Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

a jumper hatástalannak tűnik....azt meg csak nagyon csendben merem megjegyezni,hogy vajon a Magyarországon is forgalmazott termékhez nem "illene" magyar nyelvű leírás adni.

nffab2gnr

persze lehet,hogy van csak én vagyok béna....[#nemtudom]

ANTAL GÁBOR

Ebben nem mernék állást foglalni . Pont ma próbáltam Klincsik Balázst hívni ( hátha kikerültem már a "persona non grata "
kategóriából )  A kérdésem a simultaneously  illetve a together   értelmezése lett volna ....
Az én olvasatomban az első az "egyidejűleg ", a második az "együtt"  lett volna . De hogyan kell ezt értelmezni villogó ( piros / zöld ) ledek esetén ?. [#csodalk] ( pont egy 35 amperes Dc szervó driver leírásból citáltam )

Ha valami egyidejűleg villog egy másik színű leddel akkor azok nem együtt villognak??  Lehet hogy a simultaneously
helyett az alternately  kellett volna ??? .

nffab2gnr

Lehet,hogy most én kerültem a Te helyedre? De ha már az egész "vezérkar" magyar (persze lehet,hogy csak én hiszem azt)akkor nem lehetne,hogy valaki lefordítaná a saját nyelvére.De lehet,hogy valami apró betűs rész tiltja számukra....[#nemtudom][#nevetes1]

zt2c4wh9

Jelenleg nincsen Magyar leírása a DG4S kártyának, csak Angol leírás létezik.
A vezérlő akkor van letiltott állapotban, ha az error vagy a reset láb a Main csatlakozón le van húzva földre. Ezek lehúzhatók a HDBB2-n keresztül is, vagy ha több vezérlő van csatlakoztatva és valamelyik fault állapotban van az is lehúzza az error lában és letiltja a többi vezérlőt ami a HDBB2-re van csatlakoztatva.
Németh Csaba kollégám tud segíteni DG4S vezérlőket érintő konkrét kérdésekkel hétköznapokon 9-16h között elérhető szokott lenni, vagy e-mailben is lehet kérdezni, ill. személyesen is előzetes megbeszélés alapján görcsönyi telephelyünkön.
Engem ne keressetek ilyen kérdésekkel telefonon, mert nem én nyújtom a termék támogatást, ez már jó ideje nem tartozik a munkakörömbe.
Én csak szabadidőmben írogatok ide a fórumra, kedvtelésből, ahogy időm engedi próbálok segíteni amit tudok, de nem én vagyok a hivatalos szupport.

ANTAL GÁBOR

Balázs ! az esetemben tegyél légy szíves kivételt . Nem tudom hogy a javasolt kolléga mennyire beszél angolul.  A vezérlő doksijában hibaüzenetekben találtam egy problémát
 Adott a piros és a zöld led amelyek villognak .  Az én fordításomban egyszer egyidejűleg  ( túlléptük a hibatároló max értékét ) másszor együtt ( ( túlléptük az áramot )

Veszek egy gyors fényképezőgépet és képet csinálok a ledekről . Az én értelmezésem szerint ugyanaz a kép fog elkészülni mindkét esetben . Nem lett eltévesztve a fordítás az első esetben ? A szimultán helyett nem a"felváltva" angol megfelelője kellett volna ? ( alternately)

ium8w94xp

Hát akkor boldog névnapot a Balázsoknak ;)

2dbfy8y

Én G52-vel szokom mindig a horony közeére eltolni pl.

Béni

Igazad lehet, mert a G92 érdekes működést produkált, így Larinak nem is tudtam vele használható példát küldeni a kérdésére.

dezsoe

Mi volt vele a probléma?

Béni

Mivel nem vagyok gyakorló felhasználó, így nem szeretném az észrevételeimmel túlterhelni a fejlesztőket.
Az [5083]-ban jelzett anomália megfejtése után a G92-nél tapasztalt furcsaságokra is visszatérhetünk.

svejk

Nem úgy van az Béni!
Bírják ám Ők ezt rendesen, no meg így két verziót kellene megvárni a javításokhoz.

Tessék csak kibökni a talált hibát!

zt2c4wh9

Gyorsan ránéztem a G92-re és nem látok vele problémát.
A G92 annyival tolja el az aktuális koordinátarendszerben a G92 offset-ben a koordinátákat, hogy az adott koordinátarendszerben a G92 paramétereiben megadott koordináta legyen az aktuális koordináta.
Na, ezt jól elmagyaráztam. :)
Remélem azért érthető. Ellenőriztem gyorsan és szerintem úgy működik ahogy kell, nem látok benne hibát.

dezsoe

Szerintem sincs semmi baja, azért kérdeztem rá. A korábban említett viszont tényleg hibásnak tűnik. ([#t218p5083#])

Béni

Rosszul értelmeztem a G92 működését.
A tapasztalt furcsaságok tehát nem a G92 hibájából adódtak.