Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Ha jól emlékszek épp a 37-es van fenn.
És az csinálta meg kép után ezt a laser nem bekapcsolást g kódnál.
Program újraindítás után újra működött.

dezsoe

A 42-ben lett javítva a lézer. Elvileg exup kolléga is a lézerrel küzd, de még nem jelezte, hogy nála bevált-e a 42-es. Elvileg jónak kéne lennie: ha nem is lézerrel, csak egy sima LED-del, de én is kipróbáltam.

ium8w94xp

Igen jó már a legújabb teszt verzióban. Bár amire eddig használtam eddig is jó volt. :) Csak észre vettem ezt a kihagyást egy teszt file-on. De nélküle is elvoltam.

frob

Előnyök és hátrányok :)
nekem tetszik az alap felület, ehhez lehetne nyelvi fájl, de ahogy írod elvileg lehet is... csak akkor a képekről kell levakarni a feliratot...

R.

000000000

Én fordítottam olyan programot, aminek a nyelvi fájljában a képre és számjelekre hivatkozva Rakja be az adott helyre az adott szöveget.
Így a hivatkozáshoz bármit írok, az megjelenik a megfelelő helyen.
Így, könnyedén lehet bármilyen nyelvi fájlt készíteni hozzá.
Választógombbal, egy kattintással nyelvet vált.

Még az elején akartam fordítani az UCCNC –t is. De nem volt fordítás barát. Ezért lemondtam a fordításról.
Nyilván, ha a kezdetekkor cél lett volna a többnyelvűség lehetősége, akkor most egyszerűbb lenne a dolog.
Biztosan több segítő is lett volna innen, ha kérik.

dezsoe

zt2c4wh9

Szia,

Igen, úgy van ahogy írtad. A háttér képekről le lehetne törölni a feliratokat és fel lehetne rakni a képernyő szerkesztővel külön "label" elemeket amik akkor a képernyőszett fájlban szövegesen tárolják a string-et és akkor ott szabadon fordítható volna.
Csupán az tartott vissza bennünket, hogy így csináljuk, hogy akkor az OpenGL-nek több alkatrészt kell rajzolnia, ami egy mai PC-nek ugyan nem gond, meg se kottyan annyi alkatrész kirajzolása amennyi az UCCNC képernyőin van, de sajnos az a tapasztalat, hogy sokan őskori gépeket szeretnék használni, ezért törekszünk a minimális rendszerigényre amennyire csak lehetséges, ez pedig sokszor kompromisszumokkal jár, mint ahogy ez a példa mutatja.

zt2c4wh9

A képernyő átszabásra egyébként itt van egy példa, bár ez sem Magyar és csak azért mutatom, hogy látható legyen, hogy akár tejesen átszerkeszthető a képernyő.
UCCNC screenset

s7manbs8

Csinálhatnátok olyan kijelző módot is, hogy mint a Doom játékban lehetne rajta játszani is, a nyomógombok közt mászkálva lövöldözve, úgyis mag a CNC is multidimenzionális. :)

dezsoe

Sziasztok!

Alkottam egy plugint számok beviteléhez. Ha engedélyezitek (a Call startup-ba nem kell pipa), akkor egy beviteli mezőre kattintva feljön egy számológép kinézetű képernyő-billentyűzet, ami tényleg számológép. A következőket tudja:

- számok bevitele
- g-kód stílusú függvények (abs[] stb.)
- a #nnn változók
- speciális változók, pl.: x, y, z stb.
- átmeneti memória írása/olvasása/törlése

Egy pár képet mellékeltem.

(Két gomb hiányzik, majd a 2.0 verzióban az is lesz, pár hét múlva.)

Minimum az UCCNC 1.2029-es verziót igényli.

Letöltés 1
Letöltés 2

dezsoe

Illetve, csak akartam mellékelni... [#falbav] De majd most!

ium8w94xp

svejk

[#nemtudom] Mire is jó ez pontosan?
Csak mert tízen pár évig nem volt ilyenünk...

De ha írsz egy két példát örömmel fogom használni. [#finom]

dezsoe

Két felhasználási területe van. Az egyik, ha érintőképernyőd van, akkor könnyebben tudsz ezzel beírni értéket egy mezőbe. A másik sokkal összetettebb, ekkor már számolsz is vele.

Példa: megkerested egy munkadarab széleit és át kéne írnod az X aktuális értékét mondjuk az egyharmadára. Beírod, hogy X/3.

Példa: egy korábbi akármi eredménye a #10 változóban van. Ezt be kéne írnod egy mezőbe egy másik művelethez. Begépeled, hogy #10.

A Mach-ban is tudsz valamennyire műveleteket végezni a DRO-kban, ez egy kicsit többet tud. Itt eltárolhatsz részeredményeket, zárójelezhetsz, használhatod a g-kódban megszokott függvényeket stb.

ium8w94xp

Lehet, hogy volt róla szó, de nincs kedvem 80 oldalt végig nyálazni. Lézer plugin minimum és maximum százalékoknál mit tud a minimum 0% alatt és a maximum 100% felett? Mert a kimeneten nem mértem változást 0 alatt és 100 felett. Köszi.