UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Esetleg elmondhatnád, hogy mit használsz, mert akkor lenne +1 ok, hogy miért térjünk át erre a végrehajtási módszerre. És még egy kérdés, hogy amit használsz, ott is úgy van, hogy ha a Z magasabban van a mozgás kezdetén mint a megközelítési pont, akkor először XY mozog? Vagy amit te használsz ott is úgy van mint a Mach3-ban, hogy csak akkor mozog a Z először, ha a kerdő Z magasság alacsonyabb mint R?

frkdv6dyr

A beállítások fülön nem kerül sokba betenni egy pipát miszerint XY-Z vagy Z-XY ebben az esetben mindenki maga dönti el. A másik, hogy a makróknál adsz meg egy "set" lehetőséget a fordításra. alapesetben szabvány, makróval meg fordítasz kódfutásig öröklődve. Ezeket az opciókat nem annyira bonyolult beletenni szerintem, és mindenkinek jó.

000000000

Köszi az ötletet, eddig ez tűnik a legjobb megoldásnak.

znyj7btbe

Amennyiben Z magasabban áll, akkor XY mozgással kezd. Ha alacsonyabb, akkor Z fel és utána megy az XY. A progi, amit jelenleg használok és szeretnék  majd "hazaira" kiváltani: www.edingcnc.com

000000000

Köszi. Akkor ez is ugyanúgy működik mint a Mach3, ezt jó tudni. Mondjuk tényleg ez a biztonságos megoldás, nem is nagyon értem, hogy a szabvány miért nem így írja le?! Lehet tényleg elírás lesz...

3ztiz2p39

Arr azért figyeljünk, hogy ne essünk át a ló túloldalára.
A Mach3 óriási előnye, miszerint agyra főre konfigurálható egyben hátrány is, főleg a kezdőknek.
Tehát csak a tényleg fontosak legyenek setupolhatóak.

s7manbs8

Kell egy fix verzió, ami minden be van állítva fix portok pinek stb másik meg úgy állítja ahogy akarja és nem téved el az amatőr kezdő.

frkdv6dyr

Ezért írtam azt én is, hogy alapértelmezésben legyen szabvány "minden" amit makróból (profik kibogarásszák) vagy fülecskén külön amit megint csak össze lehet gyűjteni egy "szakértői beállítások" fülön. Ha meg a kezdő elbóklászik, maximum megnyom egy gombot amivel alaphelyzetbe állíthat mindent azaz szabványra. Mondjuk ennek a gombnak a szakértőknél is lenne létjogosultsága időnként. [#vigyor2]

frkdv6dyr

Sőt a tesztelés során igen csak hasznos lenne egy "alaphelyzet" gomb miután szétkonfigol mindenki mindent a teszt kedvéért.  

3ztiz2p39

Az alaphelyzet általában sosem jó az egyénnek, ezért van a konfig file.
Ezt amikor már jól működik tessék elmenteni.
Ez minden programra igaz, csak sajnos kevésnél van lehetőség egy fájlba kimenteni.

000000000

A Contents/Profiletemplate.pro fájl az tartalmazza a "gyári beállításokat". Ezt a fájlt nem változtatja a progi, éppen azért van, amit írtatok, hogy ennek a másolásával vissza lehet akár állítani a gyári beállítás értékeket.

000000000

OK, nekiállok megírni az M98/M99-es szubrutin hívásokat. Ha minden jól megy talán hétfőre elkészül.

3ztiz2p39

írjatok még fontosnak tartott G-kódokat, ami szerintetek nélkülözhetetlen!

3ztiz2p39

"- Ha MDI-ban beadok parancsokat, akkor utána hogy tudok az MDI-ból kilépni, hogy működjenek a billentyűzeten a JOG billentyűk? "

A fenti, már említett kérdésemre esetleg ha valaki tud frappáns megoldást, mert én béna vagyok. :(

000000000