UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2h0y3p4wh

"Önmagában ha így működik az nem baj, csak legyenek ezek a dolgok leírva. "
Ez akár igaz is lehet, de szerintem törekedni kellene a minél nagyobb arányú kompatibilitásra...
Ha csak nem megoldhatatlan...

frkdv6dyr

Próbálgatom a dolgokat amiket írtok :) és az lett a vége, hogy uninstall és könyvtár törlés, majd install. Így már az van amit Balázs mond. Persze én vagyok elsősorban a hibás, mert időnként elmentettem ezt azt :) szerintem azt is amit nem kellett volna.

Balázs nem válaszoltál a gerber formátumra még. Szándékosan kompatibilis egyrészt, vagy csak az rs274-nek köszönhető, hogy tudja értelmezni az Eagle kimenetét?  

Este lesz időm és kipróbálom a fúrófájlokat is.

nffab2gnr

paranormális jelenség....create uj profil...load profil...és ismét van M204 ,sőt kiemel a "z" utána X Y ,tehát tökéletesen működik a GoTo "0". Hurrrááá[#wave][#wink][#wink][#wink]

nffab2gnr

Balázs!
Az első "z" értékhez hozzáadja a "z" offset értéket (2+15.75) de a többi z értékhez nem.Azaz ha a munkadarab "0" a "z" kezdőértéke,akkor leküldi 17.75 mélyre azaz beletöri,utána már tudna fúrni -2mm ,de nincs mivel.
A "z" offset éréket miért tartja meg a nullázáskor.
G00 Z2.0000  
G83 X 9 Y 9.5  Z -2.0000  R 0.0500  Q 1.0000  F200
X 31 Y15 Z-2
X 80 Y-20 Z-2
X 129 Z-2  
X151 Z-2

G80
M09  
M05  
M30

000000000

Szia, Igen az eltolást nem jól veszi sajnos figyelembe a G73/G83. Dolgozunk a megoldáson, javításon.

000000000

Le van írva, hogy így működik, bár Svejk-nek igaza van, hogy ez így nem a legjobb megoldás és megfogjuk csinálni úgy, hogy a Z megadása is másodjára már opcionális legyen. Vagyis, hogy megjegyezze a legutolsó Z-t és azt vegye figyelembe a következő G73/G83-nál. Kis türelmeteket kérem...

000000000

Amit az Eagle használ RS274NGC, az sok szerszámgépnek is a nyelvezete. Például a Mach3-nak is kiegészítve néhány extra kóddal. Nem gondoltunk rá, hogy az Eagle-el kompatibilis legyen, de ha az is RS274 szabvány szerint dolgozik, akkor elvileg akaratlanul is kompatibilis lesz az UCCNC-vel. [#wave]

000000000

Egyetértek. Ami készül új képernyő szett, abban már erre is gondoltunk.

000000000

Sajnos ennél is az a gond, amit leírtam az előbb Tibornak, hogy az offset kompenzációt nem jól kezeltem le a G73/83-nál, ennek a javítása folyamatban van most.

000000000

Ha a default profilt használod és ha telepítésnél kiválasztod, hogy ne írja ezt a profilt felül a telepítő, akkor egyrészt a profil fájlt nem írja felül, másrészt a default profilban lévő makrókhoz sem nyúl hozzá. Valószínű kiválasztottad ezt az opciót, ezért nem másolta fel az M204 makrót. Ha viszont új profilt csinélsz, akkor egy sablonból másolja ki a makrókat, így az új profilodnál már ott lesz az M204-es makró.

3ztiz2p39

Eltolásokat? Nem, ha G54-59-re gondolsz.

Szűz telepítés természetesen configurációs beállítások elvégezve.

Amit küldtem már .pro file-t aból ki tudod nézni a szovtveres limiteket.
De én úgy gondolom hogy az lenne a legjobb ha egy az egyben az általam elküldött .pro file-t töltenéd be.
Végállásokat nem használok, az hardveresen a szervokra van bízva.

kr97pwss2

Közben sikerült előidéznem a jelenséget, és már a javításán dolgozunk. Az ofszetet az első G83 végrehajtásakor rosszul vette figyelembe.

3ztiz2p39

[#worship]

Addig amig dolgoztok mit teszteljek? :)

000000000

Akkor ezek szerint minden más hibátlan, ha mást már nem találtál? [#vigyor2]

000000000

Na de viccet félre téve, kicsit most még elleszünk ezzel a javítással. Ha gondolod azért futtathatnál még úgymond random jelleggel kódokat, hátha még észreveszel valami hibát amit javítanunk kell.