Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

dezsoe

Én azt az 5V-ot csak egy charge pump áramkörrel terhelem. Ezen az oldalon a "Diode/Cap/Schmitt Method" nevű megoldást szoktam ráépíteni.

frob

Portonként ennyi alkatrészt felrakni?
Nem egy kicsit ágyúval verébre?

dezsoe

Portonként? Ez nem kimenetenként van: egy gép, egy charge pump az engedélyezéshez.

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Olvasgatok itt régről is meg mostani dolgokat is, és remélem jol döntök ha elfelejtem a mach3 at?!
USB-s vezérlőm megint tiszta gyagya és baromságokat csinál de már meguntam.
uc300 vagy 400 at vegyek még nem tudom?
kihasználom e majd a I-O-t?
Softvare licens- menni fog a próbálkozás, vagy mindenképp meg kell vennem?!

De tetszik ez nekem, honnan-kitol vegyem meg?

Köszi a segítségeteket előre is![#puszi]

dezsoe

Szia!

Beszerezni a webshopban tudod. Próba licensz nincs, ezt anno, mikor az első licenszt vásároltam, én is hiányoltam. :) Ha az adatlapod ki lenne töltve, akkor látnám, hogy földrajzilag merre vagy. Ha értelmes távolságban, akkor meg lehet oldani, hogy az enyémmel kipróbáld a géped.

Hogy melyik mozgásvezérlőt veszed, azt neked kell kitalálni. Mivel mindenféle ketyerét hozzá lehet kötni, nem biztos, hogy a legnagyobbra van szükséged, de ez csak az én véleményem. Gondolok itt olyanra, hogy XBox vezérlővel is lehet irányítani például. Ha viszont kell az analóg be- és/vagy kimenet, akkor bizony UC300-ra van szükséged. Gondold át. :)

ium8w94xp

Mindig megörülök, amikor frissül a topic. Amikor megnyitom és látom, hogy nem látom amit szeretnék, akkor szomorkás leszek. De kitartóan várom a frissítést ;)

j3cx5jtk6

Köszi a hozzászólást és a jólelkű hozzáállást, esztegomi vagyok amúgy.

Ilyenek érdekelnének, hogy fix helyen lenne a "Z touch plate"  elmegy oda és beméri magának, vagy ugyan ugy macrozni meg VB scriptezni kell itt is?!
Amugy analóg kell a frekiválto miatt, legalább egy 0-10V.
Akkor elvileg a 400 is elég?!

Kézi vezérlővel működik a drága?

Milyen nyűgök voltak eddig nagyjából? vagy mindenkinek klappol minden?! remélem:D
[#email]

dezsoe

Akkor sorjában.

Esztergom inkább időben van messze, mint térben: gyakorlatilag egy napos program lenne... :)

Fix mérőpont nem probléma, meg kell hozzá írni a bemérő makrót. Itt nem VB script van, hanem C#, de attól még simán megoldható. Ha precízen lehet home-olni a gépet, akkor gyakorlatilag egyszer kell kalibrálni. (Ha nem, akkor program futásonként egyszer.)

Ha analóg kell, akkor UC300. Viszont, ha a frekiváltón van RS485, akkor azon keresztül is megoldható, még jobb is, mint az analóg (szerintem).

Az UC400 akkor elég, ha a frekiváltó miatt nem kell analóg.

MPG is köthető rá, van beépített kezelése.

Hogy milyen nyűgök voltak? Ezt most nem sorolnám fel. :) Ha gondolod, olvasd végig ezt a topikot és az angol nyelvűt is. :) Három éves elmúlt a program, most a harmadik "főverziónál" jár, sok-sok alverzióval. Persze, hogy voltak nyűgök (meg vannak is), de gyorsan javítják. (Olyan pedig még nem volt a világon, ami mindenkinek egyformán jó. :))

ium8w94xp

Nekem az uc100 analóg nélkül is tökéletesen vezérli a frekiváltóm. Mondjuk én tudok rajta 0-5v bemenetet állítani a frekin és teljesen jól megy vele.

dezsoe

Teljesen igazad van! Nem nagy munka akár a 0-10V-os kimenetet is megépíteni, hiszen PWM kimenetet tud mindegyik vezérlő.

kr97pwss2

Szia, sikerült a hibát megtalálnunk, és kijavítanunk. Jelenleg a tesztelése zajlik, és a következő kiadásban benne lesz. Utólag is köszönöm a hibajelzésedet. És azokban a napokban, amikor jelezted, úton voltam, ezért akadozott az információ áramlás [#vigyor2].

ium8w94xp

Én köszönöm. Ezért szoktam teszt marást végezni. A végleges anyagba nem biztos, hogy jó érzés hibát találni :)

svejk

Tudom, hogy nem tudjátok magatokat most hétvégén képviselni, de esetleg valami kis akció az alkalomból, UC300ETH-ra nem lesz? [#kuss]

j3cx5jtk6

Hűha vannak ilyen akcijók?! :D akkor várok még egykicsit [#fejvakaras]