UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Ez a GoTo Zero hibára még visszatérve.

Az eset nagyon hasonlít az  
http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1341852889&order=reverse&index=5&azonosito=hobbycnc#157" TARGET=_fnew>USB-LPt átalakító topicban a #157-es hozzászólásban felvázolt esethez, melynek megoldása a http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1341852889&order=reverse&index=3&azonosito=hobbycnc#314" TARGET=_fnew>a #314-el történt meg.
Csak emlékezettőül belinkeltem hátha segít a probléma megoldásában.
Ha kell készítek a róla videót, úgy lehet könnyebb megérteni.

Most annyiban más a helyzet, hogy a Z visszatalál 0-ra de az X és Y tengelyek össze vissza állnak meg.

3ztiz2p39

Még lenne egy ajánlásom, miszerint a koordináta váltó gomb visszajelzését célszerű lenne figyelemfelkeltőbb módon megvalósítani, mert az a picurka zöld LED a sarkában alig látható ha gépi koordináta rendszert mutatja a DRO.
De ez nagyon ráér...

nffab2gnr

Nálad is jó volt az 1.016 verzióban a GOTO "0",mert abban nálam még ment.

3ztiz2p39

Csak az 1.017-től van benne a GoTo Zero-nál a Safe Z érték, tehát az 1.016 nem érdekes a szempontunkból.

3ztiz2p39

Most is jól működik, kivétel az az eset, ha a Safe Z kiemelés miatt Soft Limitre fut a Z, ekkor megbolondul.

frkdv6dyr

A 274-ről beugrott valami :) az EAGLE gerber kimenete. És lám csoda beolvassa és a képen is azonos a nyákrajzal, bár méretben eltér nem milliméter a koordináta, de ezt még nem volt időm kideríteni.

frkdv6dyr

Véletlen, vagy szándékos a kompatibilitás????

kr97pwss2

Hú annyi a kérdés és beírás, hogy lassan elvesztem a fonalat. Arra szeretném kérni a tesztelőket, hogy egy hibánál mindig írja le részletesen, hogy milyen körülmények közt jelentkezik, esetleg példa kóddal. A jelzett hibákat sorban végigellenőrzöm, és javítjuk.

kr97pwss2

Használsz eltolásokat? Ha igen melyik tengelyen menyit, és mik a szoftveres limit beállításaid? Ezek kellenének, hogy a nálad lévő állapotot elő tudjam idézni.

nffab2gnr

Akkor nem tudom mi a helyzet,mert nekem a 1.016 is  tudta a GoTo "0" és a Balázsnak én csak azt jeleztem,hogy jó lenne ha a "z" nem interpolálva menne a "0"-ra hanem először kiemelné és utána indulna az X Y.
Ehhez képest az 1.020 nem csinál nálam semmi GoZo "0"-t.

2h0y3p4wh

De, valóban, feltűnt, de a Z konfigba 0-át írtam a write offset rubrikába és megszűnt... (?)

nffab2gnr

Balázs= Klincsik Balázs

kr97pwss2

A Goto Zero a V1.0020-ban már javítva van. Annyit módosítottunk benne, hogy a nyomógomb megnyomásakor az M204-es makróban leírtak alapján hajtja végre a Goto Zero-t.  Az C:\UCCNC\Profiles\Macro_Default\ mappában van M204.txt makró? És biztos, hogy a V1.0020-at próbálod? A program verzióját a Help->About lapon tudod megnézni a jobb alsó sarokban.

nffab2gnr

Hoppá! Valaki kilopta a mappából az M204 makrót.Hol szerezhető be ismét?
Csak megjegyzem a 16-os verzióban sem volt,de ott működött a GoTo "0".

2h0y3p4wh

Az itt leírt mintád rendesen végig fut.
A Z nem "kóvályog"...
Az M30-at nem írja ki pirossal...