UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Az M31-es makró előbb lemaradt, az pedig az automata szerszámhossz bemérés makrója.  Nyomógombja a parkoló pozícióba nyomógombok mellett van:
http://www.polgardidesign.hu/download/Web/Park%20poz.JPG" border=0>
Ez a makró is szerkeszthető, a szerszámbemérés helye állítható.

kr97pwss2

Készült egy újabb verzió az UCCNC-ből. Belekerült a G73 és G83 támogatása is.

zstnmzgc

Tegnap és ma dolgoztam vele és szépen teszi a dolgát. Balázs! Tervezel a későbbiekben szorzót a tengely mozgásokhoz?

3ztiz2p39

cxmcdtrx

Felraktam én is a frissített verziót, screenset-tel együtt.
A makrók készítéséhez, használatához tudtok egy kis segítséget adni, hogy induljak el vele?
Ha jól emlékszem, a MACH3 fórumban valakinek volt egy leírása róla, de hosszas keresés után sem találom.

Az UCCNC által felrakott legújabb UC100 firmware használható MACH3 alatt is, vagy oda vissza kell tennem majd az eddigit?

3ztiz2p39

Egy kérés, vagy inkább tanács.
A letölthető újabb verzióknál a setup.exe fájljnév helyett célszerű lenne olyan nevet adni, amely tartalmazza a verzió számot, mert ez így hogy setup.exe nem valami kóser.

Tudom, én is átnevezhetem, de én feledékeny és lusta vagyok. :(

3ztiz2p39

Az újabb verziók telepítésénél van valami teendő, vagy egyszerűen mehet rá a régire?

kr97pwss2

Egyszerűen csak fel kel installálni, és ha nem választod ki a profile fájl felülírását, akkor minden beállítás marad a régi, azaz amit beállítottál. Ha kiválasztod, akkor az alapértelmezett beállításokat visszatölti. Ez az verzió szám az installban jó ötlet, majd módosítjuk.

i49a9nm8c

Nálam a telepítési folyamat végén elindul, de újra indítani már nem lehet. "Screen build error:Defaultscreenset" a hibaüzenet.  
Windows 7 Ultimate - 64 bit - Service Pack 1 - Xeon 5160. Nem akarok a gépemre rászabadítani frissítést (minden más jól működik rajt). Mi hiányozhat neki? Ha hiányzik valami, akkor a telepítés végén miért fut gond nélkül?  
[#nemtudom] [#fejvakaras]

i49a9nm8c

kr97pwss2

A makró szerkesztéshez a leírás a következő helyen található C:\UCCNC\Documentation\Macro_capability_detailed.htm  
Az UCCNC és Mach3-as makrók nem kompatibilisek, az utasításaik különböznek. A makrókban C# nyelven bonyolultabb kódrészek is megírhatók, ha szüksége, mint pl. szerszámcserélő tár stb. Az UCCNC a makrókat futásidőben lefordítja és végrehajtja.

kr97pwss2

Érdekes hiba, megvizsgáljuk mi okozhatja, de mint írtad szerencsére XP kompatibilis módban fut jól.

nffab2gnr

Szia Balázs!

Azt az ominózus szoftvere limit "hibát" még nem sikerült orvosolni.A szervok miatt gyorsjáratban egy pillanat alatt a munkaterület végére ugrik és törik minden.
Ezt leszámítva "régóta" szinte csak ezt használom a Mach3 helyett.

kr97pwss2

Nem értem a problémát, le tudnád írni pontosabban a hibát és hogy szerinted hogy kellene működnie, mert szerintem jól működik. A szoftveres limit értékeinek ugye gépi koordinátákat adtál meg, és a Home érzékelőkkel jól vetted fel a referenciát? Az UCCNC és a Mach3 szofveres limit kezelése amúgy megegyezik.

y9au2mspr

UC 300-ra mikorra várható? Lassan szoftvert kéne vásárolnom,de ha hamarossan megérkezne,mondjuk nyár végéig akkor megvárnám és inkább ezt venném meg.Viszont kettőre nincs értelme belefektetnem.