Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Van egy UCR200 plugin, azt kell bekapcsolni. Ott látod a státuszát és a beállításait.

gaben

Szia,

én is küzdöttem ezzel még Február végén.
Aztán a neten keresgélve rátaláltam egy amcsi honlapra, ahol leírták a telepítését. Sajnos azt most pont nem találom, de ráleltem egy másikra: UCR200 general settings

2 perc alatt sikerült is összehozni az UCCNC-vel. ;)

krnj79r9n

Köszönöm a válaszokat!
Megnyugodtam, hogy nem vettem hülyeséget.

Van még mach3-as gépünk, de azt is szeretném áttéríteni. :-)

ecp4rs0md

Vásárlás előtt állok, azt mondjátok az UCCNC jobb mint a Mach3, én marógépre szeretném, mi a véleményetek?

frob

hogy jobb é vagy rosszabb , egy biztos mach3 ha  jól tudom end of life, helyette mást tolnak az ottani népek, míg az uccnc folyamatosan fejlődik és jóformán akár a TE  hozzászólásaid alapján is....

asszem ez felbecsülhetetlen manapság

ecp4rs0md

Köszönöm ez nagy segítség a hátterüket nem ismertem sőt egyik programot sem és még CNC-t sem programoztam soha, de valahol el kell kezdeni és a tapasztalati őszinte vélemények és információk a legértékesebbek.

ium8w94xp

Én csak hobby szinten használom, de nagyon nem bántam meg. ;) Nekem tökéletesen megfelel. Szerintem többet tud, mint a többi hasonló progi. Bár nekem a lézeres kép égetés volt a döntő...abban mindenképp. Az csak hab a tortán, hogy a felhasználók írogatnak hozzá plugin  és skin-eket.

dezsoe

Anno, építettem egy igazi hobbigépet: fából, fióksínnel, menetes szárral. Működött, de csörgött-csattogott Mach3 alatt. Aztán vettem egy UC100-at: jelentősen javult a helyzet, halkabb lett a gép és egy kicsit lehetett gyorsítani. Na, gondoltam, megveszem akkor az UCCNC-t, mégis csak az lehet a legjobb párosítás, ha a saját programjával fut. És tényleg. Kicsit több, mint másfélszeres sebességre lett képes ugyanaz a váz, miközben teljesen lehalkult.
(Több mint 3 év használat után most nyugdíjaztam, de az újabb gépemhez még egy csomó alkatrészt (POM és NYÁK) legyártottam vele.)

000000000

Én is építettem egy gépet alumíniumból és UC300USB-vel és  Mach3-vel vezettem elöször. Jó volt de néha az USB zavart kapott és megállt. Nem a Mach3 volt a hiba, de az USB-röl át akartam alakítani ETH-ra és mivel akkor még nem volt driver az UC300ETH típusú vezérlőre igy vettem UCCNC-vel. Igy kezdtem használni és meg vagyok elégedve vele. Szerintem nagyon jó, én csak egy dolgot hiányolok, G40, G41 G42 nincs de majd remélem hamarosan lesz mivel fejlesztés alatt áll. Na meg az UCCNC az sokkal olcsóbb mint a Mach3, az is elönye, úgyhogy ha most kezdesz ne gondolkodj ezen. Ha problémád lesz CNC drive magyarul is segit gyorsan, a Mach3 gyártótól pedig várhatsz életed végéig, még angolul sem fogsz segítséget kapni mert már meghalt.

svejk

Az UCCNC-t rá lehetne valahogy venni, hogy JOG üzemmódban adott pontokra mozgatva  megtanulja a mozgási pályát?

Netalán 3 pontot megadva egy utasítással megcsinálná a kör interpolációt is?

Egyre többet tud ez a szoftver, van 6 tengelye, 4 analóg kimenete lehet be lehetne vetni hegesztő vezérlőnek.

frob

Hegesztő robotot akarsz csinálni? :)

akkor már nem úgy kellene hogy útjeladók és 5x 10x végigvezeti a hegesztő , majd optimalizált pályán utána végig mozgatja ?

na de ezt csak partszélről :)

dezsoe

Kicsit részletesebben fejtsd ki, hogy én is megértsem! :) Akkor hátha tudnék segíteni. (Elvben nem tűnik megoldhatatlannak.)

svejk

Nem igai robotot, hanem speciális munkadarab forgatós hegesztést.

svejk

A munkadarab -többé kevésbé szabályos forgástest- vízszintes tengelyen forog.
Ez lenn mondjuk egy forgó A tengely.
A pisztolyt X, Y és Z koordinátán mozgatjuk a munkadarabhoz és mondjuk a B és C tengellyel döntjük az X és Y síkjában a megfelelő szöghelyzetbe.

Alapesetben a pisztolyt nem kell munka közben mozgatni, start pozíció után elindul az A tengely és szépen körbehegeszt a megfelelő indulási késleltetéssel, varrattúlfutással, állandó forgatási sebességgel, feszültséggel és huzalelőtolással.

De vannak olyan amorf munkadarabok melyeknél a forgatás közben a pisztolynak vagy ki kell kerülnie egy bizonyos részt, vagy a pisztoly szöghelyzetén kell apróbb módosítást végezni,
Ilyenkor a tanítás a leggyorsabb megoldás az igazi gépek is így működnek.
Jog módban forgatva az A tengelyt és mozgatva a pisztoly pozícióját, szöghelyzetét, fel lehet venni a kitüntetett pontokat, majd ezeket a szoftver mintegy összefűzi és le tudja "játszani".
(az előzőben említett körinterpoláció nem létfontosságú, 10-20 mm-es átmérőjű általában félkörökről van szó, 6-7 ponttal és az azokat összekötő egyenesekkel elég jól leírható)

dezsoe

OK, így már tiszta. Nem lehetetlen megoldani, ha nem tegnapra kell, akkor jók az esélyek. :) Most van némi sürgősen befejezendőm, aztán törpölök rajta, mert a feladat az érdekes! :)