UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Megoldható makróban ez a feladat is, neked a következő utasításokat kell használnod:
Setoutpin(int pinnumber)
Clroutpin(int pinnumber)

A makró programozásról bővebben az UCCNC könyvtárban a Dokumentation almappában a Macro_capability_detailed.htm fájlban találsz bővebben információkat. A szerszámsugár korrekció és a G-kódban ciklusok, műveletek támogatása később fog elkészülni. Egyenlőre az UC300 támogatásán dolgozunk, és ahogy haladunk, sorban bővítjük majd a funkciókat.

jv7pu3a5p

Na ezt akartam olvasni. :)
Küldjek neked egy mélt a rendelési/számlázási  adatokkal egy UC100-ra?
Vagy CNCdrive.hu?

kr97pwss2

Küld el emailben a UC100 dobozának oldalán található sorozatszámot S/N:xxxxxx.
Ha a sorozatszám valamiért nem látható, akkor az UCCNC könyvtárban van egy segédprogram UCxxx_Serialnumber_lister.exe melyet elindítva kiolvassa a csatlakoztatott eszközök sorozatszámát.

jv7pu3a5p

Még nincs mit küldenem, vásárolni szeretnék. :)

kr97pwss2

Félreértettem, akkor az adataiddal egy E-mailt nekem.

ffc2gz5fr

Szia Balázs!

A héten én is eljutok odáig, hogy ismét "elővegyem" a gépem. Amennyiben lehetséges én is kérhetnék az UC100-as mozgásvezérlőmhöz egy licenc file-t?  

2h0y3p4wh

Szia Balázs!
Írtam emilt a sorozatszámmal.
Ha esetleg nem ér célba légyszi jelezzél vissza.
Köszönöm.

kr97pwss2

Kérlek küld el E-mailen a sorozatszámát.

kr97pwss2

Az E-mail megérkezett, küldtem a licence fájlt.

ffc2gz5fr

Elküldtem én is. Köszönöm szépen!

frkdv6dyr

Lejjebb már kérdeztem, hogy a C# hogyan építhető be a G-kódba? Nem külön mindent egy-egy makróban írva szeretném a ciklusokat futtatni. Erre van már megoldás, vagy csak még tervben van?

kr97pwss2

Az UCCNC program a G-kódban a ciklusokat, feltételeket, alprogram hívásokat, #xx változókat még nem támogatja, csak az Mxx makrókban lehet C# utasításokat használni! A ciklusok támogatásának elkészítése később várható.

jv7pu3a5p

3ztiz2p39

No igen, de először meg kell ismerni a program kezelését, majd azután lehet munkadarabra engedni.

Meglehet nem így van de én úgy gondolom, hogy a pályavezérlés tiszta matematika és minden szabály meg van egzaktul fogalmazva, tehát nem lesz vele gond, főleg ha ennyit dolgoztál vele. :)

A kezelés, az hogy mennyire kezes a program szerintem szintén fontos és sajnos itt már sok kompromisszumot kell kötni, hiszem olyat nem lehet készíteni ami mindenkinek tetszik.

A következőkben megint egy ajánlást tennék, és egyben elnézést kérek, hogy a Mach3-hoz viszonyítok sok dolgot, de csak azt ismerem úgy-ahogy.

Szóval a mach3 general configjában vagy egy Initialization String sor, melybe különféle kódokat beírva azok minden indításkor automatikusan betöltődnek.
Szerintem ez is okos dolog itt be lehet állítani a kezdő sebességeket, főorsó fordulatot, stb..

kr97pwss2

Ne érts félre a kezelést én is fontosnak tartom, sőt, próbáltuk a lehetőségekhez képest egyszerűre megcsinálni. Ez többé kevésbé talán sikerült is, és a visszajelzések alapján, ha szükséges, akkor módosítunk rajta. A pályatervezőt csak azért mondtam, mert egy irtó bonyolult dolog, és tulajdonképpen a programnak a "lelke", és minden más erre épül. Az Initalization String jó ötlet, szerintem hamarosan beépítjük a programba.