UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Elővettem egy-két régi Eagle-be készült munkámat. Sajnos a kezdeti lelkesedés a végére alább hagyott. Csak az RS274-nek köszönhető a megjelenítés, de már a többi az nem kompatibilis a várt eredménnyel. Gondoltam hátha nem kell plusz egy programot beiktatni. Persze ha majd lesz rá idő még a gerber formátum is bekerülhet a program tudás tárába.  

Csak azt sajnálom, hogy nem tudok én is beszállni a tesztelésbe egy új feladatsorral. Persze a régi kódokat futtatom én is tesztelés céljából, és hiányzik is egy-két G és M kód még, de azt már mások is említették.

000000000

A program alkalmas plazma vágó vezérlésére?

000000000

Igen, alkalmas plazmavágó vezérlésére. A saját plazma gépünkön már használjuk egy ideje.

000000000

Akkor mar csak ket kerdes maradt. Honnan tudok ilyen vezerlot vasarolni? Van meg akcio amit itt irtak hogy ingyenes a szoftver? Es ha 300 as vezerlot veszek akkor is jar hozza? Meg tudom varni a telepitohoz igazitast mert most akarok egy gepet osszetenni.

krnj79r9n

Szia,

Itt tudod megvásárolni a vezérlőt:
http://www.cncdrive.hu/shop/

Az ingyenesség elvileg tegnapi napig tartott, akinek UC100-a van és tesztelné a progit.

000000000

És a gyakorlatban meddig tart? Igazából az elvek most nem számitanak.

000000000

Sziasztok,

Elkészült az UCCNC 1.0021-es verzió.
A hiba javítások, illetve új funkciók listája:

- G73/G83 kódoknál offsetek hibás kezelése.
- G73/G83 kódoknál a Z paraméter most már öröklődő.
- Ha bármelyik DRO-ban áll a kurzor, vagyis ha a DRO van kijelölve, akkor a jog billentyűparancsok érvénytelenítése.
- Az MDI-ben az egyszer már begépelt kódok között a fel/le nyílakkal lehet visszakeresni.

http://www.cncdrive.com/UCCNC/download_UCCNC.php" TARGET=_fnew>UCCNC 1.0021

nffab2gnr

Szia Balázs!

offset működik
Z param. jó lett
MDI emlékezet jó lett

de elment a G2 R paraméteres nem jó
file szerkesztő ablak nem jelenik meg

kérnénk a béta 0022-t [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

Szia Tibor,

Gyorsan ellenőriztem a G2 R-es megadása, amikkel kódokkal én próbálom, ezek jól működnek. Jó volna, ha elküldenéd a kódot, ami nálad nem működik, hogy megtudjam nézni. Nálam a file szerkesztő "notepad-al" sincsen probléma, azt is most ellenőriztem, nálam megjelenik.
Kellene némi támpont, hogy mit teszteljek, mert nálam működnek jól amiket írtál.

2h0y3p4wh

"- Ha bármelyik DRO-ban áll a kurzor, vagyis ha a DRO van kijelölve, akkor a jog billentyűparancsok érvénytelenítése. "
Egy költői kérdés...
A balról benyíló ablakban nincsen tiltás?...

2h0y3p4wh

Csak hogy bonyolítsam...
Nekem jó az R paraméterezés és a szerkesztő ablak is megjelenik... (0021)

000000000

Jogos és nagyon jó az észrevétel. A jobb oldali ablak egy külön flash ativeX vezérlő. Úgy tűnik azt elfelejtettem átfordítani az új kóddal. A következő kiadásban javítani fogom és akkor abban is tiltva lesz a jog, ha DRO van kijelölve.

000000000

Bal oldali ablakot (jog ablak) akartam írni az előbb...

ka0w57tns

sziasztok
hogy, én is bonyolítsam.....
nekem a víruskergető kiütötte a 021-et, úgy ,hogy az eredeti program sem indul el , azt írja uccnc dll 100  hiba és a letöltés sem indul el ujból

frkdv6dyr