UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

"- Goto Zero-nál SafeZ és szoftveres limit kezelése "

Nem jó továbbra sem az 0.019-ben. :(

3ztiz2p39

3ztiz2p39

Az X DIR pipa az 1.017-től kezdődően nem aktív.
Most megint próbáltam az 1.016-nál méh jó.
Ugyan azzal a profil fájllal.

3ztiz2p39

A G73 G83 furóciklusukat most akartam tesztelni, de látom az újakból már kivetted.

Az előbb visszaraktam az 1.016-ot, abban még benne volt, de nem jól működik.

Én ezt a formulát használtam eddig a Mach3-nál.

M03 S600
G83 X5 Y0 Z-10.00 Q2.00 R1.00 F30.00
 X0 Y5
 X-5 Y0
 X0 Y-5
G80
M5 M30

Ez ugye 4 furatot készít, ugyan ez működik G73-mal is.

000000000

Szia Svejk,  

Balázsnak el kellett mennie és látom, hogy elég alaposan teszteltek, úgyhogy beregisztráltam ide magam, hogy tudjak addig is segíteni nektek a tesztelésben.

3ztiz2p39

Nekem mindegy, Balázs-Balázs... [#vigyor2]

000000000

Ezt a X dir pipa dolgot nem értem, hogy miért nem működik. A program ezen részéhez egyáltalán nem nyúltunk hozzá. Illetve le is teszteltem most gyorsan, ki is mértem a jelet és nálam működik ahogy kell.
A G73/83 dolgot sem értem, hogy miből gondolod, hogy kiszedtük a programból, nem szedtük ki, nálam ez is működik.
Esetleg elküldhetnéd nekem is a beállítás (.pro) fájlt amit használsz és akkor debuggolom.

000000000

3ztiz2p39

Gondoltam abból, hogy az újabb verzióknál már nincs a G73/83-kód listába.

3ztiz2p39

Ment a duublecnc-re a .pro file.

Tehát az X tengelynél hiába pipálom ki a DIR-nél az aktív LOW-ot ugyananabba az irányba megy továbbra is.

1.016-nál még jó, 1.017 felett nem hatásos a pipa

többször lecseréltem a verziókat, mindig ugyanazzal a .pro fájlal próbáltam.

000000000

Köszönöm. Mindjárt megfogom nézni.

krnj79r9n

Sziasztok,

Nem tudom hogy hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik "tooltip" a gombokon. Talán így hívják amikor az egeret a gomb felett hagyva kiírja hogy mi is az, mit csinál.
Sokról nem tudom eldönteni, hogy mi is lehet az.
Ez az ikonos screenek-re lenne jó, főleg, ha a felhasználók elkezdenek majd mindenféle screeneket gyártani rá. Szerintem nagyon hasznos, az első ismerkedési fázisban főleg.
Aztán mondjuk, amikor már megtanulta, megszokta az ember, és inkább már zavaró mint sem segít, akkor kikapcsolható lenne a general fülön.

Továbbá nem láttam még, vagy csak nem találtam még meg. Jó lenne egy olyan funkció, mint a mach3-ban, ami megmondja (kiszámolja), hogy az adott G kód mennyi ideig fog futni.
Ezt napi szinten használom a mach3-ban, pl. ajánlatadásnál sokat segít, hogy tudjam mennyi a gépídő.

3ztiz2p39

Lásd: #93
A magyart meg nem szabad erőltetni.

2h0y3p4wh

Az UCCNC esetében azt nem kellene tudni, hogy ez a fúróciklus G98 vagy G99 alatt fut-e?
Vagy is a G98 aktív vagy G99 ? (persze a listában nincsen ilyen...)
Csak hangosan gondolkodom... (?)
Talán azért nem működik... (?)

krnj79r9n

Szia,
Értem én, hogy ott van a textscreen, ami tetszik is. Próbáltam is, de ettől függetlenül, nem látnád értelmét a gomb tooltip-nek. Főleg, ha készülnek majd saját felhasználói screen-ek. Mert ha jól tudom, márpedig Balázs mondta, tehát valószínűleg így van, a felület teljesen gépre "testre" szabható. Adott esetben semmi köze nem lesz ehhez a kinézethez.

Nyilván most nem ez a prioritás, de későbbiekben hasznos lehet.

Te sem találtál gépidő kalkulációt? Mert ez viszont nekem nagyon hiányzik.