Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Most már jó hogy a kód átírásával forgathatom , de nem lehet erre egy makrót írni hogy egy gombnyomásra megcsinálja a program ?

svejk

Mindent lehet, de minek?
Ringlispilt csinálsz? :)

6 karakter az MDI sorban.

kaqkk007

Néha szükségen van rá ,és attól félek elfelejtem ...
Ezért lenne jó egy gomb mondjuk az egyik offset gomb helyett.

gvox

dezsoe!
Tisztelt Kollega! Elindult a fórumon   a szikráforgácsoló gépek témakör amihez szeretnék csatlakozni A most befejezés előtt álló 4 tengelyes marógépem méretében és stabilitásában alkalmas szikra forgácsolóként való  alkalmazásra. Az 50 A-es szikragenerátor fejlesztése  jó úton halad. Vezérlésre a már meglévő  UCCNC-Uc300ETH-t  szeretném használni. Szükség lenne egy makróra (EDM macro) amely a 3 bemenő jel hatására módosítaná a tengely mozgását hasonlóan mint a THC. Érdemes lenne mind három tengelyre megírni (mindig csak az aktív tengelyre hasson) mert akkor huzalszikra vezérlése is lehetséges lenne. Képzeljük el, hogy  újmaró helyett egy grafit rúd van , akkor a zsebmarás, illetve zseb szikraforgácsolás is megvalósítható. (Adott estben nem kell szerszámot készíteni.)  Az UCCNC progi használhatóságát bővítené
munkamozzanatok:
nullpontfelvétel...........érintéssel  (probe)
előrehaladás   (keresés)   ,, F"    paraméterezhető         (1-es logikai jel   nincs szikra U=120V )
előrehaladás   (üzem).      ,,F"     mill ,,F"                 ( 2-es logikai jel , szikra van    U=20-30V ívfesz)
visszahúzás    (  rövidzár) ,,F" paraméterezhető             (3-as logikai jel szikra nincs  U=0-egy pár Volt)
Programírásban túl kezdő vagyok, ezért  tanácsodat  segítségedet kérem
Köszönettel gvox

dezsoe

Szia! Írtam privátban.

Miki2

Szervusz!
Egyenlőre még nem használom az UCCNC programot, mert eszterga üzemmód még mindíg nincs hozzá.
Szeretem, ha a műhelyben egy típusú program van, így egyenlőre marad a MACH3.
Van egy tömb-szikra gépem, de ez a hobby szikraforgácsoló nekem is felkeltette az érdeklődésemet.
Ha lehet, kérlek tedd publikussá, használható-e az UCCNC erre a célra?
Remélem, az eszterga üzemmód is mihamarabb elkészül.
Legalábbis Polgárdi Balázs ezt igérte a majd egy év előtti debreceni talin.
Ha jól követtem a fejlesztéseket már nem sok híja van.

Üdv:

svejk

Az UCCNC paraméteres programozásban ugye nem ismeri a szokásos GOTO, if, stb. utasításokat.

De én szeretnék egy hosszabb paraméteres G kódban feltételes elágazást készíteni.

Hogy is kellene nekikezdenem?

svejk

Használtam a keresőt, de itt vajon [#t218p714#] mi állhatott?

svejk

Úgy silabizálom az M98 L értékével manipulál, ha 0-akkor elveti az alprogramot, de mi lehetett az a RND (krekítés) parancs?

fektiforg

#3 = rnd[#1/#;0]

M98 P#3 L1
M30
O0
(#1 <  #2)
M99

svejk

svejk

Gondolom az első így helyes:

#3 = rnd[#1/#2;0]

A többit meg még nem értem. :(

dezsoe

Az eredeti kód így néz ki:

#3 = rnd[#1/#2;0]
M98 P#3 L1
M30

O0
(#1 < #2)
M99

O1
(#2 < #1 < 2*#2)
M99

O2
(2*#2 < #1 < 3*#2)
M99

Majdnem ideírtam, hogy szép, de nem jó, viszont az a helyzet, hogy soronként futtatva nem jó, start-tal viszont jó.

svejk

Működik![#circling]

De azért várható lesz előbb utóbb, hogy kiegészül ilyen -szerintem alapvető- dolgokkal az értelmező rész?

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Melyik progit használod ami ezt az "alapvető" dolgot tudja?
Mach3? Ja, az se tudja... :)