Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Amelyik tengelyen be van állítva holtjáték kompenzáció, ott a Comp. Acceleration értéke 1.5-2 szerese legyen az Acceleration értéknek. A program alapból 1.2 szeres értékre állítja.

lari

Holnap megpróbálom, köszönöm!

000000000

Tegnap már későn láttam az üzenetedet, azért nem válaszoltam. Örülök hogy megoldottat az első problémát, remélem a másikait is meg tudod oldani, de azon én sajnos nem tudok segíteni, nem használom a holtjáték kompenzációt.

lari

Felemeltem egészen hétszeres értékig -eddig engedte maximum-de nem lett jó így sem.
Az első első tapintási pont után letilt hibaüzenettel...

lari

Még annyit hozzáfűznék, hogy csewe fórumtársunk is készített régebben egy probe programot, amit a mai napig használok.
Az Ő verziójánál nem jelent problémát a holtjáték kompenzáció.
1.1026-os UCCNC-vel használom, az újabbaknál már nem működik.

kr97pwss2

Az Email címemre küldd el a beállítás fájlodat, és egy pontos leírást, hogy mi is a probléma, és akkor megvizsgálom.

000000000

Jó lenne a különbséget látni az ö és én probe programunk között. Lehet hogy én csináltam valami hibásan?

lari

Írtam a részletekkel kapcsolatban privát üzenetet.

j3cx5jtk6

[#worship][#worship]Sziasztok!
[#csodalk]
Ha off sry de segitsen valaki plz.
Ma megjott az uc300eth- mindent átkabeleztem stbstb
bekalibráva az ossze tengely, fasza.
1. kérdés
M3 spindle start hotkey faja- de a pwm? azt mire kell állitani?
Mármint a lap tetején kérdezi a dir és step portot, na de az az analog?! Amugy a kis SSR-t mukodteti szépen tehát engedélyezes van
2.
Betöltök egy par szaz soros programot és valami iszonyat belassul a gépem, amugy teszi a dolgát a masina de én semmit nem látok és ha rákattintok valamire kb 5 mp mulva történik valami- gépem I3@3,3ghz-4gb mem-win10x64-alaplapi VGA-
Régebben mach3 nal semmi ilyesmit nem tapasztaltam több ezer soros proginál sem.
3. Mastercam al nyomulnék de látom lesznek itt bajok a postprocival? jol sejtem?

Köszi elore is mindenkinek[#integet2][#worship]

j3cx5jtk6

[#wow1]1. kérdés megoldva - nem irtam be semmit és csinálja  dolgát szépen[#wow1]
De tobbi még mindig érdekes számomra

zt2c4wh9

1.) Step/dir port az egyik opció, mellette van a PWM spindle opció, azt kellene kiválasztani, ha azt szeretnéd használni.

2.) A belassulás lehetséges oka amit ismerünk, a választ megtalálod ugyanebben a fórum topikban a #4433 hozzászólásban.

3.) Nem ismerem a mastercam-et, de ha van RS274NGC kompatibilis post processzora (Mach3, UCCNC, LinuxCNC stb.), az kell működjön.

j3cx5jtk6

j3cx5jtk6

[#worship]Sziasztok!

FIX touch plate? ki hogy oldotta meg? mert annyi franc van, hogy nem is tudom merre induljak?
M6 ban lehet X-Y koordinátákat beirni, hogy odamenjen mérni?
Vagy elotte a P1 re menjen és utána oda? vagy hogy van ez[#fejvakaras]
[#email]

dezsoe

Szia!

Pár gondolat a kérdésedhez.

- Rendszeres a kérdés, viszont - mivel minden gép egy kicsit más - általában mindenki megoldja az adott gépnek megfelelően, és ide már nem kerül fel a megoldás.
- Az M6 a szerszámcsere makrója, ennek megfelelően kezeld. Az M31 a szerszám bemérés, ha csere után rögtön mérnél is, akkor inkább hívd meg az M6-ból, hogy önállóan is működőképes maradjon.
- Természetesen megoldható a fix mérőpontos mérés, de akkor mindenképpen két műveleted lesz, mert a munkadarab kezdőpontját is fel kell venned, hogy aztán ahhoz képest tudd a szerszám hosszát kezelni.
- Létezik egy 2017 screenset nevű képernyőkészlet, ami alapból tartalmazza a fix mérőpontot.

000000000

Sziasztok!

Az UCCNC szoftvernek melyik a legmegfelelőbb operációs rendszer? Tudom , hogy szinte mindegyiken megy de talán van amelyik kicsit jobb a többinél.