Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Tulajdonképpen elég is lehetne, ha a kapcsolókat a bemenetekre kötöd, de csak az első váltáskor történne tényleges beállítás. Ugyanis csak azt tudod megadni a programban, hogy egy adott bemenet 0->1 vagy 1->0 átmenetekor mi történjen. Ha valami van a bemeneteken és elindítod a programot, akkor - mivel nem történt állapotváltozás - nem fog egyik esemény sem bekövetkezni. Ezért kellenek makrók, amik az adott bemenetek által előírt beállításokat összehasonlítják a program aktuális beállításaival, és ha eltérnek, akkor a bemenetek szerint utasítják a programot.

zt2c4wh9

Gondoltam hátha valakit érdekel: Elkészült egy új gépünk.
A gép 8x4 méteres mozgásterű és szigetelő paplan anyagokat tud fúrni és vágni.
Van rajta egy főorsó a fúráshoz és egy vágótárcsa a vágáshoz.
A hajtás UC400ETH + UCCNC néhány egyedi makróval a hosszirányú vágások elvégzéséhez.
A vágótárcsa be tud fordulni 90°-ban és így az X vagy az Y tengely mentén is tud vágni.
A mellékhajtások zárt hurkú léptetők, a főorsó és a tárcsa meghajtó motorok pedig szervók.

Képek itt megtekinthetők: Nagy gép képek

zt2c4wh9

A link mégegyszer mert véletlen a lap alját linkeltem be: Nagy gép képek

ium8w94xp

Nagyon jó. Szerencse, hogy nem csavart gyártanak vele. Arra rosszabb leülni elektromos szekrényt piszkálni ;)

frob

szuper
volt hasonló gondolatom cnc ügyileg, ez tulajdonképen funkcionalitásában azt tudja
gratulálok szép munka!

dezsoe

Sziasztok!

Megjelent az UCCNC 1.2047-es tesztverziója.

Innen tölthető le.

Javítások és változások:

- Az M3 nem mindig engedélyezte időben a lézer kimenetet (M10), javítva
- A Setoutpin makró függvény demó módban más kimeneteket is megvillogtatott. Ez nem okozott problémát valós környezetben, mert csak a demó módot érintette, javítva

ium8w94xp

Köszönjük...a végén nem lesz már magasabb verzió szám ;)

dezsoe

Szia, Pabló!

Kipróbáltam az új verziót a kóddal, amit küldtél, nálam jó. Majd nézd meg.

frob

Sziasztok
Elért engem is az őrület, na jó csak részben mert még másnak csinálom, de szeretnék majd magamnak is, szóval...

uccnc-t állítanám be ehhez a kártyához  
némi szenvedés árán a végállás kapcsolól már ennek.

ETH400 van az uccnc hez kötve, a dir jelek kimennek mind három tengelyen viszont a step jelek nem mennek ki valamiért

a diagnostics fülön az O14 miután megadtam neki hogy ez a caharge1 p. pin (14 es) folyamatosan vibrál...

mit tolok el, mert tuti hogy én vagyok a hunyó
előre is köszi!

dezsoe

Szia!

A CP kimeneten teljesen normális, hogy villog, hiszen a CP jel nem állandó.

Az mit takar, hogy nem megy ki a jel? Nem mozog a tengely, vagy műszerrel (netán szkóppal) megnézed, és nem történik semmi?

A kártyáról viszont jó lenne valami jobb link, mert nem látok semmit a képen. Esetleg valami gyártói doksi, vagy valami. :)

frob

ha normális hogy villog akkor megnyugodtam :)

vannak ledek a vezérlőn itt látszana ha valamit bütyköl a cucc, szkópot még nem akasztottam rá, de fogok ha szükséges

kártyáról gyártói doksi,  :D na felejtsd el , annyi van amit képkén látsz lentebb, kapcsrajzot még nem találtam hozzá, de elvileg egy másik progival ment, csak az nem épp barátságos... ezért is lett megvéve az uccnc...

frob

közben próbálok egy új profilt létrehozni, gondoltam ennyi már csak megy :)
New profile name:   szépen beírom hogy gépállat, majd nyomok egy create new profile, majd közli hogy üres a text mező és valóban, miután mondom hogy ok, a szöveg amit beírtam eltűnik...

dezsoe

Minden mezőre érvényes, hogy ha beleírsz, nyomj entert. (Beállításokban kikapcsolható.)

dezsoe

A LED-eken tényleg kéne, hogy látszódjon, ha van forgalom. Kb. fél óra múlva utánaolvasok egy kicsit ennek a kártyának, hátha látok valami érdekeset.

frob

Köszi
közben rányomtam a szkópot, meg sem rezdül, stabilan kint van az 5V