Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

A 2-es layer a RUN képernyő. A messagebox az teljesen mást jelent, ezért nem értettem. :) Amit írsz, az egy lista, amibe az üzenetek jönnek. Ezt szeretnéd egy másik lapon is használni (tehát a rendszerüzeneteket akarod látni), vagy egy teljesen sajátot? Ha ezt, akkor csinálsz egy másolatot és átírod a layernumbert, vagy az adott oldalon Create/List, a labelnumber 2 (ez a rendszerüzenet lista száma).

dezsoe

Ezt majd holnap kipróbálom, ma már nem rakom össze. :)

svejk

Bocsi, hogy nem jól magyaráztam.

A másolás a copy-val nekem csak a saját layer-én ment.

De akkor látom a Create "list" lesz a barátom.

Köszönöm!

dezsoe

Amikor a layernumbert átírod, akkor olyan, mintha nem történne semmi (nem tűnik el az aktuális layer-ről), de ha átmész a megfelelő layer-re (fülre), akkor már ott lesz.

svejk

Nem kell összerakni semmit, a diagnosztika fülön látni az analóg kimenet értékét.

Persze a valóságban fizikailag is úgy adja ki, kipróbáltam.

svejk

No ezt kipróbálom...

Jééé, tényleg átment!
Én meg azzal a copy gombbal szerencsétlenkedtem.

No de mit tegyek, ha mindkét fülön látni szeretném?

Ja, creálom mert már tudom, hogy miként kell...

svejk

No akkor még altatónak azt is leírhatnád hogyan kell új fület létrehozni, meglevőt törölni vagy csak elrejteni.

De ha hosszú, akkor ne fáraszd magad vele, akkor inkább majd egyszer szóban.

dezsoe

No, itt vagyok, közben eltűntem. Ahogy elnézem, a szerkesztővel sehogy. A leíró file-t (.ssf) kell kézzel szerkeszteni hozzá. :)

svejk

Ez nem jó hír, mert az a file nem fehér embernek való :) :(

De majd megbirkózunk vele...

svejk

Először azt hitte a paraméterezés miatt nem megy a soronként futtatás.
De normál üzemmódban sem lehet az M98-at tartalmazó kódot futtatni soronként.
Ez direkt van vagy még fejlesztődik?

dezsoe

Ha jól emlékszem, akkor a következő tesztben már javítva lesz.

zt2c4wh9

Ez a G41/G42 kód fejlesztésekor lett elrontva sajnos, mert ott sok mindent át kellett írni az alap működésben és nem vettük észre, hogy ez elromlott, de hát végülis erre vannak a teszt verziók, hogy az ilyen gondok kiderüljenek mielőtt hivatalosan is kiadnánk.
Jelenleg javítás alatt van, a következő verzióra megfixáljuk.
Illetve az 1.2047 verzióban ami még a G41/G42 korszak előtti utolsó verzió, abban még jól működik.

Ja és az M1 stop sem működik jól ha M98 szubrutinban van végrehajtva, ez is ugyanúgy romlott el és jelenleg javítás alatt van.

svejk

Oké, köszönöm az infót!

svejk

Az [#t218p5145#] #5415-ben mit ronthattam el?

8rruwvg0k

Pedig nem túl bonyolult. AS3.addtab() a te barátod. Itt vannak leírva a felül levő menük lásd Screenset_functions leírásban. Ha pl. el akarod rejteni a configuration menüt, akkor kikeresed az AS3.Addtab("", "Arial", "center",24, 0,436, 7, 165, 18, 88, 6, 1); sort és teszel elé egy //.