Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez az alkotás mekkor améretű egyáltalán ?

svejk

Elég nehéz kinézni mi is a problémád, de írj a G-kód elejére egy G61-et és úgy próbáld meg.

7ygee2vaw

A legnagyobb kör 60mm.

7ygee2vaw

Köszönöm a tippet, kipróbálom.
A problémám az,hogy nem követi le a körívet a gép.
Enyhén elnyúlik, minden kör.

frob

Ránézésre a gép az adott helyen mechanikailag csuklik, tehát valahol valami göfeség van, ettől még visszatérhet ugyan oda ahova indult, mert szoroluni nem szorul meg, csak mintha lenne benne egy sín váltó :)

ium8w94xp

Azt írtad átálltál. Amiről átálltál az rendben köröket csinál ezzel a gkóddal?

7ygee2vaw

Sajnos a G61 nem segített ez az exact stop mód.
Bekapcsoltam az UCCNC menüjében is, szaggatott módon végig megy, mert így nem konstans, de az eredmény ugyan az, tojás alak.

7ygee2vaw

Hát nem tűnt fel soha a MACH esetében, bár nem is vágtam előtte méretpontos alkatrészeket, lehet, hogy ezért nem tűnt fel.
Arra gondoltam, hogy még valamit nem állítottam be esetleg!
Holnap vissza állítom MACH-ra és kipróbálom.

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Olvasgattam vissza kicsit, néhány nap alatt lett pár hozzászólás!

usb rj45 ről csak amit olvasgattam-
Nálunk van több ilyen cucc de csak azért van átalakító mert messze kb 6-7M re kéne egeret és billt rakni és oda vissza alakítjuk, de csak USB miatt!

https://www.beckhoff.com/english.asp?industrial_pc/cu8880_0010.htm

ilyen van a gép oldalon.

Másik - itt csinált már valaki kézivezérlőt magának?!

Én ilyeneket vettem: mpg-cont-step illetve 10,100,1000 nek

https://www.ebay.com/itm/4P3T-Single-Deck-Rotary-Switch-Band-Selector-4-Pole-3-Position-with-Knob-N3/122061678983?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

meg egy 6T-set -"xyza0 nak"

Most akkor ezek nem lesznek jók?!

Valami infó majd jól jönne mert már úton van sok cucc a kézivezérlőhöz:D

köszike

svejk

Nem lehet egyszerű derékszögelési probléma?
Tapints végig  X-Y-ban egy derékszögű vonalzót.
Vagy fúrj le egy 100-100-as négyszög sarkaiba és mérd meg az átlókat.

kr97pwss2

A képet nézve nem csak a kör nem stimmel, hanem a négyszögek se jók. Én ebből arra következtetek, hogy a DC szervód nincs jól behangolva.

dezsoe

Az USB-s cuccot hagyjuk, nincs értelme egy csomó pénzért teljesen felesleges és megbízhatatlan eszközöket venni. A linkelt kütyü is nagyon korszerű: már van hozzá XP-s driver is, nem semmi! Lehet, hogy billentyűnek, egérnek jó, de könyörgöm, ne kössük már rá a kedvenc gépünket!

A kapcsolóknál elvesztettem a fonalat... [#conf] Miért ne lenne jó, amit rendeltél? Mi bizonytalanított el, és pláne miért?

zt2c4wh9

Kis méretű körök marása jó teszt bármely CNC gép számára. Nagyon jól megmutatja, ha a gépnek mechanikai gondja, merevségi problémája, lógása van, vagy ha szervós a gép akkor ha a szervók rosszul vannak behangolva.
Azért látszik meg jól kis méretű köröknél minden hiba, mert a tengelyeken a mozgás sebessége állandóan változik, hiszen a kör mentén a pálya irányvektora is folyamatosan változó.
Ez igénybeveszi a szervókat és a mechanikát is.

Esetleg próbáld meg kiszűrni első körben, hogy a szervók-e a hibásak. Teszteld le jóval alacsonyabb végrehajtási sebességgel és ha úgy jobb lesz a helyzet akkor szinte biztos hogy a szervók okozzák.
Illetve ha a szervóknál lehet nézni, mérni a követési hibát, akkor azt is ellenőrizd.

7ygee2vaw

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
Hasznos volt a számomra, megerősített egy gyanúmat a szervóval kapcsolatban, így azok hangolását újra szemügyre veszem! SVEJK ajánlatát is ellenőriztem, derékszög rendben volt.

2dbfy8y

Nekem olyan kérdésem lenne. Uccnc-nél melyik verzió amelyik lasernél teljesen tökéletes?
Most nem vagyok a gépem közelében, nem tudom pontosan melyik verzió van fenn. De úgy járok minden égetés előtt g-kódnál az m3 benne van progi elején, de viszont csak a második m10 utáni részt kezdi el égetni, ha nyomtam egy program elejére ugrást, akkor egyből jó volt, de ha a progi elején a zárójeles szövegről indul, az m3 elől, akkor nem kapcsol, mi lehet a gond? Valaki taálkozott ilyennl?