UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

OK, írd le kérlek és átgondoljuk majd a megvalósítást

xfg6v697j

Esetleg egy üres sor,mondjuk egy space egy space,és enter.

3ztiz2p39

000000000

Túlzottan kézenfekvő volt a megoldás. Én is sokszor ilyen dolgokra nem jövök rá, amik túlzottan kézenfekvőek, átsiklik rajta az ember.

ka0w57tns

nem g-kód de a szerszám sugár korrekciót sokszor jó lenne használni

008py5n5y

A Machban található varázslókhoz hasonlókat lehetséges lenne beépíteni?
Amit pl. gyakran használok, egy adott osztókörön elhelyezkedő furatok készítése...Persze a többi is nagyon hasznos lehet...

xfg6v697j

CNCdrive1
Makró programozással kapcsolatban küldtem egy emailt.

000000000

Megkaptam az e-mailedet.
A kérdésed az volt, hogy hogyan tudsz elindítani egy külső batch file-t macro-ból.
A következő kódot másold be a macroba:

System.Diagnostics.Process proc;  
proc =  System.Diagnostics.Process.Start("C:\\UCCNC/test.bat");
proc.WaitForExit();  

Ez a C:\UCCNC könyvtárban elhelyezett test.bat batch file-t hívja meg és a program végrehajtás vár, amíg a batch file befejezi a működését.

3ztiz2p39

De ahhoz tartozik, nevezetesen  a G41/G42-höz.
De én úgy gondolom ez a legnehezebb része, a Mach3-nál is nagyon sokáig küzdöttek vele, talán még ma sem tökéletes.

3ztiz2p39

Úgy látom Csewe fórumtársunk épp ilyenekkel akar foglalatoskodni. :)

xfg6v697j

Ma próbálgatás közben furcsán viselkedett az UCCNC.
Őjraindítás után,amint kinyomtam a RESET-et,azonnal elkezdet felfele számolni az A tegely dro-ja.
A gombok nem voltak beragadva a billentyűzetemen.
A RESET aktiválására megált,de amint kinyomtam,megint számolni kezdet.
Végül megnyomtam próbábol az A tengelyhez tartozó gombokat,és az segítet.
De biztos vagyok benne,hogy nem volt beragadva egyik gomb sem.
1.0021-es verziónál volt.
Ma csak az mdi ablakban matattam,és egy újraindításnál jött elő a gond.

000000000

Nagyon jól gondolod, a sugárkorrekciót nehéz megvalósítani. Ezért eezt valószínűleg a legvégére fogjuk hagyni, ha már minden más működik majd az UC100 és UC300-al is.

000000000

Hmm, ez elég valószinűtlen történés, úgy értem, hogy a tengelyek akkor mozognak, ha a pufferban van valami végrehajtani való. A reset gomb lenyomása eleve törli a puffer teljes tartalmát, így amikor reset után kiveszed a reset-ből, akkor a puffer biztosan üres. Esetleg a jog gomb beragadása okozhat ilyet, mert akkor ha kiveszed a resetből, akkor a pufferba rögtön a jog utasítás kerül és elkezd mozogni a tengely.

Esetleg ha sikerül előidézni megint, akkor nézd majd meg, hogy a diagnosztika ablakban a buffer számláló értéke mennyi és írd meg nekem.

xfg6v697j

A kódod hiba nélkül lefut,de nem indítja el a bat file-t.
Ha duplát kattintok a bat-ra,akkor jól működik.
Megpróbáltam az útvonalban a perjelet is kicserélni \-re,de semmi.

000000000

Teszteltem, lefut.
Szintaktikai hiba lehet nálad.
Tedd a fájlt a C: meghajtó UCCNC könyvtárba és test.bat legyen a fájl neve és egy az egybe azt a kódot másold be, amit leírtam, ne változtass rajta, akkor futni fog.
Aztán ha fut, akkor írogasd át a dolgokat, pl. fájl elérési útját, nevét stb. mert nagyon könnyű szintaktikai hibát ejteni. Például, ha a C: után nem két visszafelé dőlő per jelet teszel, vagy ha az alkönyvtáraknál nem jobbra dőlő per jelet raksz akkor máris szintaktikai hiba lesz és nem fog futni.
Ezért azt javaslom, hogy egy az egyben azt csináld először amit leírtam változtatás nélkül, akkor biztosan futni fog, mert leteszteltem....