Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Fli4l

Sziasztok!

Egy kérdés a Step/Dir-el kapcsolatban. Lehet módosítani CW/CCW-re a kimenetet vagy hardware-es logikával kell megoldanom? Mások is belefutnak ilyenbe néha, ha ipari servot használnak, hogy nincs csak CW/CCW.
Előre is köszönöm a választ.

000000000

Futottam bele, de 99%-ban át lehetett állítani a vezérlőt 2 CLK-ról 1-re !

Arra az 1%-re meg itt van ez !

Fli4l

Köszi!

Majd megnézem pontosan, hogy lehet-e módosítani.

svejk

Nem is értem, miért nincs CNCDrive topic...

szóval a DG4S xxx vezérlőknek elérhető valahol magyar leírásuk?
Kicsit nem értem a Reset bemenetet,  Hiba kimenetet és főleg nem a mixed módot.
Olyan lehet mint a Geckoé anno?

zt2c4wh9

Szia Svejk,

A DG4S-nek nincsen sajnos Magyar leírása, csak angol.

Azt nem tudom a Geckonál hogyan van a reset, szóval nem tudom hogy úgy van-e a DG4S-nél vagy sem.

A DG4S-nél az error az kétirányú, egyrészt nyitott kollektoros kimenet, másrészt a kimenetet olvassa is a vezérlő. Az error kimeneteket célszerű összekötni minden vezérlőn, illeve külső logika is tudja aktiválni, ahogy a Figure 5.-en le van rajzolva a doksiban.
Szóval ha bármelyik vezérlő hibára fut, akkor ad egy error kimenetet, amelyet a többi vezérlő is érzékel és megáll, ha az error vonal össze van kötve. Illetve ha külső logika aktiválja az error vonalat, akkor is megállnak a vezérlők.

A reset vonal pedig a vezérlő(k) újraindítására szolgálnak.

Mindkét jel aktív alacsony.

A mixed mode-nál a reset és error vonalak össze vannak kötve és ha a vezérlő hibára fut ad egy error kimenetet és mivel az a reset-hez is hozzá van kötve, ezért rögtön újra is indítja magát a vezérlő, szóval újra feláll a rendszer automatikusan a hiba után.

svejk

Köszönöm a magyarázatot!

Segédtépfesznek a +5 V-os bemenet vagy a +12 V-os van pereferálva.

Illetve jól mérem, hogy a a DC síntől teljesen le van válassztva minden?
Tehát a segédtápfesz GND-je nem azonos a DC busz mínuszával?
Ez esetben a DC busz maradjon a "levegőben", azaz ne kössük össze a gép fémvázával a mínuszát?

zt2c4wh9

A segédtápfesz (Main csatlakozó 7.,8.láb) 12V-ot kell kötni, ebből csinál a vezérlő 5V-ot, amit szükség szerint le tudsz venni az AUX csatlakozóról (1.láb +5V, 2.láb 0V).
Igen, jól mérted, a logikai a teljesítmény részről galvanikusan le van választva.

zt2c4wh9

És igen, ahogy írtad, ne kössétek össze a mínuszát a gépvázzal.

ium8w94xp

Sziasztok.

Találtam egy jópofa kiegészítést UCCNC-hez. Most már csak az a bajom, hogy sok ember fejlesztget, írogat hozzá mindenfélét, de hétköznapi felhasználó nehezen tudja ezeket mind egybegyúrni.

Tehát én használok egy 2017SC kinézetet a maga tartalmával és már nehezemre esik az új emberke dolgait vele egybetenni.

UCCNC probing screen

dezsoe

Szia!

Van egyáltalán értelme egybegyúrni? A_Camera képernyője és a 2017 jog ablakában levő bemérő eszközök között nem igazán látok különbséget. Illetve, a 2017-ben több funkció van, cserébe fizetős. Nekem nincs meg a 2017, de a képernyő alapján kíváncsi lennék, hogy az A_Camera megoldása mivel tud többet. Egy pár szóban összehasonlíthatnád a két megoldást: tényleg kíváncsi vagyok rá.

Előre is köszi!

ium8w94xp

Ez tud X Y tengelyen is mérni. A 2017 csak Z tengelyen tud.

dezsoe

Hát, csak nem értem. A képek alapján tud a 2017 X-et és Y-t mérni.

(Félreértés ne essék: nem az A_Camera által készített képernyővel van bármi bajom, sőt, kifejezetten tetszik. Csak azt nem értem, hogy mi az a funkció, ami nincs meg a 2017-ben és emiatt a kettőt össze kéne gyúrni.)

frob

ránézésre a másik csicsásabb :)
mezei usernek érthetőbb

svejk

No, még egy kérdés.
Ti saját gyártású RJ45-ös egyenes kábeleket használtok?

Mert pl. a vezérlő encoder bemeneténél az 5 és 6-os láb nem egyazon csavart érpárhoz tartozik egyik szabvány szerint sem.

(én kis naív, elvágtam egy gyári kábelt, másik végét -érvéghüvelyezem- de hát nem passzol a csavart érpár:( )

ium8w94xp

Akkor csak eddig nem találtam ezt az ablakot. [#nyes]