UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

most már nekem is nagyon jó[#wink][#vigyor2]

2h0y3p4wh

Gondoltam...[#wave]
Ok, rendben.

jv7pu3a5p

Megjött ma az UC100, és percek alatt kaptam licenszet Balázstól. Köszönöm.
Annyira volt csak időm, hogy megnézzem a progit gyorsan.  
XP volt a kis laptopon amit már nem használok, gondoltam azon próbálok. A setup el sem indult, nem tudtam sehogysem rábírni, hogy elndulojon. Kis homokóra aztán semmi, hiába vártam.
Mindegy, úgysem szeretem az XP-t gyorsan kapott egy WIN7-et. Azzal már nem volt gond minden futott szépen.  

Viszont így első ránézésre, nekem is hiányoznak a Hintek a gombokról. Én is programozok és előszeretettel használom ezt a funkciót, szerintem a legjobb gyors help sokszor.  

2h0y3p4wh

Csak, hogy tanuljunk belőle...
Melyik művelet maradt ki ami hibajelzést eredményezett?

kr97pwss2

Milyen vírusirtód van? Szerintem töröld le az egészet, és próbáld újrainstallálni. Ha nem engedi, akkor a vírusirtóban kivételnek be kell állítani, és akkor békén hagyja.

nffab2gnr

azaz igazság,hogy nem tudom. Amikor felváltva használom az UC100-at Mach3 és az UCCNC között néha előfordul,hogy "megzavarodik" az UCCNC.
Ilyenkor kikapcs , újra indítás és megjavul minden.
Most is ez történhetett,de most hibátlanul működik.

ka0w57tns

sziasztok
letöröltem.....a vírusírtot !
mostmár működik  :)

kr97pwss2

Az Xp-hez először fel kell installálni a .NET keretrendszert, mert az installáló nélküle nem működik. A Win7-be pedig már beleépítették a .NET keretrendszert, ezért ment vele elsőre. A sok "kritika" miatt, már készülőben van egy másik képernyőszett, remélem az majd jobban fog tetszeni nektek. Igaz elsőre nem arra fektettük a nagyobb hangsúlyt.

kr97pwss2

[#eljen] Azért a gép védelmére figyelj! [#eljen]

2h0y3p4wh

Értem.
Végül is, ez is jó tanulságnak...
"Váltogatott" használatnál körültekintőnek kell lenni...
Persze ez az újra indításos megoldás lehet nem törvényszerű... (?)
De a lényeg az, Neked így állt helyre...

000000000

Valószínű a vírusirtód virusnak nézte a .dll-t és kilőtte és letörölte. Ez azért lehet, mert a .dll ami a mozgásvezérlője a programnak magas prioritású folyamatként van futtatva, ez gyanús lehetett a vírusirtónak. Esetleg megírhatnád, hogy milyen vírusirtód van és talán megoldjuk, hogy az UCCNC lője ki a vírusirtót. [#violent]

ka0w57tns

77wdbmdy

Szia Balázs,
Nálam is a dll-t találta gyanúsnak és ki is szedte a telepítőből (ezért persze korrupt lett a telepítő fájl). A bűnös az avast free verziója volt (felfüggesztés után a telepítő elindult).
Program version: 2014.9.0.2018
Virus definitions version: 140702-1

000000000

Köszi az infót.
Hát igen, sejtettem, hogy némely vírusirtók a magas prioritású szálban futást zokon fogják venni. Ez gyanús lehet nekik, mert azt gondolhatják, hogy a legmagasabb prioritású szálban csak nekik van joguk futni.
Ez egy meglehetősen önző dolog tőlük. [#wow3]
Szerintem a későbbiekben, ha sok ilyen gond lesz,  akkor írunk majd az avast-nak, vagy más vírusirtó fejlesztőknek (attól függően, hogy kikkel lesz majd probléma) hogy csináljanak valamit, hogy ne piszkálja az UCCNC-t mert vírust a mi programunk biztosan nem tartalmaz.

000000000

Köszi.
Akkor eddig Avast - UCCNC , 2 : 0