Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Áááá, egymagam miatt igazán nem kellett volna linkelni.[#worship][#nevetes1][#nevetes1]
Majd még mások is kedvet kapnak visszatérni az XP -re.[#nevetes1] [#integet2]

kaqkk007

Most kezdtem (még csak demóban)próbálgatni a szoftvert (még nem készült el a gépem  [#rinya] ,de meglepődve látom hogy nem lehet a behívott fájlt forgatni -tükrözni .Régebben a cncusb-t használtam az tudta , ezért lepett meg hogy itt nem találom ezt az opciót,vagy csak én vagyok ügyetlen ?

svejk

Valószínűleg, ugyanis a szabványos G-kódja a G50/51 és G68/69, ami itt is működik mindkettő.

kaqkk007

És hogyan kell használni ? A fájl szerkesztésénél beírom a kód elejére hogy g51 és fordul 90 fokot ?

svejk

manual

De a file-t magtalálod a winyódon a  C:\UCCNC\Dokumentation\UCCNC_hasznalati_utasitas.pdf helyen is.

Ott szépen le van írva minden.

dezsoe

Fejből el nem mondom, de a kézikönyvben részletesen le van írva. (Documentation mappában.)

dezsoe

svejk

Én egyébként az NCT leírásaiból szoktam puskázni, ott részletesen ki van vesézve minden és elég nagy a megegyezés az UCCNC-vel és a Mach3-mal is.

svager

G68 A0 R90
Ezzel 90 fokban fordítod el a munkadarabot

Az A0 az X tengely,az R az elfordulás szöge

svejk

No látod ezért nem írtam meg a megoldást mert a Tiéd is így pongyola.[#ejnye1]

svejk

egyébként akár az MDI sorba is kiadhatod. (utána ne feljtsd el képernyőt frissíteni (Reload) és akkor látod is az eredményt.

Ha A és B paraméter nélkül adod ki a G68-at akkor a X0 és Y0 koordináta körül forgatja el az R-el megadott szögben.

svager

Igazad van,de csak iránymutatásnak szántam [#wave]

svejk

kaqkk007

Köszönöm sikerült !

svejk