Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

guliver83

Szép munka!

Esetleg meg tudnád mondani, hogy milyen motorvezérlőket használtatok. Zárt hurkú léptettmotor vezérlés érdekelne.

dezsoe

Akkor is, ha lehúzod róla a kártyát? Esetleg a profil file-t küldd el, megnézem.

frob

igen lehúzott kártyával néztem, mindjárt elküldöm..
köszi hogy foglalkozol vele!

frob

előre is bocs, asszem lesz pár olyan kérdésem amit már lehet, hogy tárgyaltatok..

szóval mi az step per unit? már mint 1mm 10mm, azt látom hogy ezt az egységet fogja megtenni annyi lépés alatt amit beírok, csak azt nem tudom mekkora az egység...

zt2c4wh9

Az hosszegységet a steps per érték határozza meg.
Ha például 1mm távolságra 100 step jut és 100 értéket állítasz be steps per értéknek, akkor az egységed a mm.
Ha ugyanezt a rendszert inchre akarod beállítani, akkor ugyebár 2540 steps per jut egy inch-re, ha ezt az értéket állítod be akkor az egységed az inch, mivel a szoftver 1 egységre (1 inchre) 2540 step impulzust fog generálni.
Azonos logikával bármilyen hosszegység beállítható, legyen az láb, méter, centiméter vagy akármi más.

zt2c4wh9

Milyen mozgásvezérlő? UC300ETH-5LPT? Ha igen, akkor esetleg az lehet egy probléma, ha az 1. portra próbálod kötni a vezérlőt, mert ott a 2-8. pinek bemenetek, nem kimenetek.
Ha ez a gond, akkor kösd át a kártyát a 2. vagy 3. portra, azok normál LPT kiosztású portok és állítsd át a portszámokat a beállításoknak aszerint.

zt2c4wh9

Most olvastam visszább, látom, hogy UC400ETH, akkor az előbb leírt nem lehet gond. Esetleg rossz portra kötötted, mármint hogy nem cserélted fel esetleg az 1.-est a 2.-es porttal?

A charge pump LED ha aktív, akkor villog, mert az egy 50%-os kitöltésű PWM.

A step jeleket nem nagyon fogod látni a diagnosztika LED-eken, mert szűk impulzusok, kicsi a kitöltési tényező.
Szkópon viszont látszania kell. Ellenőrizd, hogy azt a port pin-t méred-e ahová kimegy a jel. Ha a dir jel kimegy és mérhető, akkor a step jel is ki kell menjen.

frob

UC400ETH a vezérlő
az unit os felvilágosítást meg köszi!

frob

nem cseréltem fel a portot, mert a bemenetek és a dir jelek mind megvannak szépen, oda vissza

frob

:) na a program ok, kiadja a steppet, én voltam a figyelmetlen, másik lábon néztem...
a Toshiba meghajtók milyen frekit bírnak, lehet estleg túl sok amit a 100kHz es ciklusidő kiad neki, vag yis pontosabban kicsi az impulzus idő ilyen frekin?

frob

hja 50kHz es kernel frekivel már megy

dezsoe

Na, mire visszaértem, meg is oldottátok. :) Vagy a Toshiba ennyire gyenge, vagy az előtte levő optó. Az utóbbira tippelek. (Feltéve, hogy jól láttam a panelen, hogy van.)

dezsoe

Aha, találtam rendes fotót: 4N26 van benne. Na, az nem alkalmas erre a célra. Ki kell hajítani és valami rendeset beletenni.

frob

igen van előtte
most hogy mondod :)

frob

egyenlőre marad, mert így 50kHz es sebességgel megy, ez egy pici gép, tökéletes lesz így!