Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Találomra megnyitottam az Aspere régi 2-es verzióját, ott Gadgets/Wrapping/Rounding toolpath menüben nézelődj.
De sajnos én nem értek hozzá. :(

D.Laci

Bármelyik CAM program ami tud 4. tengelyre szerszámpályát generálni.

ger33ub5d

Az Aspire 4-es tudja. Elindítod, Gadgets, Wrapped Job Setup  ott meg tudod adni az átmérőt,hosszúságot melyik síkon áll az A tengely stb.A program az átmérőből már tudni fogja a fokhoz tartozó lépést.

ium8w94xp

Mindenkinek köszönöm. De eddig is ezt használtam. Lehet, hogy rosszul, mert a gkódban nem A-nak hoz létre paramétert, hanem X vagy Y amit utólag módosítok A-ra. Ráadásul a körhöz megfelelően mm-ben teszi ezt, tehát nagyobb átmérőnél többet forgat. Pont ezekre szerettem volna megoldást. Jelenleg az uccnc-ben a tárgy átmérőjéhez kell kalibrálnom a tengelyt. Nem fokban.

ium8w94xp

Már látom...nem mindegy mibe exportálom :D

Zozi

Ma gépcsere miatt újra lett telepítve az UCCNC. Eddig 1.2029 volt, amivel egész jól éreztem magam. Most az 1.2037 nél valamit nem sikerült beállítani, mert simán túlfut kézi mozgatásnál a szoftveres végállásokon, és a végállás kapcsolókon ragad. Nem profilt másoltam, hanem végiglépkedve a képernyőkön átmásoltam a korábbi beállításokat. Ezt leszámítva minden úgy megy mint korábban. Mit rontok el?

Pld referencia felvesz "0" -> soft limit -1mm -> maj a -7mm -es végállás kapcsolóig simán kifut a kurzor gombokra ami eddig nem így volt.

dezsoe

Próbáltam a 2037-es verzióval előidézni, amit írsz, de nem ment. Lehet, hogy valamit nem úgy állítottam be. Ezt egy kicsit részletezd: "Pld referencia felvesz "0" -> soft limit -1mm -> maj a -7mm -es végállás kapcsolóig simán kifut", vagy még jobb, ha elküldöd a profil file-t, vagy nyomsz egy képernyőképet a hibás tengely beállításairól.

svejk

Csak egy kósza ötlet:

Amíg tanul az ember, sokszor kell olvasgatni a manualt.

Látom telepítéskor szisztematikusan felkerülnek a dokumentációk is.

A Help fünél esetleg egy alfül jól jönne, hogy rögtön nyissa meg a PDF-et.
Nem kellene keresgélni...

Gondolom azt is lehetne automatizálni, hogy az angol vagy a magyar jöjjön elő, mert a telepítéskor rákérdez a nyelvre.

Zozi

Tehát felveszem a referenciát, eddig jó, tökéletesen visszatalál az előző napi félbehagyott munkához. Mindhárom tengelyen csinálja, a munkadarabom most épp csak befér a mozgástartományba és ha a kurzorral mozgok a shiftet lenyomva túlfut a szoftveres határon. A határom -1 mm lenne és a referenciaszenzortól kb -7 mm re található a végállás szenzor.-7,26 mm en áll meg és mivel aktív lesz a végállás bajosabb lemozogni róla.

dezsoe

OK, mostmár tiszta, hogy hány szenzorod van és hol. :) Ma már nem, de reggel megnézem ilyen felállásban is. Melyik UC300-asod van? (USB/ETH)

Zozi

Az usb verzió. Illetve még egy eltérést vettem észre a korábbiakhoz, a go to zero gombra bezáródik a program.
Lehet nem találja mit kellene meghívni.

dezsoe

Akkor ott valami brutális nagy gáz van. Olyan nincs, hogy egy makrótól kilépjen a program. (A Goto Zero az M204.txt makrót hívja meg.) No, persze, hacsak nem módosítottad így a makrót. Van bármi, amit a frissen telepítetthez képest megváltoztattál? (A gép beállításokon kívül.)

Zozi

Friss telepítés, UCNC-n kívül csak egy adobe reader van fent a gépen más semmi. Tegnap reggel lett telepítve, azóta kb 7 órát ment hiba nélkül. Csak akkor volt probléma ha kimentem az endstoppra vagy mikor nullára akartam mozgatni.

dezsoe

Hümm. [#fejvakaras] Minden hibajelzés nélkül simán kilép Goto Zero-ra, vagy valami legalább történik előtte?

Zozi

Felugrik egy error ablak, utána már csak az asztal.