c4wh9

Szia,

E-bayen amit kapsz az nem UC100, hanem egy kínai mozgásvezérlő, amire UC100 feliratot ragasztottak abból a célból, hogy el tudják adni. A recept egyszerű, a kínai körülnézett az interneten, látta, hogy az UC100 mozgásvezérlő népszerű, bedobozolta a sajátját hasonlóképpen és ráírta, hogy UC100.
Ezek a mozgásvezérlők az UCCNC-vel nem működnek, sőt Mach3-al is csak félig meddig, ahogy ezt már jó pár megtévesztett ügyféltől hallottuk, akik nekünk kezdtek el panaszkodni a kínai mozgásvezérlők miatt, amit UC100-nak adtak el nekik az ebayen.

nb8v4eyzr

Helló!
Köszönöm a hozzászólást.
Te is megerősítettél benne, hogy inkább egy normálisat vegyek.
Lehet kicsit drágább lesz, de nem fogok vele kinlódni, és nem veszi el a kevem az egésztől. No meg kompatibilis lesz az Uccnc-vel.
Üdvözlettel: barath27

pv6cdvuc7

Heló! Csak azt szeretném kérdezni ,hogy az UCNC progival nem lehet hengeres tárgyra(forgatóval) gravírozni valahogy?
Köszönettel.

dezsoe

Lehet, csak annyi korlátozással, hogy a henger átmérője fix legyen. Akkor az egyik tengely a forgató lesz, a megfelelő beállításokkal, hogy az X:Y arány megmaradjon.

pv6cdvuc7

Ja azt elfelejtettem, hogy lézerrel.Mert van ugye lézer pluginje képekhez.Na ezt be lehetne-e valahogy állítani,hogy forgatóra?

dezsoe

Az X (vagy Y) tengelyt úgy állítod be, hogy a forgatót forgassa. A programnak teljesen mindegy, hogy az X tengely forog vagy mászkál: kiadja a jelet és kész. A lézer plugin az X és Y tengelyeket vezérli, meg persze a lézert.

gaben

Szia Csaba,

(Bocs a hülye kérdésért.)

tehát ha jól értem, a program ill. mondjuk ha Fusion 360-ról beszélünk, akkor a Cam modul G-kód generátora fogja elkészíteni a  marópályát, ami egy kiterített síknak felel meg?
Mármint ha egy forgatóba fogott kör keresztmetszetű anyagra gondolok.

Köszi, Gábor

000000000

Sziasztok!

Végre lett időm az UCCNC-re készült Probe screennel végezni.

Több információ és letölthető innen: