Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Nem! Nagyon jót írtál![#eljen]

sufnituning

sufnituning

Létezik M28.1 makro? akkor nem kell beírnom feladatonként a G28.1-et, hogy a Z-t feljebb tolja egy beállított értékkel mindig, ami ugye a nullpont lesz.
A X és Y home-ot is megadja szerintem a G -kód, mivel  a Nesting program felrakja, beforgatja a vágandó terítéket, hogy az a legkevesebb anyagveszteséggel legyen az kivágva.
Csak akkor kell megadnom az UCCNC-ben az X és Y nullpontokat, ha valamit külön pozicionálni szeretnék.
Ha nem jól értem, kérlek javíts, javítsatok ki!

sufnituning

Ja hülye vagyok, a X és Y null-t a UCCNC ben állítom és a Z-t meg beállítja a makro, ha van ilyen.

2dbfy8y

Köszi a javításokat.
Gépre feltelepítve, minden rendben megy.
Gyújt is egyből.

pv6cdvuc7

Sziasztok!
 olyan kérdésem lenne, hogy az UCNC progival lehet e olyat lézerezni, hogy csak 1 vektoron belül  és ne az egész képet,vagy csak 1 betüt? Vagy esetleg a program alkotói nem szándékoznak ilyen megoldást? Mert akkor tökéletes lenne.

dezsoe

Szia!

Nem sikerült 100%-ig felfognom a kérdést, kicsit menj bele a részletekbe! :)

Egyébként az UCCNC-vel (és más programokkal is) azt vágsz/gravírozol, amit beletöltesz g-kód formájában. Ha egy betűt, akkor annyit. De, lehet, hogy nem értettem meg a kérdést.

PSoft

pv6cdvuc7

Sziasztok! Azt elfelejtettem beleírni ,hogy van ugye ennek lézer pluginja, és amikor megnyílik akkor be lehet 1 képet,fotót tölteni és azt raszteresen balról jobbra és vissza szépen égeti.ha nekem csak pl 1 szövegem van 1 képen vagy csak 1 betű vagy 1 vektoros egér figura aminek a közepe fehér-csak az egér  körvonalat akarom égetni-és hogy a fehér részen ne menjen végig állandóan. -na talán így már érthető. Mert ha igaz az ucnc nem csinál a fotókból  ekkor G kódot.

pv6cdvuc7

Ja 1 kicsit hülyére sikeredett az előző

dezsoe

Szia!

Így már értem. A plugin az csak képek feldolgozására készült. Nem tudja, hogy milyen vektorok alapján lett a kép, csak feldolgozza a pontokat. Nagyon képletesen szólva: készít egy a kért felbontásnak megfelelő szürkeárnyalatos kép-adatbázist, majd átadja a főprogramnak. Magyarul, nem arra való, amire használnád.

Képfeldolgozásban nem igazán vagyok képben (hehe...), de biztos, hogy van rá több olyan program is, amibe betöltöd a képet, körbe tudja jelölni a neked szükséges részt és ebből vektort tud csinálni. Ha van olyan "vektorevő" programod, ami tud g-kódot generálni, akkor a feladat megoldva. (Meggyőződésem, hogy mindegyik részfeladatra létezik legalább egy ingyenes program, csak keresni kell.)

ium8w94xp

Pl az ingyenes inkscape tudja azt. Vagy sok másik is.

pv6cdvuc7

Üdv. -és ha mondjuk meg van a vektor és betöltöm az UCNC-be mint G kód akkor is a PWM -en keresztül vezérli a lézert -nem hinném- oda valami M3 M4 kell.?

ium8w94xp

Én a vektort behívom egy cam progiba és post processnek rakok hozzá m10 begyujtó és m11 kikapcsló utasítást.

pv6cdvuc7

Hát köszönöm válaszod, ez nekem magas.Pl az AC program is jó erre.Nincs véletlenül 1 két képed a folyamatról?Vagy minden sor elé a szerkesztőbe beírsz M9-et . lehet egyszerűbben is?