Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Meg lehet csinálni makróból, de csak MDI-ből fog futni (vagy nyomógombról), g-kódból nem. Ennek az az oka, hogy a cseréhez ki kell olvasni a beállítás képernyőkről az adatokat, megcserélni, majd nyomni egy apply settings gombot, amit viszont kód futás közben nem illik.

ium8w94xp

Az MDI tökéletes. A lézer miatt, amúgy is abból kell indítanom. Kérlek segíts mester ;)

s5f8tmfv3

Köszi! Akkor ez egy nyitott probléma :)

svejk

Ha már így ráérsz :) Dezsoe bácsi!

Van egy relativ hosszú úttal rendelkező szán, de csak a két végén van végálláskapcsoló.
Mivel az UCCNC program is egy faca kis program ezért az egyik végállást kinevezem szimultán Home-nak is.

Referencia felvételkor elmegy a kapcsolóra, lenyomja, lejön róla, átírja a DRO-t a Write offset-ben megadott a értékre és ott is marad.

De nekem az lenne a jó, ha a ref. felvétele után bejönne automatikusan egy megadott értékre. ( kb. középre)

Hogy lehetne ezt frappánsan megoldani?

dezsoe

dezsoe

Ja, itt van magyarul is: [#t218p4286#].

ium8w94xp

svejk

Ez ám a szoftvertámogatás!! [#worship]

dezsoe

Még nincs, de dolgozom rajta. A feladat nagyon egyszerű, csak marha sokat kell hozzá gépelni. :)

ium8w94xp

svejk

Elöljáróban bevallom, eddig javarészt szervos gépekkel foglakoztam és ott az esetleges végállásra futásokat  elintézték a servodrive-ok, az UCCNC nem is tudott róluk.

Most egy javarészt léptetős, de jelentős áttételű, speciális gépnél nem tetszik nekem ez a végállás kezelés.

Ha pl. X+ ban haladok akkor az X- végállásra is reagál.
De ez még nem is lenne olyan nagy baj.

Viszont az nagyon nem tetszik, hogy ha valamelyik végálláson vagyok mondjuk az X- -on akkor bekapcsoláskor csak a Limits override-al tudok lejönni.
X+ ba ilyenkor miért nem enged le simán?
De főleg miért enged Override-olva X- -ba, ráadásul akár 100% JOG sebességgel?
Ebből nekem törés, szakadás lesz. :(

Sejtem én hogy azért van ez mert akár 1 db bemenettel is lekezelhető az összes végállás és referencia, de ha külön konfigurálok minden kapcsolóra más-más bemenetet akkor észrevehetné a logikát.

svejk

Legalább azt meg kellene oldani, hogy az Override bekapcsolásakor csak kis sebességgel lehessen mozogni.

svejk

Tulajdonképpen a működésnek ebben a formájában nem is látok semmilyen előnyt a két végállás külön bemenetre való konfigurálásában.

ium8w94xp

Most jössz rá, hogy az UC100 is elég lett volna? :D

frob

ez a módi nem csak az uccnc-nél van, grbl is hasonló (mach-ot nem ismerem), és valóban értelmetlen a dolog (legalább is én is úgy gondolom), jó lenne ha  a másik irányban el tudna indulni, az az le lehetne állni róla, mondjuk egy reset után ...