Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!
Ha a kéket az ENA+ ponthoz akartad rajzolni, akkor igen. (Most a közös GND-hez rajzoltad.)

dezsoe

Szia!
Nagyszerű! Más. Az 5441-hez van valami pdf leírásod? A honlapon nem találtam... Ha jól láttam, akkor ilyen kártyád van.

Egyújabbgépépítő

Nem 5441-em van. Saját tervezésű illesztőt használok, csak a UC300ETH modult vásároltam meg.

dezsoe

dezsoe

Sziasztok!

Megjelent az UCCNC 1.2102-es tesztverziója.

Innen tölthető le.

Javítások és változások:

A program mostantól nem .NET 2.0, hanem .NET 4.0 keretrendszerben fut. Ez azt jelenti, hogy már nem a .NET 2.0-t (vagy 3.5-öt) kell hozzá telepíteni, hanem .NET 4.0-t, vagy azzal kompatibiliset. A .NET 4.0 továbbra is be tudja olvasni a .NET 2.0 alá írt pluginokat, így azok továbbra is használhatók maradnak. Az összes .NET 4.x verzió futtatja a 4.0 alá írt programokat, így ha a gépen az éppen aktuális 4.7-es verzió van, akkor az rendben is van. Windows 8-tól felfelé ez alapból a rendszer része, így nem is kell vele foglalkozni, Windows 7-re lejön a frissítésekkel, XP-re fel kell telepíteni.

Plugin fejlesztőknek csak annyit kell tenni, hogy a cél .NET verziót át kell állítani 4.0-ra a Visual Studio-ban a projekt tulajdonságainál. Természetesen, ehhez Visual Studio 2010 vagy újabb verzióra van szükség.

A .NET 4.0 keretrendszer használata azt is jelenti, hogy sokkal több harmadik féltől származó könyvtárat használhatnak az új plugin-ok.

- Új: kapcsoló, hogy a G41/G42 a sarkokon ívben forduljon
- G91 inkrementális mozgásokkal probléma volt bekapcsolt szerszámsugár-kompenzáció esetén. Javítva
- Íves Z mozgás hibás volt G91-ben, ha makróból futott és a Z-nek nem volt érték megadva. Javítva
- Új: Részletes szerszámtábla ablak
- Új: Szerszám hossz és átmérő adatok beíráskor azonnal érvényre lépnek
- Új: Szerszámtábla mentése gomb (Save tooltable)
- Új: Kapcsoló, hogy a programból kilépéskor automatikusan mentse a szerszámtábla adatait
- Új: G10 L1 R paraméter, ami a szerszámtáblába a megadott szerszám sugarát viszi fel g-kódból
- Frissített Console plugin
- Új: a megjelenítési beállításoknál kapcsolható, hogy betöltéskor alaphelyzetbe álljon-e a szerszámpálya nézet
- Új: Additemtolistbeginning függvény a plugininterface-ben (státusz ablak írásához kell)
- Menetfúrás vagy -vágás néha kihagyta a szinkron mozgást. Javítva
- Getcurrgcodelinetext néha nem az aktuális sor tartalmát adta vissza. Javítva
- Új: Getcurrentgcodelinenumber függvény makróban és pluginban az aktuális g-kód sor számát adja vissza
- Jog panel érzékelés kikapcsolása, ha valamilyen gyermek-ablak van fókuszban, így nem tűnik el az ablak, ha az egérrel a jog panel felé mennénk

svejk

[#wow1]  No majd csak megbirkózunk vele. :)

000000000

Valami ok miatt nem tudom letölteni a 1.2047 verziót és ezt az újat sem. A letöltés legvégén megáll.
Ugyanez van a linkről és közvetlen a helyről is. Mi lehet a megoldás?

Más: Talán érdemes lett volna belinkelni a net 4 letöltőhelyét is az egyszerűsítés érdekében.

ANTAL GÁBOR

Nagy falat lesz ez nekem [#csodalk]és jobban is szeretem a teszt verzió helyett a hivatalosan kiadottat .

Nem tudod megcsinálják a jelzett hiba javítását  " Menetfúrás vagy -vágás néha kihagyta a szinkron mozgást." a hivatalos 20.47 re is ?
 Szóban mintha mondtad volna hogy a tengelyenkénti current on/ off is benne lesz .   Sikerült beletenni és csak a felsorolásból hiányzik?

dezsoe

A Current Hi/Low azért nincs a felsorolásban, mert az már az eggyel előbbi verzióban volt újdonság. A másik felének még utána kell járnom. :)

dezsoe

Nem tudom, nálam megy a letöltés, most próbáltam. Félig mondom csak viccből: XP-t, ugye, már nem használunk, a Win7-ben a frissítések között ott van, Win8-tól be van építve. :)

000000000

Nem értem miről beszélsz?
Mióta van a wi7 -8 ban az UCCNC?
Mi köze van ahhoz, hogy a letöltés megáll az utolsó másodpercekben.

ANTAL GÁBOR

Direkt megnyitottam a 20.47 et és rákukkantottam mielőtt föltettem volna a current es kérdést . Hát nem láttam .  Most hogy írod rájöttem hogy lenni kell egy korábbi ( eggyel kisebb számú ) teszt verziónak . Biztos van ha ez kettesre végződik  .
Pont ettől félek , teszt verziót teszt verzió követ és egyszer eléri azt az evolúciós állapotot amikor már hivatalossá válik .  No akkor szoktam én megnyugodni [#vigyor4]

kr97pwss2

A 1.2047-be nem tudjuk belerakni, mert a folyamatos fejlesztés miatt már 1.2102-nél tartunk, és visszafelé nem dolgozunk (nem azért, hogy bosszantsunk, hanem mert átláthatatlan lenne). A tengelyenkénti Current On/Off már elkészült pár tesztverzióval ezelőtt, szóval az is benne van már.

ANTAL GÁBOR

Előtted 2 perce polemizáltam ..

000000000

Mikortól nem tesztverzió a verzió?