Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Egy ilyen paraméteres programozásnál, hogyan lehet azt gyorsan megoldani, hogy pl. ugyanezt a reteszhornyot megadott távolságra az x tengelyen ismételten megcsinálja?
Gondolok itt arra, hogy az x y kezdő nullpontot eltolom x irányba eltolom a megadott mértékkel, csak nem tudom, hogy ilyen esetben hogyan, milyen kóddal kivitelezhető...

Béni

Gondolom, a G92 erre is megoldás.

lari

Valószínűleg igen, csak azt nem tudom, hogy a nevezett kódnál hova kell/célszerű ezt beírni?
Pl. ha azt szeretném, hogy készítsen egy reteszhornyot, majd az x0-t tolja el 200mm-el, s ott is készítse el ugyanezt a hornyot.

8rruwvg0k

Sziasztok,

Kellene egy kis segítség. Saját menünél a textfield labelnumber értékei milyen tartományban lehetnek amik nem használtak?

Köszi.
István

dezsoe

Szia!
Nem tudtam rájönni, hogy mi lehet a "saját menünél a textfield". Egy kicsit menj bele a részletekbe, úgy könnyebben tudunk segíteni. :)

8rruwvg0k

Egyedi képernyőt szeretnék létrehozni, és erre teszek egy bekérőmezőt (textfield-nek van definiálva a screen editorban) ennek a mezőazonosítónak a tartománya kellene mit használhatok szabadon.

dezsoe

OK, így már értem. Tulajdonképpen bármi lehet, ami a dokumentációban nem szerepel. Ennek ellenére a 20000-től kezdődő tartományt javaslom, már csak azért is, mert kilépéskor az ebbe a tartományba tartozó mezők értéke beíródik az aktuális profil file-ba. Pl. a 20000-es mező elmentett értékét így tudod visszaolvasni:

AS3.Setfieldtext(exec.Readkey("UserTextfields", "20001", "0"), 20000);
AS3.Validatefield(20000);

Ha ezt az M99998 makróban teszed meg, akkor a program induláskor visszaolvassa a legutóbbi kilépéskor elmentett értéket. Ha többet is visszaolvasnál, akkor itt már leírtam: [#t218p4915#].

dezsoe

Összeraktam egy makrót, amivel kód futása közben a státusz ablakba lehet kiíratni információt. A makró az M56 sorszámot kapta, mert ez hasonlít legjobban az MSG (message, üzenet) alakjához. Amelyik sorban az M56 szerepel, abból a sorból a zárójelben levő (tehát megjegyzés) szöveget írja ki. A szövegben található #nnn és #Fnnn részeket, ahol nnn egy változó sorszáma, kicseréli a változó értékére. A #nnn csak simán, a #Fnnn négy tizedesjeggyel formázva írja ki az adott változó értékét. A csatolt képernyőmetszeten jobban látszik, mint ahogy leírom. :) Legalább az 1.2102-es verzió kell ahhoz, hogy működjön!

A makró (M56.txt):

// ================================================================================================
// Print message to status window v1.0
// ================================================================================================

string myLine = exec.Getcurrgcodelinetext();
string msg = "";
int lineNo = exec.Getcurrentgcodelinenumber();
int posF = 0;
int posL = 0;
string work = "";

if (myLine != null)
{
  posF = myLine.IndexOf("(");
  if (posF != -1)
  {
    posL = myLine.LastIndexOf(")");
    if (posL > posF)
      msg = myLine.Substring(posF + 1, posL - posF - 1);
  }
}

if (msg != "")
{
  posF = msg.IndexOf("#F");
  while (posF != -1)
  {
    ++posF;
    work = "";
    while (Char.IsDigit((msg + "@").Substring(++posF, 1), 0))
      work += msg.Substring(posF, 1);
    msg = msg.Replace("#F" + work, exec.ivars[Convert.ToInt32(work)].ToString("F4"));
    posF = msg.IndexOf("#F");
  }
  posF = msg.IndexOf("#");
  while (posF != -1)
  {
    work = "";
    while (Char.IsDigit((msg + "@").Substring(++posF, 1), 0))
      work += msg.Substring(posF, 1);
    msg = msg.Replace("#" + work, exec.ivars[Convert.ToInt32(work)].ToString());
    posF = msg.IndexOf("#");
  }
  exec.AddStatusmessage(lineNo.ToString() + ": " + msg);
}

nffab2gnr

Tisztelettel kérdezem az"illetékeseket",hogy a servoconfigurátor3, az HDBB2 breakout board, a DG4S szervoszabályzó magyar nyelvű leírását merre találnám meg a neten,mert a gyártó honlapján találtam hivatkozást arra ,hogy létezik magyar nyelvű változat,de sehol nem lelem.Nagyon elakadtunk a beüzemeléssel....és ,hogy konkrét dolgot is kérdezzek: ha a DG4S szabályzót összekötöm a HDBB2 panellal,bekötök egy szervómotort,a megfelelő tápokat (12 ill.48 volt)és és rádugva az USB programozót a szervo szoftvert elindítva miért van a vezérlő letiltott állapotban.Az UCCNC mozgásvezérlőt is csatlakoztatnom kellene?Annak a hiánya tiltja ,hogy nem kommunikál a konfigurátor programmal?

ANTAL GÁBOR

Van telepített FTDI driver a gépeden ? . Pont tegnap csináltam hasonlót ( igaz nekem nincs HDDB2 kártyám ) de szépen működik a saját szisztémámmal
 Az USB a kis kártyára  rádug , a kis kártya csatlakozik a driverhez , 12 V bekapcs , a Szervocontroller3  behív, és akkor látnia kell az eszközt,  Majd eszköz KIVÁLASZT   és hangolás .

Ha nincs FTDI driver akkor nem fog menni, mert nem is fogja látni ....

ANTAL GÁBOR

Minek az UCCNC ? A vezérlő step dir jelet vár ( majd!!) amit akármi ( akár egy autonóm egység ) is adhat

nffab2gnr

Köszönöm Gábor a válaszod. Igen van FTDI driver,és ha a szervovezérlő "main" csatlakozóra csak a 12 voltot adom be akkor minden működik. Ha bekötöm a HDBB panelt akkor letiltott állapotba kerül a vezérlő.

nffab2gnr

...mert arra gondoltam,hogy talán az  UCCNC ad engedélyező jelet a HDBB-n keresztűl

gaben

Integrált Charge-pump védelmi funkció van benne, ami egy jumper-el kikapcsolható. Nem lehet, hogy ez a baja?

ANTAL GÁBOR

A leírásban van szó ( igaz angolul ) a reset stb funkcióról .( Még rajz is van )  Én ott keresném a megoldást
 A HDBB panel valószínűleg vár valami külső jelet ...  ( ez csak tipp  minthogy nekem nincs ilyenem ) de ha nélküle Ok akkor abban kell keresni a megoldást ( azt hogy hibás azt elsőre kizárnám )