UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

6x0ud2xg

Most kapcsolok : te nálad a darabba (satuba stb )  tudsz ütközni ha elírtad . No az baj ...

znyj7btbe

Tesztelgettem a G2, G3 interpolációkat. Amit tapasztaltam, hogy ha a CAM program által generált kód felbontása nagyobb, mint a vezérlő szoftver által használt felbontás, addig a kerekitésekből adódóan hibásan hajtja végre ezeket a kódokat.

xe44memnh

Mach3
"ToolPath Alt4"  
"Program Limits"

kr97pwss2

A használatiban a 3.11-es menüpontban található róla részletes leírás.

3ztiz2p39

Hogy mik vannak? :)
Én azt a Toolpath képernyőt sosem használtam... :(

Köszi!

3ztiz2p39

Egy példával tudnád illusztrálni?

kr97pwss2

A visszajelzéseitek alapján pár dolgot megváltoztattunk a programon, melynek  http://www.cncdrive.com/UCCNC/download_UCCNC.php" TARGET=_fnew>UCCNC V1.0017-es verziója letölthető.
A főbb változások:
-Jogolás módosítása (több tengelyt is lehet egy időben irányítani, és a Shift nyomógombbal gyorsjárat kapcsolása)
-A jogoláshoz billentyűkódok állíthatósága (Configuration/Hotkeys)
-Screensetek módosítása a billentyűkódok állíthatósága miatt.
-DRO szerkesztés és adatbevitel közben tiltva van a jog.
-Goto Zero nyomógombhoz hozzárendeltünk az M204-es makrót, melyben le lehet programozni, hogy milyen stratégiával álljon nulla pontra.
-G2, G3 rádiuszos megadásánál hibás kijelzés javítása.

kr97pwss2

Kérlek bővebben fejtsd ki.

2h0y3p4wh

Köszönöm, működik...
Még egy kérdés:
A program elindítását követően eltelik 10-15 sec mire "feláll" a program. (nem mintha nem bírnám kivárni)
Először szép "komótosan" megjelenik a logó majd újabb "hosszas" gondolkodási idő után összeáll a grafikus felület.
Ez normális jelenség vagy csak nálam jellemző...(?)
Egy alkalommal olyan is volt, hogy 5 perc (!) után meguntam és resetelni kellett a gépet, másképpen nem reagált semmire.
XP (friss telepítés), Dell 2,8-as gép, 1,5 G RAM...

xfg6v697j

Ezt már én is letőltöttem,és kipróbáltam,igaz hardver nélkül.
F1000 esetén,bőven 2000 fölé megy a sebesség,legalább is a kijelzés szeritn.
A kód mindössze ennyi volt.
G0 X0 Y0 Z0 F1000
X10
Y10
x0
y0
m30

xfg6v697j

Nálam is kb annyi kel nekei,hogy felálljon.

kr97pwss2

Miért is ne menne 2000 fölé, hiszen G0-val gyorsjáratot programoztál, ami ráadásul öröklődő tulajdonság. A programozott előtolás F1000 értéke csak G1, G2, G3, stb. érvényesül.

2h0y3p4wh

Ha a "magyarított" felületre töltöm rá 17-es bétát, akkor nincsen pl. hotkeys fül. (meg a jog tiltás sincsen)
Angol felületre rátöltve ok...
Legalább is nálam.

kr97pwss2

A tesztek alapján nálunk is hasonló ideig (7-11sec) alatt indul el a program. Ez teljesen normális, ugyanis az összes képernyőelemet be kell olvasnia a memóriában és a megjelenítést előkészítenie. Amúgy, ha megnézed a Mach3-se gyorsabb a Flash-es megjelenítés miatt.

kr97pwss2

A magyar képernyőszettet újra le kell tölteni, mert abban is történtek módosítások.