Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

No, akkor a link mégegyszer, hogy tényleg link legyen. :)

UCCNC screenset

000000000

Ne haragudjatok de most fedeztem fel egy hibát. Akik ezt használják azokat kérem hogy újra töltsék le és a M20040.txt makrót cseréljék ki mert az előzőben egy bogár van.

A hiba azt eredményezheti, hogy a szonda a munkadarabba ütközik, ha a munkadarab külső középpontját keresi az "X, Y Outer Ceter" gombbal nyomva. Nem hiszem hogy sokan használják ezt a gombot, de tisztában legyetek a problémával.

Az történik, hogy az Y irányba történő vizsgálatot követően a szonda Y középpontjára megy, és negatív X irányába mozdul el, de a mozgás csak a "Probing size" értékének csak a felére megy a szonda leengedésekor. Ezt az új makró korrigálja ezt a hibát.

Ne haragudjatok, sajnálom. [#falbav]

svejk

Te milyen érzékelőt használsz hozzá?

Valami gyári cucc, készített, vagy egyszerű elektromos kontakt?

000000000

Semmi különlegeset, csak egyszerű elektromos kontaktus. Nincs időm újat, jobbat csinálni, de terv van rá.

000000000

Itt ezen a videón többször látható, nagyon egyszerű de működik jól nekem.

lari

Én kipróbáltam egy demo UCCNC-re  feltelepíteni.
Az a kérdésem, hogy normális az, hogy az UCCNC elindíása után nem a run képernyő jelenik meg, hanem a Configuration general settings.
Persze jó így is, csak nem ez a megszokott...

svejk

Menj bele a képernyőszerkesztőbe, lépj át a RUN képernyőre,  majd innen lépj ki a mentéssel.
Utána már a RUN-al fog indulni.

svejk

Szájbarágósan:

Configuration
General Settings
alul Edit screen
shift + bal egérgombbal kattints UCCNC RUN fülre
Screen editor ablakban: Apply settings
Screen editor ablakban File fülön : Save screenset

lari

Oké, sikerült, köszönöm! [#worship]

000000000

000000000

Örülök hogy tetszik és letöltötted. Nem tudom az UCCNC miért nem mindig a RUN képernyőn kezd, de sajnos így működik, mindig onnan kezd ahol utoljára bezártad a Screen editort. Majd legközelebb átírom a telepítési útmutatót a használati útmutatóban de a működést ez nem akadályozza.

p.s. I love Google translate and the Hungarian spell checker in Firefox... [#taps]

lari

Igen, nagyon tetszik. Élesben még nem teszteltem, de ahogy időm engedi ki fogom próbálni. Gyakran kell furat-középre ráállni, amihez nagy segítség ez a program és egy elektromos 3d tapintó.

Köszönöm!

zt2c4wh9

Az screen editorban amikor elmented a képernyőszettet, akkor végignézi hogy mely tab oldalak vannak kiválasztva és ezt menti el a screenset fájlba.
Így lehet megoldani azt, hogy a kívánt tab oldalak jelenjenek meg induláskor.
Nem akartunk ennek külön menüt/konfigurációt csinálni, így a legegyszerűbb szerintem a kezelése.

svejk

No igen, ha már rájössz a dologra akkor egyszerű.[#circling]

lari

Írtam neked privátban, de az a probléma megoldódott.
Valamit figyelmen kívül hagytam...
Van azonban más probléma.
Kipróbáltam ui. élesben a programot és az orsóknak a holtjáték kompenzációja megszakítja a mérést.
Amikor a tapintó eléri az első felületet, akkor működésbe lép a holtjáték kompenzáció és megszakad a folyamat.
Ki lehet ezt küszöbölni?