Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Ok, kicsit le vagyok maradva![#szomoru1]

000000000

Megnéztem a makródat, amiben a vágólapról (Clipboard) próbálsz meg beolvasni adatot.
Azért nem működik ez a macro, mert az MDI végrehajtás, illetve a futtatás is egy Backroundworker thread szálban van futtatva, mert így egyszerű visszajelzéseket kapni a szál állapotairól, illetve így biztos, hogy a képernyő elemek elérésébe nem zavar bele a futtatás.  

A probléma az, hogy a Backgroundworker thread as MTAThread fajta szál, vagyis multithreading fajta. És mint ilyen nem érheti el többek között a vágólapot sem. Ezért a Clipboard érték lekérdezése mindig null érték lesz.
A Backgroundworker thread sajnos nem is állítható át STAthread típusú szállá, nincsen ilyen tulajdonság megadásra mód, minden esetben MTAthread típusú.
Majd végig fogom gondolni, hogy át lehetne-e alakítani egy normál szállá (STAthread) ezeket futtatási szálakat, de első gondolatra ez több lehetséges problémát is felvet, amit akkor máshogy kellene megoldani. Szóval gondolkodom a megoldáson, de most így hirtleen nem tűnik egyszerűnek.

xfg6v697j

Köszönöm a magyarázatot.
Emiat átne írd a programot,majd kitalálok más kommunikációs lehetőséget.

000000000

Szia,

Azt biztosan megtudnád csinálni, hogy meghívod a makrót. A makró elindítja a progidat várakozással. Ez már múltkor működött. :)
A progid lementhetné fájlba a kódot amit készített.
A macro várakozás utáni része betölthetné ezt a fájlt a loadfile függvénnyel.

xfg6v697j

Ez voot az első ötletem,de ez nem elég,mert használom az UCCNC szerszámpáály megjelenítőét,és ha valaki nincs megelégedve ,akkor változtat a paramétereken,és akkor újra be kel olvastatni a Gkódot.

Viszont most próbáltam több páldakódot is,text file  string tömbbe olvasására/íráára,de mindegyik elcsúszik valamin.
Kellene egy működő példa.
Megkísérlem ezen a módon megoldani a kommunkációt.

000000000

Átküldhetnéd a kódot amit próbáltál, akkor megnézem, hogy miért nem működik. Illetve akkor látnám pontosabban, hogy hogyan szeretnéd olvasni a fájlt.

xfg6v697j

Jó lenne,egy pdf amiben megfelelő szintaktikával vannak a példaprogrammok,mert legaláb 3-4 C programozási nyelv van,vagy több.
Az sem egyszerű,hogy az ZCCMC-vel debuggolok,mert nincs olyan progim,amiben C-t lehet fejleszteni.

xfg6v697j

000000000

Szerintem töltsd le a Visual C# express-t, ingyenesen letölthető a Microsoft-tól. Ez az amiben az UCCNC-t is fejlesztjük. Mi a 2010-es verziót használjuk. Akkor tudod debuggolni a kódjaidat mielőtt berakod a macroba.

http://www.visualstudio.com/en-us/downloads#d-2010-express" TARGET=_fnew>Visual Studio C# 2010 express link

xfg6v697j

Letöltöttem,és telepítettem,mindjárt más a helyzet,mostmár nem foglak nyaggatni.

000000000

nyugodtan szólj, ha valamit nem tudsz és segítség kell. de az biztos, hogy így C# fordítóval egyszerűbb dolgod lesz. [#wink]

fa_kukac

Szia! Végre frissítettem az 1.022 -re, és a végállásról lefutás tökéletes lett. Viszont még nálam megmaradt az a probléma, hogy amikor megnyitom a szerkesztést, és arrébb húzom az ablakát, hogy lássam a DRO-t, mögötte káosz és krax marad. Bezárva a szerkesztőt minden ok.

fa_kukac

P. Balázsnak küldtem fotót is róla, milyen ez.  
( Prtscrn) Üdv!

fa_kukac

Szóval képernyőmentést, csak melléüttem!

hje3wyntn

Sziasztok!
Tetszik a progi! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyivel lenne bonyolultabb egy speciális oprendszert készíteni hozzá? Mint az ipari gépeknél. Ami nem windows alapú. Az lenne az igazi áttörés!  
Üdv!