Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Nem, nem használunk saját lábkiosztású kábelt.
1:1, vagyis egyenes kiosztású gyári kábel a megfelelő.
A crosslink az nem jó!

svejk

Az sem lehet okés, mert a 6-os lábnak a 3-as az érpárja és nem az 5-ös.
Persze értem én hogy működik csak hát....

szabványos bekötések

svejk

A PID hangolásnál az "Li" mit is takar pontosan?

A "PWM Limit" és "Mintavételi idő" értékeit mikor is érdemes állítani?

Ezekről nem készült leírás?
(én beállítom magamnak, mert már elég sok ilyesmivel találkoztam, de egy kezdő szerintem csak néz mint Rozi a moziban)

Még egy ötlet, érdemes lenne a vezérlőkben a gyári beállított erősítéseket jóval kisebb értékre venni és úgy kiadni.
Nagyobb gépnél, motoroknál elég ijesztő a nagy értékekből adódó gerjedés.
Vagy legalább a Servoconfigurátor programfelületre egy leállítási funkció ilyen esetekre.

svejk

1.2042-es verzióval tapasztalat:

Ha G68-al elforgatom a koordináta rendszert akkor a softlimitet nem jól kezeli, gyakorlatilag rögtön végállásra futottam.

Illetve lenne egy kérdésem, mit, hova kellene írni az M6 makróba, hogy a szerszámcsere után automatikusan folytatódjon a program és ne kelljen leokézni?

dezsoe

Ha le kell okézni, akkor egy MessageBox.Show kezdetű sornál jár a makró. Ezt //-rel megjegyzésbe teszed, vagy kitörlöd, akkor nem áll meg.

svejk

zt2c4wh9

Az Li az integrál összeg korlátja, vagyis hogy az integrál összeg abszolút értéke nem nőhet meg a beállított érték fölé.

A PWM limit pedig a kimeneti PWM kitöltési tényezőjének a korlátozása.

Valahol van egy leírás a PID tuningról a paraméterekkel, de most hirtelen nem találom, megpróbálom előkeresni...

zt2c4wh9

A szoftlimit problémáról írhatnál egy kicsit többet, mert nem tudom mi lehet pontosan a gond.
A szoftlimit ketté lett választva pár verzióval ezelőtt, egyrészt a mozgás közbeni softlimit figyelésre, másrészt a g-kódban hogy figyelje a softlimit-et.
Az előbbit biztosan teszteltük és jónak kéne legyen az 1.2042-ben, mert előtte gond volt a softlimit megállással ha g-kód közben kapta el a végállást, ezt javítottuk és emiatt alaposan tesztelve is lett. Az utóbbit is szerintem teszteltük a forgatás megírásakor, de ez csak halványan dereng most.

Szóval jó lenne tudni hogy pontosan mi a gond. Példa kód is jó volna hozzá ha olyan jellegű a probléma.

svejk

Jó lenne a leírás, én azt gondoltam kis és nagy sebességre külön lehet állítani az I-tagot.

svejk

450x750-es munkaterület, softlimitek beállítva rendben megáll minden irányban.

A munkaterület baloldali közepe táján volt felvéve a munkakoordináta 0 pontja.
ezt ugye elvégezte rendesen.

Ezután próbából kiadtam a G68 R90 parancsot, ( -most már tudom, hogy -90 vagy 270 kellett volna a jobbra forgatáshoz-) és ekkor az X tengely X- végállásra futott softlimit és figyelmeztetés nélkül.

A setupban láttam a két lehetőséget, mindkettő ki volt pipálva.
Mondjuk én úgy értelmeztem, hogy a bal oldali eleve engedélyezi a softlimitet, a  jobb oldali pedig rögtön a kód betöltésekor is figyelmeztet.

zt2c4wh9

Ez érdekes, mert a softlimit, ha be van kapcsolva, hogy mozgás közben figyelje, akkor az teljesen független attól, hogy a G68 ki vagy be van-e kapcsolva.
Ezt úgy értem, hogy azt figyeli az API, hogy elérte-e a megadott softlimit-et mozgás közben, ennek pedig nincsen köze ahhoz hogy milyen g-kód aktív és hogy mi van éppen végrehajtva. Vagyis a g-kód végrehajtás alatt egy szinttel nézi a softlimit határokat és elérését a vezérlő.
Szóval nem függhet a G68-tól.

Esetleg letudnád ellenőrizni még egyszer, hogy pontosan hogyan jelentkezik a probléma. Példa kód és beállítás (profil fájl) is jó volna, hogy lássam pontosan.

svejk

Okszi, jövő hét elején járok arra, akkor elküldök mindent.

000000000

Sziasztok. Csak azt akarom mondani hogy hogy az új Probe Screen át van alakosan változtatva, sokkal jobb mint amit le lehet tölteni. Ha az őszre lesz időm akkor csinálok egy programot ami egy kattintással telepítésre megy as UCCNC-re. Én már elég régen ezt használom, de jelenleg nem lehet letölteni.

Két képet akartam idetenni, de nem tudom hogy... [#conf]

000000000

Ügylatszik hogy a képeket sikerült feladni... [#taps]
De nem tudom hogy lehet az előzőt újra szerkeszteni. [#nevetes1]

krnj79r9n

Vettünk a CNCDrive-tól egy UCR200 vezeték nélküli kézi vezérlőt.
Mivel UCCNC-s géphez vettem, most elhűlve látom, hogy csak mach3-hoz mondja a használati.
Most egy kicsit kutakodva látom, hogy megy ez valahogy UCCNC-vel is. Akkor hogy is kell ezt telepíteni?
Van hozzá külön plugin, vagy nem is kell?