Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

xkbv3nx0d

igen ezeket olvasgattam már, de a tapasztalat érdekelne, hogy van-e aki használja és működik

dezsoe

Személyes ismeretségemben nincs, de a fórumok alapján sokan használják. Egyébként meg töltsd le, próbáld ki, ingyen van. A CNCdrive-os fórumon is találsz hozzászólásokat, tapasztalatokat. Ha gond van vele, elég gyorsan szokta javítani a készítő.

xkbv3nx0d

zt2c4wh9

A Huanyang frekiváltó tulajdonképpen nem működik Modbus-al.
Bár elvileg Modbus kommunikácós csatorna van rajta, de a fejlesztőknek nem sikerült jól megvalósítaniuk. Szóval ezt a frekiváltó egy eredetileg modbus-nak szánt, de valami másra sikerült egyedi kommunikációs protokolt használ.
Ezért sem az UCCNC beépített Modbus pluginjával nem működik sem a Mach3 brain-en keresztüli modbus kommunikációjával nem működik.
Mach3-hoz írt valaki egy plugint ami beszéli ennek a frekiváltónak a nyelvét, illetve UCCNC-hez is írt valaki egy plugint amit szintén ezt csinálja.
Amit Dezsoe linkelt ott ezt az UCCNC plugint lehet letölteni. Hogy ki használja azt nem tudom megmondani sajnos, de a fórum beírások alapján többen is használják.
Illetve a plugin írója már tovább is fejlesztette a plugint, hogy más frekiváltókkal is, amik valóban modbus nyelven működnek, hogy azokkal is működjön a plugin.

000000000

Szia. Ha nem késő akkor vegyél inkább egy olyan VFD-t ami a Modbus működését garantálja. Én egy Bosch Rexroth EFC5610 modellt használok, nem sokkal drágább min a Huanyang de sokkal jobban működik és Modbus-al kezelem egyenesen az UCCNC-n keresztül. A plugin ami be van építve az UCCNC-be nagyon jól működik, hiba és fejfájás nélkül. Én legalábbis nagyon meg vagyok vele elégedve, az UCCNC-vel is meg a VFD-vel is. Nézd meg Inverter Drive Supermarket oldalát, én tőlük vettem a VFD-t, gyorsan küldték nagyon jó áron.

000000000

Igen és nagyon jól működik, de csak Modbus beszelő VFD-vel együtt.

000000000

Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni digitalizálás témában.
Probe-val 4tengelyen mi lenne a legegyszerűbb módja az UCCNC-ben végrehajtásnak?
Esetleg van plugin probe-hoz?

dezsoe

Szia!
Pontosítsd, hogy mit értesz 4 tengely alatt. Egyébként, a digitalizálás be van építve, tehát semmi akadálya.

000000000

X-Y-Z tengely és esetenként fogatóval kombinálva pl. egy teke bábu másolása , hogy kivitelezhető?

dezsoe

A Tools/Probe fülön beállítod a file-nevet és egyebeket, M40-nel indul a digitalizálás, M41-gyel leáll. A g-kódot, ami a mozgásokat és a G31-eket tartalmazza, azt neked kell megírni/generálni. Gyakorlatilag ennyi. A kapott file-t aztán már fel tudod dolgozni.

000000000

Hasonlóra  gondolok mint az autolevel működése egy adott terület automatikus scannelése a beállított paraméterekkel ilyen feladatra létezik valami alkalmazás vagy megoldás?

dezsoe

Ez azt csinálja, hogy amikor be van kapcsolva a digitalizálás (M40), akkor minden probe (G31) eredményét megjegyzi, majd M41-re kiírja a megadott file-ba. Viszont azt, hogy hol és hogy mintavételezzen, azt neked kell megírni g-kódban. Az Autoleveler egy betöltött g-kód alapján generál egy mintavételező kódot helyetted. Sík terület mintavételezéséhez használhatod az Autolevelert is (akár előtte-utána M40-M41-gyel és akkor tárolja is az eredményt külön is), de ha közben forgatni is akarsz, akkor már neked kell megoldani. Annyira nem bonyolult feladat, szerintem. Keress rá a doksiban a G31 kifejezésre, több helyen is találsz infót, hogy mit tudsz vele csinálni.

000000000

Kezdem kapiskálni erre kicsit jobban rá kell feküdnöm köszönöm az infót.

dezsoe

Nincs mit, fog az menni! :) Ha nem, akkor szólj.